Niech żyją stringi!

Przyjemnie jest mieć przyjemność, nieprawda? Kto nie lubi przyjemności ? Jednak nie lubię, gdy ktoś chce mnie wyrolować i traktuje jak wędkarz leszcza.

Bardzo lubię oglądać zgrabne damskie tyłeczki w króciusienkich szortach w lecie i dopasowanych, elastycznych rurkach w inne pory roku. Tkwi w nich jakaś nieodparta magia. Ale coraz częściej włącza mi się alarm ostrzegawczy.

Coś mi się wydaje, że okrycia straciły funkcję okrycia na rzecz funkcji odwrotnej - odkrycia, ile się da. Oto zachodzi dziwne zjawisko - panie coraz bardziej się roznegliżowują, panowie zaś, odwrotnie, coraz bardziej pozapinani. Wystarczy popatrzeć na koszykarzy na parkiecie, czy choćby na facetów na ulicy w weekend. A tymczasem siatkarki grają w coraz bardziej skąpych strojach. Czyli coś tu nie gra.

Króciutkie szorty, lekka przejrzysta i przewiewna bluzeczka odsłaniająca ramiona i dekolt, długie opalone nogi wydłużone na koturnach czy innych platformach, kolorowe paznokcie na górze i na dole, długie, lśniące włosy i długie rzęsy - jednym słowem pani gotowa na wybieg lub na targ niewolnic.

Może nie wszystkie panie chętnie przystają na takie ekscesy, ale która oprze się perswazji medialnej czy też trosce o odwrócenia uwagi męża czy kandydata od innych atrakcyjnych obiektów i skupieniu jej na sobie. Nie może przecież odpaść z konkurencji. Ciekawe tylko - kto tę konkurencje nakręca ? Daremne starania żon i kochanek takie poczynania przyczyniają się jedynie do utrwalenia mechanizmu, związku między bodźcem a reakcją.

Bodźce seksualne są wyraźnie mnożone i wykorzystywane do robienia nas w konia w mediach, reklamach, galeriach i ulicach. Nie bawi mnie już podniecanie się na komendę, wolę to robić we własnym zakresie.

To jest jedna z rzeczy, ktorym należy postawić tamę, bo inaczej znajdziemy się w pozycji władz francuskich, które, jak się okazało ostatnio, strój burkinii uznały za... cha, cha, cha, de-, de-, pardon, przez gardło to mi przejść nie może - d e m o r a l i z u j ą c y. No to niech żyją stringi - ukoronowanie setek lat rozwoju cywilizacji Zachodu.

Jak widać z tego kontekstu, obie strony sporu ujawniły idiotyzm swoich stanowisk, chociaż argumenty muzułmańskie mają przynajmniej jakiś pozór racjonalności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Niech żyją stringi!

Oj, Łowco, którędy Ty chadzasz, że widujesz same długonogie laski w krótkich szortach? Coraz więcej pań i panów ma problem z nadwagą i raczej prezentują wałeczki czy pokaźne pupy, ale nie w skąpych szortach, raczej w opiętych legginsach i t-shirtach...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ Mikro

Pewnie trochę idealizuję, ale zdarza mi się zobaczyć takie cudo,Nawet dzisiaj mi się udało - wysiadalem w centrum z tramwaju a przede mną takie cudo jak malowane, chociaż nie w szortach, ale w krórtkiej czerwonej rozkloszowanej kiecce z włoem blond.

Skoro cudo, to tylko się cieszyć i oko zawiesić ;)

@ Mikro

To nie wszystko, bo rano jestem strasznie zamulony i dopiero potem dotarło do mnie, że będąc w markecie na zakupach, stałem za innym takim cudem, jak ten opisany, z jedną małą różnicą, że był brunetką i miał włosy splecione w warkocz. Całość bardzo stylowa. Było na czym zawiesić oko.

>widujesz same długonogie laski w krótkich szortach? Coraz więcej pań i panów ma problem z nadwagą i raczej prezentują wałeczki czy pokaźne pupy

Długie nogi nie muszą oznaczać chudych nóg;)
I do wałeczków na nogach jest bardzo długa droga.

>ale nie w skąpych szortach, raczej w opiętych legginsach i t-shirtach...

