Niestety nie wrócimy
Skuszeni pozytywnymi opiniami wybraliśmy się z mężem na obiad. Oboje zamówiliśmy pierś z kurczaka kukurydzianego z ryżem i porem (33 zł). Najpierw chciałabym skupić się na tym co pozytywne:
1) Przytulny wystrój.
2) Przemiła, sympatyczna pani kelnerka
3) Czekadełko - chrupiący chlebek i pasta ze śledziem i jajkiem. Całkiem dobra.
4) Rewelacyjny sos do ryżu.
I niestety kończą się plusy:(
1. Ryż - w mojej ocenie rozgotowany, paćkowaty. Może właśnie taki miał być?
2. Kurczak - czuć, że mięso dobre jakościowo, ale kompletnie nie przyprawione. O ile moja porcja miękka i soczysta, porcja męża trudna do pokrojenia.
3. Brak jakiejkolwiek sałatki/surówki. Może taka właśnie była wizja kucharza, ale niestety oboje z mężem byliśmy tym zawiedzeni.
4. Por - być może miał to być substytut sałatki. Nie mam pojęcia jak był przyrządzony, ale mam wrażenie, że zjedliśmy dekorację. Włókna kompletnie nie dawały się pogryźć.
Ogólnie danie zjeść się dało, ale nie chciałabym spróbować go po raz drugi. Mam nadzieję, że opinia nie zostanie potraktowana jako złośliwość, napisałam ją ze względu na zaskoczenie jakie sama przeżyłam naczytawszy się pozytywów i sprawdziwszy.
1) Przytulny wystrój.
2) Przemiła, sympatyczna pani kelnerka
3) Czekadełko - chrupiący chlebek i pasta ze śledziem i jajkiem. Całkiem dobra.
4) Rewelacyjny sos do ryżu.
I niestety kończą się plusy:(
1. Ryż - w mojej ocenie rozgotowany, paćkowaty. Może właśnie taki miał być?
2. Kurczak - czuć, że mięso dobre jakościowo, ale kompletnie nie przyprawione. O ile moja porcja miękka i soczysta, porcja męża trudna do pokrojenia.
3. Brak jakiejkolwiek sałatki/surówki. Może taka właśnie była wizja kucharza, ale niestety oboje z mężem byliśmy tym zawiedzeni.
4. Por - być może miał to być substytut sałatki. Nie mam pojęcia jak był przyrządzony, ale mam wrażenie, że zjedliśmy dekorację. Włókna kompletnie nie dawały się pogryźć.
Ogólnie danie zjeść się dało, ale nie chciałabym spróbować go po raz drugi. Mam nadzieję, że opinia nie zostanie potraktowana jako złośliwość, napisałam ją ze względu na zaskoczenie jakie sama przeżyłam naczytawszy się pozytywów i sprawdziwszy.