Neurolog dla dziecka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Macie moze jakis dobrych specjhalistow dla dziecka? najlepiej z Gdańska...
I najlepiej prywatnych, bo na NFZ nigdzie sie szybko nie dostane;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Neurolog dla dziecka

Jerzy Pienczk - pediatra neurolog dziecięcy - prywatnie przyjmuje w Gdyni Orłowie ul. Golpany 1
tel 0 58) 624-86-01, 601-642-203
wiem ze gdzieś w Akademii Med. w Gdańsku tez przyjmuje na NFZ
byłam kiedys u niego z moim synkiem - polecam :-)

dr Katarzyna Szelożyńka - jest super fachowcem, przyjmuje w spółdzielni we Wrzeszczu, Grunwaldzka 68

super neurolog jest w wejherowie w szpitalu i tam jesli jest to pierwsza wizyta to on umawia za kilka dni i to na nfz, tylko musisz zaznaczyc ze to jest pierwsza wizyta

a masz może jakiś namiar na telefon do tego neurloga do Wejherowa??
lena ??

dr Pienczk, też byłam z synkiem i polecam.

a macie namiary na tych lekarzy?telefony adresy?

w szpitalu jest tylko jeden neurolog dzieciecy w przychodni to facet nazwiska nie pamietam bo chodzilam tam z corka dwa lata temu ale jak zadzwonisz na rejestracje i poprosisz o numer do poradni neurologicznej to ci napewno podadza

w Wejherowie przyjumje dr Kużel,jest świetny,parę dni temu u niego byłam, z pierwszym dzieckiem należałam cały rok bo był po pordzie próżnociągiem ,w 5 mięsiącu mieliśmy problemy z rozwojem odrazu wiedział co zrobić i moment było już dobrze
teraz byłam z drugim dzieciątkiem
niestety na skierowanie zapisał mnie w ubiegłym tygodniu dipiero na 30 czerwca, wiec pojechałam prywatnie(też w szpitalu)a tego 30 czerwca bedziemy mieli kontrolę na skierowanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam pytanie:czy mozna u niego zrobic rowniez usg przezciemiaczkowe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo proszę o pomoc w kontakcie z dr Kużelem - chciałabym wybrać się do niego z dzieckiem prywatnie, ale nie mam żadnych namiarów telefonicznych. Pozdrawiam, Hania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dr.Kużel Wejherowo poradnia neurologiczna dla dzieci szpital 1 pietro trzeba byc punktualnie innaczej wizyta przepada nr.tel.(58)572-73-87
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dr Pienczk, jest w Gdyni na Goplany (na przeciwko "Klifu"), ale rowniez ma wizyty domowe; Jak dla nas jest wyrocznia, nasze 2 coreczki byly jego pacjentkami.

justi - u Kurzla nie można zrobić usg przeziemiączkowego
ja idę do dr.Wolskiej w Rumi i z wynikiem jadę do niego

rozumiem.a czy do tej dr wolskiej idziesz prywatnie czy na skierowanie?(jesli na skierowanie to ile czekalas,a jesli prywatnie,to jaki jest koszt badania?bo w gdyni 100zl....) prywatnie to w sumie moge isc odrazu w wiele miejsc,ale zalezy mi,zeby nie placic...

Dr Kużel daje skierowanie na usg i można zrobić je na NFZ u dra Damaszke w Wejherowie. Terminy nie są jakieś strasznie odległe a wyniki przekazuje bezpośrednio do neurologa.

Seweryna Konieczny

przyjmowala w przyychodni na Wajdeloty wizyta kosztowala 20 zl specjalistka super podejscie do pacjeta fantastyczne i konsultuje sie z dr.Michalak wrazie potrzeby

justi - jeszcze się nie rejestrowałam na to badanie wiec nie wiem jakie są terminy i i ile kosztuje usg,w poniedziałek będę sie rejstrowała prywatnie, bo nie dostałam skierowania
właśnie nie wiem dlaczego mi nie wypisał skierowania Kużel?dlatego że moja wizyta była prywatnie? no nie wiem ,ale szkoda, też bym wolała nie płacić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no pewnie dlatego,bo lekarz prywatny nie wystawia skierowań.ja chcialam od swojej pediatry,ale powiedziala,ze i tak sie szybko nigdzie nie dostane,wiec zaleca mi zrobic prywatnie,bo szybciej,a chodzi o to,zeby zrobic poki ciemiaczko jest jeszcze dosc duze.jednak nie jest to az tak konieczne i dlatego zrobilabym na skierowanie wlasnie tak dla wlasnego spokoju jak to poradzila neurolog.

witam,ja chodze z moim synkiem do plusika minusika,zajmuja sie rowojem dzieci, moj syn jest bardzo duzym dzieckiem i ciezko mu raczkowac, powiem tak,zdzialal p.Wojtek cuda,jak chcesz dam namiary
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny a dr. kuzel przyjmuje prywatnie tez

tak przyjmuje w tym samym miejscu w szpitalu po 13,trzeba też się wcześniej umówić,ale nie ma kolejek tak jak na fundusz

do olciaprincessa:
proszę napisz co to jest ten plusik minusik??
i poproszę o namiary, kto to jest ten p. wojtek? mój synek zawsze był lekko opóźniony jeśli chodzi o motorykę dużą (też jest większy), pediatra mówi, że jest ok, ale wiadomo jak to mama...trochę się marwtię:)

a w ktorym budynku miesci sie ta poradnia neurologiczna?

Gdańsk-Zaspa bardzo miła pani dr Raif, przyjmuje również w Ośrodku Wczesnej Interwencji w Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdecydowanie najgorszy dziecięcy neurolog, z jakim miałam do czynienia. Dzisiaj moja córeczka, która wg pana dr Pienczka (11 lal temu - w pierwszym roku jej życia) miała być jedynie wegetującą roślinką, nie mówiącą i nie kontaktującą się ze światem, chodzi do normalnej szkoły (klasy integracyjnej ze względu na swoją coraz mniejszą dysfunkcjonalność ruchową), mówi, ma świetny kontakt z otoczeniem i szczęśliwie z każdym rokiem coraz lepiej i samodzielniej funkcjonuje. Wizyta u pana dr to jedna wielka pomyłka. Lekarz był obcesowy i nieobecny duchem (w trakcie wizyty nic nie robiąc sobie z naszej obecności w najlepsze umawiał się telefonicznie na wypad na narty w góry...). Zalecenia? Żadnych!!! Jedynie pogodzić się z rzeczywistością. Efekt: wyrzucone w błoto pieniądze i podcięte skrzydła. Na szczęście trafiliśmy później na lepszych specjalistów i w porę podjęliśmy skuteczną aczkolwiek bardzo żmudną (trwającą do dzisiaj) rehabilitację. Efekty podziwiam każdego dnia patrząc na moją córeczkę. Nazwisko pana doktora do dnia dzisiejszego działa na mnie oględnie mówiąc "bardzo źle". Zdecydowanie nie polecam!!!!

dr.Kużel jest super

pienczyk rowniez wizyty domowe

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...