Nie polecam osobom, które nie mogą jeść glutenu z przyczyn zdrowotnych :(
Restauracja chwali, że posiłki bezglutenowe przygotowują w oddzielnym pomieszczeniu a ja od wczoraj umieram. Porcje były duże i smaczne, aczkolwiek we frytkach znalazłam ewidentne kawałki smażonej panierki. Zaznaczam, że przy zamówieniu pokazywałam palcem co chcę z menu i dodałam, że poproszę wersję bezglutenową. Pani kelnerka była miła, chciała pomóc wyjaśnić te kawałki panierki (były małe, zauważyłam praktycznie jak już wszystko zjadłam). Kucharz się upierał, że mają oddzielną frytkownicę bezglutenową (no dobrze, mają - ale czy korzystają?). Pan kucharz dodatkowo był cały umazany, jakoś nie wyglądało, by przed każdym przygotowywaniem bezglutenowego posiłku się przebierał czy szorował ręce a rękawiczek nie miał. Na szczęście miałam przy sobie tabletki przeciwbiegunkowe, ale występ Cejrowskiego (do którego miłym dodatkiem miał być smaczny posiłek) spędziłam z ciągłym nieprzyjemnym uczuciem przelewania w brzuchu, a a przed występem latałam ciągle do toalety - zanim zaczęły działać tabletki. Także no ja ze swojej strony bezglutkom nie polecam:( A szkoda, bo naprawdę było to smaczne i niedrogie.