Nękana przez sasiadke

Błagam pomozcie! Wynajmuje mieszkanie na 1 piętrze na parterze mieszka moja kochana sąsiadka która non stop ma jakiś problem. Wczoraj zaczepiła moja mamę zaznaczę że mama z nami nie mieszka i zaczęła na nią krzyczeć że co z niej za matka jak nie potrafi nam zwrócić uwagi że jesteśmy glosni a w zasadzie nasz 8letni syn. Dzień wcześniej był u niego kuzyn 5letni i się bawili w pokoju syna zero krzyków jedynie przybiegli do nas do pokoju żeby coś zjeść i się napic. o godzinie 19kuzyn poszedł do domu a dziś rano afera na klatce schodowej sąsiadka atakuje mamę i krzyczy że impreza że dzieci biegają że to nie plac zabaw. Zaznaczę że to nie pierwsza taka sytuacja kiedy sąsiadka robi nam awanturę. A żeby tego było mało chodzi po ludziach i nas obraża i rozpowiada niestworzone rzeczy. Ja już nie wiem co robić skąd ten problem dodam ze sąsiadka jest na emeryturze a wcześniej pracowała w szkole z dziećmi. Naj gorsze jest to ze nas cały dzień nie ma w domu mąż w pracy do 19 ja wracam o 16dxiecko wracając ze szkoły jest u babci wracamy razem ja zaczynam ogarniać mieszkanie syn najczęściej oglądane w tym czasie tv bądź czyta książkę nie biega nie krzyczy nie tańczy spać idzie o 21. Jak tylko przychodzi wiosna mojego syna wogole jest ciężko zobaczyć w domu ponieważ cały czas jest na boisku placu zabaw albo jeździ rowerem. Więc dlaczego ona się czepia może lubi gnębić innych. Co mam robić w tej sytuacji tak się nie da normalnie funkcjonować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie jest chora psychicznie. Tu raczej nie ma możliwości normalnego rozwiązania problemu.
Wydaje mi się że powinnaś zadbać o to by ta kobieta trzymała się z daleka od Ciebie i twojego mieszkania...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każdy kij ma dwa końce, każda sprawa wygląda inaczej z obu stron...a może jednak ta sąsiadka ma troszeczkę racji...?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

W czym że rodziny cały dzień w domu nie ma a jak są to co fruwać mają?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nękana przez sasiadke

Zgłoś to do dzielnicowego że cię nachodzi i nęka bo niedługo rozmawiać we własnym domu nie będziesz mogła bo też jej będzie przeszkadzać. I za te oszczerstwa też bym ją o zniesławienie podała bo z tego co piszesz to widać że kobieta ma nie równo pod sufitem
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jakaś psychiczna kobieta .
wroga trzeba poznać
potrzebny jest plan
1) zainwestuj w niedrogi upominek , mogą być kwiatki. zanieś kobiecie " w przeprosinach " i zobacz jej reakcje na następny dzień
a jak plan 1 nie wypali , to przejdź do planu 2
2) wyłącz jej prąd w skrzynce i niech siedzi w do mu po ciemku
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha ha ha dobry pomysł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha ha ha dobry pomysł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko że ta kobieta nawet na własnego wnuka potrafi wezwać policję więc chyba nic nie pomoże .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zasada jest taka: najpierw wysłuchaj obu stron, potem wyciągaj wnioski.
Nie słyszałaś o wnukach kradnących babci pieniądze, bijących a nawet mordujących własne babcie? Jak wnuk, to na pewno aniołek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja nie mówię że aniołek ale to młody normalny spokojny chłopak babka jest poprostu psychiczna. Byli lokatorzy też na nią narzekali bo wiecznie miała do nich pretensje

Skoro innym zatrówala życie teraz wam to znaczy że jej się już nie wyleczy. Tylko współczuć

Rozwiązanie jest proste- zmień mieszkanie.

ale dlaczego ona ma zmieniać mieszkanie skoro nie w nich jest problem a w kobiecie która mieszka niżej i zatrowa życie innym mieszkańca

