Nie krzywdźcie swoich dzieci!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Kilka dni temu moja znajoma oznajmiła,że jej córka będzie mieć na imię ARIELKA!
Mam prośbę.
Dziewczyny!!!Nie krzywdźcie dzieci, nadając im takie właśnie imiona.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Nie krzywdźcie swoich dzieci!

moze zafascynowala sie mala syrenka :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

heheheh a ja dam synkowi Bambi :D

ludzie to mają n****ne...

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wow Palla poszalejesz ;;;))) hehe

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mmadlen, a co tam bede w bawełne owijać z Bartkiem :)) :PP

Ja mam znajomego co właśnie Ariel sie nazywa :))
Znam też braci: Juranda i Rolanda oraz chłopaka co ma na imię Barnaba. Powiem szczerze,że niektóre imiona są ciekawe zwłaszcza te stare, już zapomniane.
Możecie posądzić mnie o zły gust ale Arielka mi sie nawet podoba ;) ale nie wiem jak brzmi pełne imię - Ariela? Zdrobniale brzmi lepiej.

czy to tak zle dawac np stare imiona??

rozumiem, ze isaura, kevin czy nikola to lekka przesada - imiona z sezonowych seriali.

ale stare imiona sa czesto bardzo ładne.

i czasami lepiej miec w klasie 1 norberta niz 5 kevinów

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słyszałam o gorszych imionach a te wymyślane przez gwiazdy dla swoich dzieci to jest dopiero krzywda.

No niestety, każdy ma inny gust i prawem rodzica jest wybrać imię jakie się jemu podoba bez względu na to czy jest ono dla innych śmieszne więc ten apel chyba nie wiele da :))

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ups. a ja myślałam że facet z hodowli skrzywdził naszego pas nazywając-ARIEL:-)
A ludzie dają tak na imie swoim dziecią...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wiesz imie ariel to imie dla człowieka, co prawda głupie ale jednak, mnie szlak trafia jak ktos mi mówi ze jego pies nazywa sie sandra, maks albo czarek, przeciez to są imiona ludzkie, a takie debile osmieszaja przy tym ludzi, bo jednak głupio mieć psa ariela i np kolege swojego synka ariela.. przy tym dziecko sie krzywdzi, ale cóż... mi bardzo pooba sie imie Maksymilian ale własnie przez to ze paru znajomych ma pieski które wabia sie maks to glupio tak...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

eeee, to nie będę pisać jakie imię ja rozważam ;)

gadaj:)

jak będzie dziewczyna to bedzie się nazywać tak jak mama chciała nazwać mnie ale jedna z babć się nie zgodziła ;)

Michalinka :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to jedna z bać się nie zgadza?
Ja bym wcale na to nie patrzała, że komuś się nie podoba.

Mnie ktoś próbował zniechęcić do imienia Kamila - odpowiedziałam, że to moje święte prawo wybrać sobie imię dla dziecka jakie mi się podoba i koniec.

ehhh, jak ja się urodziłam to moja mama chciała tak mi dać na imię ale jedna z babć ją przekonała żeby zmieniła

czytać ze zrozumieniem! :)

Wpier nie pozwól by się sytuacja powtórzyła, jedyną osoba z której zdaniem się liczę jest ojciec dziecka :)

he he he, ja nie jestem taka uległa jak moja mama :)

tak trzymaj kobito.

Sorki miało być Wiper :)

To imię nie jest takie złe bo każdy rodzic sam decyduje jakie imię da swojemu dziecku.Najgorzej mnie wkurza jak ludzie dają imiona dla ludzi psą lub innym zwierzaką a co najgorsze że dziadkowie lub teściowie,znajomi mówią żeby dali tak na imię jak oni chcę.Więc każdy rodzić niech daje takie imię jakie im się podoba a innym nie musi się podobać.