Teraz wszystkie chwyty są dozwolone. Ostatnio widziałem kilka takich: szorty i bluzeczka odsłaniająca pół brzucha - zacnie utuczonego;)
I kobietę w szortach, mającą naturalnie ze dwa metry, a dodatkowo nosiła koturny;) No ale nogi robiły wrażenie, zwłaszcza, że natura nie poskąpiła jej kobiecych krągłości:))))

>Bodźce seksualne są wyraźnie mnożone i wykorzystywane do robienia nas w konia w mediach, reklamach, galeriach i ulicach.

Jeśli to jest wszędzie, to powszednieje i w mediach przestaje mieć swój efekt.

@ anty

"Jeśli to jest wszędzie, to powszednieje i w mediach przestaje mieć swój efekt."

Jak na razie marketingowcy w to nie wierzą, a oni chyba mają nosa.

Mnie zaś ostatnio naszła taka refleksja, że najseksowniejsze pupy po drugiej stronie mają najbrzydsze buzie. Ciekawe czy to naturalna równowaga czy efekt treningów - a jeśli, to jak to świadczy o ładnych buziach?

Zbiory seksownych pup i przyjemnej aparycji a także fajnej figury i miłego usposobienia, nie są rozłączne.
Współczuję doświadczeń... ale wiesz.. co nas nie zabija to nas wzmacnia ;]

Wszyscy o nich mówią, ale nikt nie widział:p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powtórzę się: współczuję doświadczeń

"Ale coraz częściej włącza mi się alarm ostrzegawczy."
Jakie mamy jeszcze alarmy?

Np. informacyjne.
Odróżnienie lampki żółtej od czerwonej.

Dla przykładu: alarm o skażeniu jest alarmem informacyjnym (czerwonym).
Wtedy należy założyć gumowe ryje.

Alarmem ostrzegawczym (żółtym) jest ostrzeżenie o możliwości skażenia.
Należy wtedy wyciągnąć z szafy gumowe ryje i zdjąć dekle z pochłaniaczy (bo potem można o tym zapomnieć :D

Są też alarmy kasujące (odwołanie alarmu - lampka zielona).

Ktoś wie, kiedy zlikwidowano PO ze szkół?
Bo "po co" to pewnie nikt nie wie :]

Na PO śpiewaliśmy hymny, uczyliśmy się pierwszej pomocy i inne dyrdymały, które wszystkie nota bene już znałem... Pierwszej pomocy typu 'jak zrobić masaż serca i sztuczne oddychanie' ;)

Jedyne co miało sens, to te alarmy - tylko, że obecnie nic z tego nie pamiętam. A w zasadzie nie miało sensu, bo mało kto ma maskę PRZECIWgazową w szafie ;)))

Nie nauczyli nas natomiast strzelać ani jak się obronić w razie, gdyby jakiś Niemiec chciał Ci wpier***ć. Tego musiałem nauczyć się sam.

Jeśli zlikwidowali PO - to dobrze. Zamiast tego powinno się wprowadzić obowiązkową służbę wojskową. Wystarczy wyjrzeć przez okno ile c*ot chodzi poprzebieranych za facetów... a nie... chwila... :|

Mówimy o zupełnie innych latach.
Z tego co pamiętam, to PO miałem w VII i VIII klasie podstawówki, czyli były to lata pierwszej "Solidarności".
W programie, poza pierwszą pomocą (nauka praktyczna, nie teoretyczna) było również zachowanie na wypadek alarmów, nalotu, wybuchu jądrowego ale także klęsk żywiołowych (pożar, powódź). Do dzisiaj pamiętam podział bojowych środków trujących wraz z ich nazwami (przynajmniej część),
Wtedy też wykopałem pierwszy w życiu okop i strzelałem z broni palnej (KBKS.. ale zawsze to coś ;). Uczyli nawet tak banalnych rzeczy, jak korzystanie z gaśnicy :)
Ówczesne PO było zatem całkiem sensowne i przydatne.

Uważam, że każdy dorosły człowiek (zarówno kobieta, jak i mężczyzna) powinien przynajmniej ze 2-3 razy w życiu (tak do 40-tki) uczestniczyć w obowiązkowych, kilkudniowych obozach OC.

