Niechciana 3 ciąża

Jestem mamą 2 dzieci. Mam synka w wieku 6 lat i córkę 2 letnią. Kilka dni temy dowiedziałam się, że jestem w trzeciej zupełnie nieplanowanej i niechcianej ciąży. Zabezpieczamy się z mężem ale coś nie zadziałało. Jestem zrozpaczona i nie wiem co robić.
Mam milion myśli na minutę.
Już z 2 dzieci jest mi bardzo ciężko bo mąż ciągle w pracy a rodzina daleko więc jestem zdana sama na siebie.
Odlicza£am już dni gdy córa pójdzie w końcu do przedszkola a ja wrócę do pracy. Duszę się już w domu.
A teraz perspektywa kolejnego dziecka i kolejnych 3 lat spędzonych w domu mnie przeraża.
Nie chcę tej ciąży :( czuję że moje życie się spiep...yło :(
Nawet mam myśli by usunąć ciążę.
Tragają mną tak sprzeczne emocje, że sama sobie się dziwie. Gdy już myśle, że pogodziłam się z tym, że będzie kolejne dziecko to po chwili znow myślę: nie, nie mogę urodzić tego dziecka.
Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? :(
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 32

Ale to już niestety wyprawa. Trzeba zorganizować wyjazd, zostawić z kimś dzieci, głupio sie tłumaczyć a po co jedziesz itd. No i koszty to druga sprawa, nie każdy ma tak od ręki trochę kasy na zbyciu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poza granicami naszego kraju jest legalna,Niemcy,Czechy ,Słowacja i t.p.Koszt teoretycznie nieduży ,gorzej jaj kobieta ma faktycznie fatalną sytuację materialną i żadnego wsparcia z żadnej strony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak aborcja będzie oficjalnie dostępna dla każdej kobiety, zawsze, to wiele dramatów nie będzie miało miejsca. Póki co to jest problem.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Doprawdy, kobiety, na rany, mamy XXI wiek, zdobycze medycyny i innych nauk biologicznych do dyspozycji. Dajmy wreszcie sobie prawo decyzji!
Nie chcemy dziecka, to usuwamy ciążę - byle szybko, póki wczesna. Chcemy, to dbamy o tę ciążę, organizujemy się powoli.
Nie ma że "jakoś to będzie". Przy takim podejściu, to owszem, będzie, ale może najgorzej jak tylko może się ułożyć.
Dziecko to ostatecznie nasza i tylko nasza decyzja oraz nasza i tylko nasza odpowiedzialność.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

ja byłam załamana zawalił mi się świat ciąża nie tu i nie teraz facet jak tylko się dowiedział
rzucił mi kase na stół i tyle go widziałam byłam zmuszona usunąć pomogła mi ta pani podaje numer bo może ktoś jest w podobnej sytuacji 791 302 084
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jak masz dwójkę dzieci chociaż 2letnich nie jest źle gorzej jak trójką rok po roku , młodsze będzie mieć 3 latka jak urodzi się rodzeństwo , nie wiem jak ktoś może myśleć o usunięciu ciąży jak planował 2 pierwsze ciążę , jak druga by byla bliźniacza usunął by jednego bliźniaka bo chce 2 dzieci. Uprawiając sex trzeba być gotowym na ciążę jedyna 100% antykoncepcja to brak sexu.
Najważniejsze żeby dzieci były zdrowe reszta się jakoś ułoży
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

już będąc w brzuchu wiedziało że na nie nikt nie czeka. - ojj strasznie to brzmi...
sama bylam w podobnej sytuacji, ale jak juz mi szok przeszedł to jednak 'czekalam' , a pozniej to juz bylo mile zaskoczenie, reakcją rodziny, znajomych, nikt krzywo nie spojrzał, a obecnie moj mały skarbek jest najsłodszym i najspokojniejszym dzieckiem na świecie :) jezdzimy rano komunikacją miejską odwiezc braciszka do przedszkola,po południu odbieramy, wszędzie jezdzi w wozeczku ze mną, cora juz sama chodzi do szkoły -no i tak leci :) teraz tylko się czasem obawiam-co będzie, jezeli antykoncepcja zawiedzie... :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

wiem jedno, mam takie trzecie nieplanowane ....to dziecko radzi sobie w zyciu najlepiej...cos chyba w tym jest...nie chce sprawiać kłopotów bo już będąc w brzuchu wiedziało że na nie nikt nie czeka i musi sobie radzić ...i tak jest....odwagi kobiety,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Mam podobna sytuację córka 8 lat synek 4. Trzecie dziecko to rewolucja muszę zmienić mieszkanie bo obecnie mam 2 pokojowe a nie chce zmieniać całego swojego i dzieci życia bo wiadomo szkoła zajęcia dodatkowe itp. Jestem przerażona
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warte uwagi są tabletki marki Girlinneed. Ich strona internetowa https://girlinneed.com/ jest bogata w liczne, dokładne informacje, jak je stosować oraz, jak dokładnie wygląda ich działanie. Można zdobyć tam wszystkie potrzebne wiadomości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Majkaaa23 - tą stroną którą poleciłaś jest straszna!!! Edukacja seksualna powinna uczyć, że każde współżycie może, ale nie musi, prowadzić do ciąży i już tu zaczyna się odpowiedzialność kobiety i mezczyzny-jej partnera
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Niechciana 3 ciąża

A później ta sama dziewczyna zatłukła swoje kilkumiesięczne dziecko.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Główną wadą w naszym kraju jest brak edukacji seksualnej dla młodych Polek. Jeśli zachodzą w niechcianą ciążę nie wiedzą jakie mają możliwości. Oczywiście pod względem prawnym - żadnych. Wystarczy jednak pojechać na południe do sąsiednich Czech by wykonać zabieg aborcji tabletkami poronnymi lub wejść na stronę jednej z organizacji pro choice. Wiodące to Woman World Online - http://womanworldonline.pl lub Women On Web
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Głowa do góry!
moja sąsiadka - 2 synów lat 18 i 16, bunt i kłótnie na porządku dziennym i nagle 3-cia ciąża. BUCH - bliźniaki. Nie dotrwała do końca- wcześniaki. Rehabilitacja, brak pomocy starszych ogólnie masakra. Teraz mają po 3 lata, chodzą do przedszkola i są oczkami w głowie rodziców, bo starsi już za dorośli na przytulanie, czy całusa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

3 dziecko- 3 szczęście. Też 40 na karku. Nigdy nie byłam tak szczesliwa i spokojna jak teraz. Nigdy przenigdy bym nie usunęła.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

też mam tak kolorowo. Prawie 40 lat...3 ciąża...dzieci 16 i 4 lata...Nastolatek - bunt do kwadratu...9 tydzień a ja nadal nie dowierzam i żyję jak w transie :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja od 1.5 roku staram się o drugie dziecko. Chętnie bym się z którąś z Was zamieniła.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Też jestem w takiej sytuacji. Ułożone jako tako życie,dzieci lat8 i córka prawie dwa lata. Obecnie jestem w 13 tyg ciazy. Nie planowana nie chciana cóż ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja jestem obecnie w takiej sytuacji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

i jaką podjęłaś decyzję?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

problemy ze skora (5 odpowiedzi)

z 3 tyg temu zauwazylam u 1,5 rocznego synka ze na glowce gdzie ma wloski ma wysuszona skore,...

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

jaki blender czy inny rozdrabniacz? (29 odpowiedzi)

Kochane, zastanawiam się nad zakupem czegoś co pozwoli mi zmiksować warzywka dla synka,...