Wiper mi Michalinka sie podoba ; podobna do mojej Marcelinki, Arielka to też nie jest najgorsze imię dla dziewczynki , gorsza jak dla mnie jest Sandra

A mi się podoba imię Ariel. ;] Uważam, że jest piękne i nietuzinkowe. I gdyby nie to, ze wiekszości kojarzy sie jedynie z proszkiem do prania (mimo, ze jest to imię jednego z aniołów, imię jednego z bohaterów sztuki Szekspira i taką nazwę nosi również jeden z księżyców Urala) to z przyjemnością dałabym tak na imię swojemu synkowi.

Wszystko rzecz gustu...

widzicie, czyli to to nie do konca przesądzone...

Michalinka ladne, wiper masz moja zgode hehe :))

tfu... Uranu miało byc :P

Urana ;P

no Palla w końcu się przestałas kryć... a nie Bartkiem się zasłaniałaś ;))

Wiper moja koleżanka ma córeczkę Michalinę ! bardzo ładne imię !

ładne nie?? a tu jak na złość pewnie będzie synuś, dla którego imienia nie mogę wymyślić ;)

no my też mielibyśmy problem z imieniem dla chłopca :) ale całe szczeście będzie Marta :) imię, które wybraliśmy dawno :)

dla chłopców podoba mi się Kacper i Norbert... bardziej jednak ten pierwszy :)

moich znajomych córeczka tez Michalinka:)ładne:)

Wiper, ja znam Michalinke i to imie ma wiele mozliwosci zdrabniania i jak dla mnie super, Misia, Michasia :) znam tez jednego Ariela ktory niezbyt jest zadowolony z tego jak mu dano na imie, no ale coz, jak ktos napisal takie prawo rodzicow ze moga wybrac i dac dziecku imie ktore im pasuje :)

My na razie do brzuszka mówimy Balbina i wszyscy sie już do tego wokoło przyzwyczaili!!Mój bratanek 3 letni jak sie dowiedział ze my tylko tak do brzuszka i ze jak sie urodzi mu kuzynka to nie będzie Balbinka to sie rozpłakał:)wiec zaczęliśmy już myśleć o imieniu no i dziewczynka też Michalinka(wszyscy znajomi są zachwyceni i rodzina) a chłopak Julek ale będzie chyba dziewczynka wiec z Balbiny wyszła Michalinka:)

Ariel to bardzo ładne imie

A ja jak bede miala kiedys coreczkę to nazwe ja Arwena no moze tylko zastanowimy sie czy na pierwsze czy na drugie;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

moja siostra ma na imie Nina i bardzo jej sie to imie nie podobało jak była mała i nawet w szkole sredniej(wszyscy pytali :czy to zdrobnienie od janiny itp)dla mnie to imie jest piekne i wolałabym miec tak na imie niz Monika....myslę ze nie ma co uogolniacz tym "krzywdzeniem",jak nasze dzieci dorosna to wtedy bedziemy wiedzieli czy im sie ich imie podoba czy nie:)nie jest powiedziane czy jakis kevin bedzie bardziej zadowolony ze swojego imienia niz Michał czy Janek.....dla mnie np Ariel to takie proszkowe imie i bym nie nazwała tak dziecka:)ale jesli komus sie podoba dlaczego nie....
ps u nas w rodzinie kontrowersje wzbudzał Antek ale jak bede miała drugie dziecko i bedzie to chłopiec to bedzie Antkiem:)

ja tez bede miala Michalinke:)

dokładnie, kwestia gustu, ariel nie jest złe:))))dla mnie np... przepraszam jeśli kogoś urażę ale wszelkie nikole, wanessy, sandry...byłyby krzywdzące:)))więc nie uogólniajmy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my to synkowi juz dawno imie wymyslilismy i tak zostalo ze Emilian ale na drugie zmieniamy i bedzie mial po moim dziadku Jerzy a mial miec INEZ bo bardzo mi sie spodobalo dla dziewczynki mielismy imie Nikola Laura lub odwrotnie...

my sie wlasnie zastanawialismy nad imieniem nie popularnym bo za duzo jest Anna Jan Ela Ala Ola i takie podobne sporo ich a my wolimy mniej popularne...

image

a nasza córcia chyba będzie Antosią :)

Choć jeszcze Pola jest na tapecie... ale póki co - na 100% nie umiemy się zdecydować.

jakie imie wybiorą rodzice to ich sprawa.moze byc i Persilka brzmi prawie jak Arielka.moze mama ma słabosc do proszku Ariel a na drugie Cifka(Cif) albo Lenorka(od Lenoru). zadziwiają mnie niektore wybory ale trzeba je uszanować.

ja bede miała Polę.Lena też mi się podoba

To jest jeszcze nic! Wyobraźcie sobie że moi rodzice chcieli nazwać mnie Dakota, bo bardzo podobało im sie w tym stanie! Dzięki Bogu że w urzędzie stanu cywilnego popukali się w czoło i absolutnie się nie zgodzili. Stanęło więc na Ewie. No i tak zostało.

czy to ważne jak na imię ma dziecko? Teraz może nam się wydawać, że to śmieszne imiona, a tak na prawdę za jakiś czas to te imiona będą stanowiły kanon imion tych nowych czasów. Moja córeczka ma na imię Karolinka, chociaż ja chciałam, żeby była Aleksandra.
Imię człowieka nie stanowi o jego charakterze. :)

uwierzcie i imie jest wazne. ja mam na imie izabela, mieszkam i zyje w uk i moi koledzy mowia/pisza isabella, czyli 3 bledy, nie do pomyslen ia. ja nie lepsza jestem. pamietam jak przez tydzien uczylam sie imienia: Grainne, czyli czytajmy grojnia...ostatnio moi znajomi nazwali corke kitty czyli kotus, szkoda, ze nie dodali pussy:-))
moim zdaniem najwazniejsze, abyscie wy czyli rodzice mieli dobre skojarzenia

oglądałam dziś na TVN Style programz Kasią Figurą
jesli dobrze zrozumiałam
ma 2 córki
Koko i Kaszmirka

Mi się strasznie podoba dla chłopca - DORIAN

dla dziewczynki - VIVIEN
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moi znajomi chcą nazwać dziecko-synka ŁAJUL z akcentem na jul - nie mam bladego pojęcia jak to się pisze. Do tego będzie miało nazwisko typowo polskie z polskimi znakami - typu Sułkowski.

A mój pies nazywa się zdrobnieniem ludzkiego imienia, po prostu skróciłam jej imię rodowodowe i tak wyszło... Mam koleżankę, na którą wszyscy też tak mówią i jak się obie spotykają (koleżanka i pies) to jest wesoło ;)

Ja miałam znajomego - chłopaka, który miał na imię ARIEL

Ja się zgodzę z izuluchą, dlatego że obie nei mieszkamy w PL. Imiona takie jak Marcin Piotr czy Karol, ją językołomne dla Norwegów, chociaż bardzo normalne i popularne w Polsce. I na pewno moje dziecko tak nie będzie się nazywało bo Marcin ma kilka kombinacji Marsim, Marsin, Morsin Martin - Piotr to jest Pioter i nei da rady inaczej a Karol to jest Karól (w norweskim o wymawia się jak ó).
Ja mam na imię Emiliai zawsze na pozątku muszę tłumaczyć, że nie Emelie, ani Emilie, tylko Emilia. Ola to imię męskie tutaj, dlatego każda Ola używa Aleksandra.

Ja wybrałam na szczęscie dawno temu z mężem dla dziewczynki Milena a dla chłopca Jan Albert.

Chociaż nie powiem, podobają mi się niektóre norweskie imiona.

znajomy ma Marian i mieli z niego w Norwegii beke bo Marian to jest norweskie imię żeńskie :P (albo wymawia się tak samo, ale znajomy był niepocieszony)

Mariam ;) zgadza się

Ale u nas to było w drugą stronę w pracy, zawsze mówiliśmy ze znajomymi w pracy że "pracuję z Marianem" ;)

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?