I o ileż by to poprawiło demografię! Nieporównanie lepiej niż 500+ :D

O ile były by to obozy mieszane :D

Co do wybuchu atomowego - przecież wszyscy wiedzą, ze wtedy trzeba schować się do lodówki :>

Ja wiekowo jestem między Wami, PO miałam w ogólniaku, w pierwszej klasie i większość z tego, co wymienił Sadyl, też miałam.

>Co do wybuchu atomowego - przecież wszyscy wiedzą, ze wtedy trzeba schować się do lodówki :>

Nie każde gabaryty wejdą ;P

No tak, ktoś wyżej już pisał, że obecnie ludzie mają tendencje do tycia ;)

Ja też 'większość z tego' miałem - nie uczyli nas niestety strzelać.
Połowa była zupełnie nieprzydatna, połowa to wiedza powszechna, a połowę całości się zapomina ;)

Ten ktoś to ja :P

"Jeśli zlikwidowali PO - to dobrze. Zamiast tego powinno się wprowadzić obowiązkową służbę wojskową."

Aradash byłeś w wojsku? Pytam dlatego że najgłośniej o przywróceniu zasadniczej służby wojskowej krzycząc ci co sami jej nie odbyli.
Choć z drugiej strony ja odbyłem swoją turę w wojsku a też uważam ża obowiązkowy pobór powinien zostać przywrócony.

Byłem, po studiach inż. z własnej nieprzymuszonej woli :)
Domyślam się, że to pewnie nie to samo wojsko co kiedyś :)

"Domyślam się, że to pewnie nie to samo wojsko co kiedyś :)"

Na ten temat nic nie wiem więc nie będę się wypowiadał. Poza tym zależy to też pewnie od tego jak odległe kiedyś masz na myśli. ;-)

>Byłem, po studiach inż. z własnej nieprzymuszonej woli :)

To Ty pewnie byłeś w szkółce oficerskiej, to takie harcerstwo dla wykształciuchów:p

>Zamiast tego powinno się wprowadzić obowiązkową służbę wojskową. Wystarczy wyjrzeć przez okno ile c*ot chodzi poprzebieranych za facetów... a nie... chwila... :|

Wojsko nigdy nie robiło z chłopaków mężczyzn, uczyło ich agresji, przemocy, władzy, picia itp
Choć dla niektórych to rzeczywiście oznaki męskości:D

Wojsko na dobrą sprawę niewiele się różni od więzienia.
No może w wojsku mają więcej homoseksualnego seksu;)

Mnie na szczęście wojsko ominęło, ale znałem kilka osób, które tam trafiły. Znałem ich przed i po - wojsko ostro zryło im psychikę. Nabawili się mentalności trepa i właściwie już im tak zostało. Zwłaszcza ci co poszli w zawodowe, to po kilku latach...no powiedzmy, że ich jedyni znajomi to żołnierze, a to o czymś świadczy:d

Jedyni normalnie po wojsku, to ci, którzy trzymali się na obrzeżach głównego nurtu - ci z kuchni, zaopatrzenia etc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

"uczyło ich agresji, przemocy, władzy, picia itp"
Każdy uczy się tego czego chce się nauczyć i widzi to co chce widzieć. A najłatwiej dostrzec to, co się zna. Sądząc więc po tym jaki jesteś Ty a więc jacy znajomi z Tobą wytrzymują - nie dziwi mnie ani trochę, że Twoi znajomi wyciągnęli takie a nie inne nauki z wojska ;D Pewnie tak jak Ty dalej mieszkają z mamą, która sprząta im pokój i pierze ubrania :)))))))

Jeśli wg. Ciebie wojsko uczy rzeczy które wymieniłeś, to chwała panu że nigdy nie służyłeś... :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdy nie słyszałem, aby ktokolwiek wyciągnął z wojska cokolwiek dobrego.
Mam na myśli ludzi, którzy byli w prawdziwym wojsku, a nie na weekendowym obozie;)
A znajomi byli na poziomie, różni, jedni bardzo towarzyscy, inni niezwykle inteligentni i utalentowani... po wojsku wszyscy byli tacy sami.

