Nie polecam

Temat dostępny też na forum: Lens - okulistyka
Witam,
Rok temu zakupiłem okulary za pomad 900zł(razem ze szkłami). 2dni temu pekły mi przy zgięciu-wyrobiła się śróbka. Mam na nie gwarację, od właściciela usłyszałem,że mogę poczekać 2 tyg na naprawę,bądź zapłacić 50zł i on wyjmie jeden element z okularów z wystawy(takich samych). Niestety musiałem zapłacić mimo ze było ta obsługa gwarancyjna.Nie polecam. Sklep stracił kilku klientów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nie polecam

A skąd Ty żeś się chłopie urwał ? Na rozpatrzenie reklamacji przez producenta prawo daje 2 tygodnie więc o co Ci chodzi ? Przecież ten optyk tych opraw nie wyprodukował tylko ich producent. Musi zabrać Ci te oprawki, wysłać do producenta i wtedy ten dopiero załatwia reklamację. Poszedł Ci jeszcze na rękę bo chciał Ci szybko pomóc i odstąpić uszkodzony element ze swoich, jeszcze nie sprzedanych opraw - oczywiście za pienądze - żebyś miał sprawne okulary a Ty narzekasz ??? Zapomniałeś pewnie dodać, że jak byś zapłacił te 50 PLN, dostał ten element z nowych opraw i wrócił za te 2 tygodnie, kiedy pewnie wróciła by reklamacja wysłana przez optyka na te jego zdekompletowane oprawy to by Ci pieniądze zwrócił. Ty chyba nie masz pojęcia o reklamacjach. Wszędzie towar zostaje odesłany do producenta i jest na to 2 tygodnie więc się nie czepiaj jednego z najlepiej nastawionych do klientów optyków w Trójmieście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nie polecam

Niestety nie zgodzę się z Tobą, osoba z mojej rodziny miała podobny problem, inny optyk wymienił bez kosztów. O zwrocie kosztów nie było mowy, stąd moja opinia. Znam lepiej nastawionych optyków w Trójmieście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0