Pracownicy firmy montujący drzwi bardzo rzetelni, fachowo wykonali swoją pracę. Drzwi estetycznie odnowione.
Jednak szef firmy zachował się wobec nas niekulturalnie, niesłownie, nieprofesjonalnie. W umowie termin wykonania zlecenia to 21 dni roboczych. W naszym przypadku minęło 38 dni roboczych. Kontakt z szefem był bardzo trudny, szef nie odbierał telefonu, nie oddzwaniał mimo próśb, nie informował o spóźnieniu trwającym kilka godzin.
Przy przyjmowaniu zlecenia szef rozrysował wygląd drzwi na kartce. Następnie przywiózł drzwi zupełnie innego modelu. Kiedy powiedzieliśmy, że zamawialiśmy inne drzwi, szef zaprzeczył. Kiedy pokazałam skan jego rysunków, odpowiedział, że takiego wzoru nie da się wyciąć, bo jest nowa maszyna, która tnie tylko standardowe wzory. Zauważyłam, że skoro nie mógł wykonać uzgodnionego w umowie modelu drzwi, powinien był się z nami skontaktować. Moje uwagi wyprowadziły szefa z równowagi, nie chciał przyznać się do błędu.
Podsumowując: pracownicy firmy świetnie dokonali renowacji drzwi, jednak ze względu na nieprofesjonalne podejście szefa i ogrom nerwów, jaki straciliśmy na rozmowach z nim, nie zdecydowalibyśmy się już na zamówienie czegokolwiek w tej firmie.