Dlatego, że prościej i przyjemniej wynająć inne mieszkanie niż walczyć z upierdliwą babcią.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieliśmy dokładnie ten sam problem, tyle, że z sąsiadem. On na nas krzyczał, jak się wprowadzaliśmy, bo kiedyś tam mieszkał ktoś, kto mu hałasował. Czepiał się, że dzieci do północy mu skaczą nad głową. Mamy mieszkanie dwupoziomowe, dzieciaki są na piętrze. Dodatkowe te skaczące dzieci mają 13 i 19 lat. I sytuacja miała miejsce w ferie zimowe, gdy ich nie było w domu ;-) Takich sytuacji można mnożyć. Czepiał się i czepiał wszystkiego. Ale my się nie przejmowaliśmy. Na początku grzecznie, ale stanowczo mu odpowiadaliśmy. Potem już mniej grzecznie. Teraz, jak nas widzi, to ucieka ;-) Jak straszył policją, to my na to "proszę bardzo, niech pan wzywa" .Nie hałasujemy, nie jesteśmy uciążliwi, a jak jemu nie pasuje, to jego problem.
ps. Przez nas nawet jego teściowa na grypę zachorowała ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nasłać kilka razy na takich ludzi straż miejską i może się przestraszą. Chociaż można też bardziej dokuczliwie ich potraktować i trochę podokuczać, aczkolwiek nie radzę, lepiej być mądrzejszym i pokazać klasę.

Lepiek ruskich od Putina lub czeczencow :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam podobna sytuacje mam sasidke to sie interesuje kto wyszedl ktonprzyszedl ma okno zgory .co mam zrobic wszystkim sasiadom opowiedziala jaka jestem zla poprostu obgdala mnie wszedzie pomozcie co mam robic wkolo mam wrogow jestem wykonczona tym wszystkim

Popatrzcie na to z innej strony. Taki upierdliwy sąsiad czy sąsiadka, która wszystkim się interesuje jest w dzisiejszych czasach na wagę złota. Bo od razu widzi, czy ktoś obcy się nie kręci, kto na urlopie i gdzie dzieci się podziały. Zaraz jest bezpieczniej - przynajmniej złodzieja przegoniła.
Lepsze to niż taki któremu wszystko wisi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zniknij tych ludzi ze swojego umysłu.
Ludzie gadali, gadają i będą gadać. Nie mają własnego życia więc obserwują cudze. O b s e r w u j ą i na podstawie ślepych gał wyciągają wnioski. Uwielbiają oceniać i sądzić. Czas jest dobry na wszystko.
Życie w bloku to życie w klatce!
Mam starszą Sąsiadkę, którą szanuję. Mieszka na parterze. Pięknie zagospodarowała ogródek. Prymitywy mieszkające nad Nią rzucają puszki po piwie i pety. Ilekroć z konieczności podjeżdżam pod blok, siedzą w gaciach na balkonie, z puszkami piwa i dokonują obserwacji.
To jest porażka!
Miejsce, w którym człowiek żyje ma wpływ na jego zdrowie, samopoczucie, rozwój...
Zniknij tych ludzi w swoim umyśle a zobaczysz, że powoli zaczną znikać z Twojej przestrzeni.
Nie wolno okazać słabości. Często kultura i zrozumienie odbierane są jako słabość.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anna idź do dzielnicowego powiedz jaka jest sytuacja i on podpowie ci co zrobić. My po długim namyśle tak właśnie zrobiliśmy opisaliśmy mu całą naszą sytuację z sąsiadka. Że nasz 8letni syn tak strasznie biega jak to ona twierdzi że gada na nas bzdury które nie są prawda. Powiem tak dzielnicowy najpierw zaczął się śmiać że 8letnie dziecko w tych czasach ma raczej inne zajęcia takie jak np gry na konsoli a niżeli biegi po mieszkaniu po czym stwierdził że skoro szkaluje nasze dobre imię to na drugi dzień się do niej uda. Jakież było moje zdziwienie gdy wracając z pracy do domu w progu mieszkania stał nasz kochany pan dzielnicowy i pouczał sąsiadkę że za bez podstawne pomowienia możemy złożyć na nią doniesienie do prokuratury i skończy się to już mniej przyjemniej . Od tamtej pory mamy spokój a nasza sąsiadka omija nas szerokim łukiem

A ja rozwiazałam to w prosty sposób zadzwonilam do dzielnicowego i przekazałam sytuacje o strasznej sąsiadce, ktora żyć nie dała nam i jeśli nie zrobi porzadku z nią to będe codziennie wzywała policje do tej Pani, że wszystko mi przeszkadza tak jak jej. Po czym nastepnego dnia widzę dzielnicowego z pismem pukajacego do drzwi sąsiadki, otrzymała ostrzeżenie, że każde jej zakłocanie mojego spokoju bedzię poddane krzywnej wysokiej kwocie, od tamtej pory a mija 1,5 jest święty spokój a my możemy normaknie żyć polecam ten pomysł Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kosmetyki trychologiczne - kosmetyki przeciw wypadaniu włosów (13 odpowiedzi)

Witajcie, chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę znaleźć trychologa / gabinet trychologiczny z...

opinie o dr sylwia gulkowska (58 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, okazało sie że dwie kreski na teście są więc umowilam sie na jutro do swissmedu...

jak schudnąć... :( (190 odpowiedzi)

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga...