Niekompetentny warsztat
Oddałem auto do naprawy alternatora. Panowie przywrócili ładowanie i skasowali 660zł z pretensjami, że było bardzo dużo pracy(w innym warsztacie wyjęcie trwało 45 min) bo to alternator wodny. Po paru dniach padła bateria. Sprawdziłem ładowanie i było ono stanowczo za niskie (poniżej 12V przy włączeniu podgrzewania tylnej szyby i świateł). Auto wróciło na reklamację. Powiedziano mi, że nie ma oryginalnych części zamiennych i nie polecano wymiany regulatora napięcia na chińszczyznę. Panowie wymienili regulator napięcia na inny. Auto oddali twierdząc, że naprawili problem. Po dwóch dniach padła bateria i przy kontroli wyszło, że ładowania dalej brak. Postanowiłem skorzystać z innego warsztatu i okazało się, padnięty jest regulator napięcia i odziwo są oryginalne części z Boscha i to za 260zł!! Po wymianie napięcie jest poprawne i trzyma powyżej 14V niezależnie od obciążenia.
Po pierwszej naprawie stwierdziłem uszkodzenie zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy i węża gumowego, same części kosztowały 260zł, że nie wspomnę o ogromnej ilości płynu, który musiałem dolewać. Jak można oddać auto w takim stanie??
Krótko mówiąc NIE POLECAM tego warsztatu!
Po pierwszej naprawie stwierdziłem uszkodzenie zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy i węża gumowego, same części kosztowały 260zł, że nie wspomnę o ogromnej ilości płynu, który musiałem dolewać. Jak można oddać auto w takim stanie??
Krótko mówiąc NIE POLECAM tego warsztatu!