Nie doceniamy tego co mamy

Wydaje mi się, że obecna sytuacja powinna uświadomić nam pewien fakt. Żyliśmy sobie w przeświadczeniu, że wszystko jest nam dane i o nic nie musimy się martwić. Teraz patrzę na to inaczej. Sklepy nie muszą być pełne towaru, musimy sie nauczyc wszystko szanować i przede wszystkim myśleć o swoich bliskich
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Byłem blisko tego epicentrum, ale co z tego wynika? Czy osoba, która jest blisko eksplozji wulkanu, staje się wybitnym wulkanologiem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro oni są bezradni przy takich możliwościach, problem chyba trzeba odłożyć ad acta.

Tak kluczowa i potężna niby osoba bezradna wobec tego problemu. Też kręci się w kółko.

Pojawił się motyw trucicielstwa. Który co znaczy? Jestem świadoma swojej ukrytej osobowości? Ale czy nad nią panuję? Czy tylko wydaje mi się, że panuję?

W pewnych sytuacjach nie warto się po prostu męczyć, zwłaszcza jeśli atakującym jest coś nadprzyrodzonego i brutalnego. To wyjątkowo rozbudowana męka.

I oto jak się zbliżyłem do wydostania się po wielkim wysiłku. Może wręcz odechciało mi się w tej rzeczywistości.

Tu pod koniec jest motyw przeszklonej trumny:
https://www.youtube.com/watch?v=StZcUAPRRac

Wobec ogromu i nieuchwytności sytuacji tracę zapał.

Może ktoś by się za to wziął, nie tylko taki pojedynczy wyrzutek jak ja.

Bez konkretnych działań będzie trwać. Skoro jest to sprawa jakby poboczna, a wszystko funkcjonuje i nikt nie protestuje. Idziemy na żywioł jak z koronawirusem.

Ciekaw jestem teraz, jak długo będzie to trwać. 100 lat? Dłużej?

Przecież jednoosobowo nie zmienię tych schematów.

Ktoś gdzieś prowadzi bardzo szczegółową buchalterię tego czwórkowania. Ćwiartowania.

Na pewno przyszli do mnie, zostałem wyselekcjonowany.

Ale co pegierowcy mają z tym wspólnego? Przykład logiki ducha. Każdy obiekt jest dobry.

Może np. wśród Niemców każda rodzina straciła kogoś na froncie czy w wyniku bombardowań.

To ciekawe, kto ustawił.

Z drugiej strony jest trochę lepiej, tylko jeden ewidentny trupek, jedna niepełnosprawność umysłowa, dziecko, które urodziło się martwe. Zbliża się to do mnie od lat. To może być każdy, także ja.

Na mojej klatce początkowo było osiem rodzin. Po jednej stronie w każdej rodzinie ktoś już umarł w gwałtowny sposób, przedwcześnie. Były to proste rodziny robotnicze (niektóre z czasem eksmitowano).

Teraz zaczynam się niepokoić, bo to jakaś prawidłowość.

Inne tematy z forum

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...