Niekompetentny warsztat

Oddałem auto do naprawy alternatora. Panowie przywrócili ładowanie i skasowali 660zł z pretensjami, że było bardzo dużo pracy(w innym warsztacie wyjęcie trwało 45 min) bo to alternator wodny. Po paru dniach padła bateria. Sprawdziłem ładowanie i było ono stanowczo za niskie (poniżej 12V przy włączeniu podgrzewania tylnej szyby i świateł). Auto wróciło na reklamację. Powiedziano mi, że nie ma oryginalnych części zamiennych i nie polecano wymiany regulatora napięcia na chińszczyznę. Panowie wymienili regulator napięcia na inny. Auto oddali twierdząc, że naprawili problem. Po dwóch dniach padła bateria i przy kontroli wyszło, że ładowania dalej brak. Postanowiłem skorzystać z innego warsztatu i okazało się, padnięty jest regulator napięcia i odziwo są oryginalne części z Boscha i to za 260zł!! Po wymianie napięcie jest poprawne i trzyma powyżej 14V niezależnie od obciążenia.
Po pierwszej naprawie stwierdziłem uszkodzenie zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy i węża gumowego, same części kosztowały 260zł, że nie wspomnę o ogromnej ilości płynu, który musiałem dolewać. Jak można oddać auto w takim stanie??
Krótko mówiąc NIE POLECAM tego warsztatu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Niekompetentny warsztat

Witam jestem właścicielem tego warsztatu i przykro mi czytać tą opinię klienta gdyż został oszukany i okłamany ale nie u nas.Gdy miał naprawiany alternator to jego regulator był sprawny i nie wymieniliśmy go gdyż jako częśc zamienna występuje tylko i wylącznie w chińskiej podróbce.Orginał nie jest dostępny nawet w serwisach Mercedesa.Mogło się zdażyć że nawalił ,ale tego nikt nie jest w stanie przewidzieć .Nikt z nas nie wymiena części dla zasady ,a w szczególności części orginalne na chińskie zamienniki.Naprawa za którą zapłacił 660 zł nie jest drogą naprawą gdyż została odbudowana płyta diodowa na orginalnych boscha diodach .A samo wyjęcie alternatora chłodzonego płynem nie jest łatwe i odbudowa płyty też Po za tym wymieniamy przy takiej naprawie łożyska na markowe .Nie wzbraniakiśmy się poza tym naprawy w ramach wykonanej usługi ....
Przykre jest to ze ludzie na wskutek niewiedzy i zaślepienia szkalują innych a najczęściej jeszcze nie tych których powinni...Ciekawe czy ten Panktóry mnie tak obsmarował zawsze wszystko przewidzi i robi wszystko bez awaryjnie....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0