Kochani, przygodę z Artom'em, rozpocząłem spontanicznie. Dowiedziałem się w wydziale komunikacji, że z powodu przekroczenia liczby punktów, muszę od nowa zdać egzamin. Zatem zagadałem pierwszą lepszą "L", która parkowała akurat z kursantem na pobliskim parkingu w PORD, aby odświeżyć sobie aktualne zasady i przepisy. Okazało się, że był to Pan Lesław z Artomu :) Niesamowity fachowiec, tłumaczył wszystko bardzo dokładnie, opowiadał w czasie jazdy o prawidłowym zachowaniu kierowcy, przepisach. Nawet ja, jako kierowca, który ma 6 lat praktyki, robiłem błędy na dodatkowych jazdach ;)
A jako że w planach miałem zostać zawodowym kierowcą (tak, brzmi to zabawnie, ale takie są fakty) postanowiłem swoją przyszłość, powierzyć Artomowi. I nie zawiodłem się :) Przeszedłem wszystkie kursy, przez wszystkich instruktorów, dzięki czemu od każdego coś wyniosłem. W kulturalnej atmosferze, z uśmiecham na twarzy (szczególny ukłon w stronę Pana Piotra :) ) Tabor jest zadbany, w dobrym stanie technicznym, nie to co inne szkoły... Dziękuję z całego serca mojemu szefowi, Panu Tomaszowi, za wspaniałe przygotowanie do egzaminów. A efekty? Zdane za pierwszym razem: B, C, C+E, oraz kurs na przewóz rzeczy :)