Re: Nie polecam!!!
masz rację, moje odczucia to:
- grupa dzieci jest bardzo liczna, pracownice żłobka nie są w stanie jej upilnować. Moje dziecko rozbiło sobie nos ale nikt nie zauważył kiedy to się stało.. chyba nie tego oczekujemy od opiekunek naszych dzieci.
- nigdy nie mogę uzyskać informacji o tym jak dziecko zachowywało się w ciągu dnia.. zawsze spało i jadło.. i wszystko było w porządku, ale żadnych konkretów, a ja jako matka chce wiedzieć jak moja pociecha się rozwija, jak odnajduje się w grupie, jakie są jej relacje z rówieśnikami itd.- komunikacja opiekunek z rodzicem bardzo słaba.
śniadania są o 8 ale o 8;20 dzieci są już na nocniczkach. hmm... te maluchy jedzą w na prawdę ekspresowym tempie, bo mi niadanie zajmuje dłużej, a umiem sprawnie się posługiwać sztućcami :)
o 9 oddawana jest lista obecności- "proszę nie przyprowadzać dziecka po 9 bo już oddałyśmy listę obecności".
Spróbowałam kiedyś czekając na dziecko zajrzeć do sali w której bawią się dzieci- opiekunka zatrzasnęła mi bez słowa drzwi przed nosem. dziecko jest odbierane z szatni i "zwracane" do szatni, co często oznacza wystawienie dziecka za drzwi szatni i natychmiastowe ich zamknięcie. Nie ma możliwości, żeby o cos zapytać.
dodatkowo panie są bardzo niewyrozumiałe. żłobek jest czynny do 17- 17:00 to godzina o której pani powinna przekręcać klucz w drzwiach wychodząc do domu, a przecież ma jeszcze kilka rzeczy do zrobienia przed wyjściem- oznacza to że po dziecko trzeba przyjść odpowiednio wcześnie. I niechaj rodzic nie próbuje utknąć w korkach- od razu usłyszy oburzenie tym faktem " PROSZĘ TEGO WIĘCEJ NIE ROBIĆ".
Rozumiem, że każdy chce jak najszybciej zakończyć pracę i pójść do domu, ale różne rzeczy się zdarzają i nie ma w tym złej woli rodzica- też podlegamy działaniom różnych okoliczności i w pracy i w drodze.
Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim podejściem a moje dzieci chodziły do różnych żłobków i w Polsce, i starsza córka także zagranicą. I takiej nieuprzejmości jak tu nie było nigdzie. Zwłaszcza te młode opiekunki sprawiają wrażenie, jakby robiły łaskę, że opiekują się naszymi dziećmi.
Są jak widać pozytywne opinie o tym miejscu, ale może dzieci tych osób nie były nigdy w naprawdę fajnym żłobku, gdzie opiekunki są naprawdę zainteresowane dziećmi i widać to- bo nie ukrywają się za szczelnie zamkniętymi drzwiami. Po wejściu do takiego miejsca nawet o niestandardowych godzinach widać zaangażowanie personelu. Tutaj jakoś tego nie widzę
3
2