I jak zwykle strzelasz w ciemno, w stosunku do mnie:d
Cóż, bystrzacha z Ciebie:p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie 'strzelam w ciemno' tylko wyciągam wnioski ;)
Dobre wnioski, skoro za KAŻDYM jednym razem się tłumaczysz ;)))
Ten fakt pozwala innym również wyciągnąć wnioski :)))

"po wojsku wszyscy byli tacy sami"
Bo niektórych durni np. dyscypliny, szacunku, pracy zespołowej ani empatii nie nauczysz :D Zamiast zamierzonego efekt prawdopodobnie będzie odwrotny... Rozumiem, że Twoi koledzy gdyby kapral Cię gnębił zamiast Ci pomóc by Cię jeszcze bardziej zgnoili? ;) To wiele wyjaśnia...

Nie będę Ci więcej odpisywał bo to jak kopanie leżącego :D

>Nie będę Ci więcej odpisywał

Dziękuję:)

> Wojsko nigdy nie robiło z chłopaków mężczyzn

> w wojsku mają więcej homoseksualnego seksu

Widać, jakie masz pojęcie o wojsku.

@Cross: masz rację.. służba obowiązkowa, dla każdego, żeby c*oty w rurkach sobie potem nie wyobrażały i nie marzyły.. jak to jest we wojsku ;)

Do wojska trafiłem najpóźniej jak to jest możliwe. Miałem skończone 28 lat.

Ustawa mówiła "do końca roku w którym kończy się 28 lat". Zgarnęli mnie w listopadzie.

Nie wiem,czy ktokolwiek w Polsce trafił do wojska później. Niecałe 2 miesiące szansy :/

Wcześniej myślałem tak, jak Anty.

> uczyło ich agresji, przemocy, władzy, picia itp

Ale to wszystko znałem już przed wojskiem:)

Byłem już w miarę ukształtowanym facetem. Nie musiałem się oderwać od cycka, żeby umieć zadbać o siebie.

Ale i tak.. mimo początkowego szoku.. wojsko było najlepszym w tym czasie, co mogło mi się przytrafić.

ZAWSZE byłem indywidualistą. W wojsku wymuszono na mnie umiejęstność współpracy.

I co bodaj najważniejsze: poczucie odpowiedzialności za zupełnie mi obce osoby.

Za gnojów, których w cywilu bym o*****.

Oddałbym za nich życie, gdyby zaszła taka potrzeba.. ale i oni zrobiliby to samo.

Żaden cywil nigdy tego nie zrozumie.

> zachodzi dziwne zjawisko - panie coraz bardziej się roznegliżowują, panowie zaś, odwrotnie, coraz bardziej pozapinani

Widać, kto o czyją uwagę walczy bardziej ;)

Mój kolega sprzed dobrze ponad ćwierćwiecza, miał sentencję:
"Prawdziwy mężczyzna nigdy nie zwraca uwagi na piękną kobietę. Zwraca jej uwagę na siebie".

Od dawna nie mam wątpliwości, że miał rację :]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie cierpię nosić stringówwwwwww!!

Z medycznego punktu widzenia, racjonalnego zresztą też stringi są bardzo niehigieniczne:P Poza tym mnie wydają się cholernie niewygodne. A panie równie dobrze wyglądają w innej bieliźnie, mnie np. kręci sportowa.

>stringi są bardzo niehigieniczne

Dokładnie. Stanowią świetny pomost dla bakterii odbytniczych ;)

Nie mam pojęcia, zaufam doświadczeniu "innych" ;P

Nie wiem, czy kojarzycie odcinek "pogromców mitów" w którym sprawdzali, czy zamykanie klapy od sr*cza ma wpływ na obecność bakterii kałowych w pomieszczeniu.
Ma... maleńki. Mierzalny ale nieznaczący.
Posiewy były brane z najróżniejszych cześci łazienki. Także z zamkniętych szafek.
Adam skonstatował to tekstem "g..wno jest wszędzie" :D

Tyle w temacie higieniczności stringów :D

Co do estetyki... Nie wiem, po co one są.
Nic nie zakrywają.. a dodatkowa robota z ich zdejmowaniem :/
Szybciej.. odgryźć :D

Dziękujemy za analizę problemu z naukowego punktu widzenia ;P

Inne tematy z forum

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Grajdołki (108 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...