Nie polecam! zero kompetencji ze strony osoby zajmujacej sie sprzedażą biletów

Temat dostępny też na forum: Olivia Travel
brak kompetencji ze strony osoby sprzedającej bilet- Pani Agnieszki Janiak Jakubowskiej, zero informacji o opóźnieniu autokaru, zero pomocy, tylko podawanie nieaktualnych numerów telefonu, zero jakiejkolwiek interwencji, nie odbieranie telefonów, tylko pisanie smsami. Jeszcze wcześniej miałem przypadek taki że bilet który kupiłem przez Panią Agnieszkę miesiąc wcześniej był zgłoszony u kierowcy autobusu dopiero w dniu wyjazdu, gdzie kierowca wogóle nie miał mnie na liście,jak równiez nie wiedział o zapłaceniu biletu, który opłaciłem również miesiąc wcześniej! Nie polecam kupowania biletu przez Panią Agnieszkę w firmie Olivia Travel, gdyż szkoda nerwów i nieprzyjemności jakie trzeba znosić prze tą Panią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

BILET

JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONY, ZAWSZE MIŁA OBSŁUGA, MOŻNA POROZMAWIAĆ NA SKYPE LUB GADU GADU, NIE MIAŁEM ŻADNYCH PROBLEMÓW, POLECAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nie polecam! zero kompetencji ze strony osoby zajmujacej sie sprzedażą biletów

Z kupnem biletu nie mielismy problemu(online kupilam),ale obsluga w autobusie byla "okropna"Bus spoznil sie 1,5 godziny,kierowcy nawet nie raczyli przeprosic pasazerow i wytlumaczyc co i dlaczego.Odbieranie bagazu wygladalo mniej wiecej tak ...wyszarpnac walizke z rak wlasciciela (z papierosem w ustach)i rzucic gdzie popadnie...zenada!!!!Zalecam wlascicielom "olivi"przyjzec sie pracy kierowcow i pilotow,bo inaczej bedziecie mieli coraz mniej pasazerow!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0