Nieuczciwy pracodawca- prosze o pomoc

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny, wiem, ze to nie na temat, ale może któraś z waz wie, gdzie można szukać pomocy jak pracodawca nie placi pensji od kilku miesięcy, gdze można to zglosić ,żeby wyegzekwowac pieniadze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nieuczciwy pracodawca- prosze o pomoc

Do PIp-u; we wrzeszczu naprzeciwko dworca jest radca prawny- darmowy. Powie Ci , co i jak zrobić.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

musisz napisac skarge i zaniesc ja do Pipu. Radca prawny powie Ci to samo.wiem bo sama niedawno składałam skarge i radca powiedział mi tylko ze trzeba napisac i tyle. w skardze musisz wszystko dokładnie opisac

1- napisz mu ostateczne wezwanie do zaplaty- wymien jakie kwoty i kiedy.. dodaj ze zadasz tych kwot z odsetkami ustawowymi! dodaj tez zdaNIE ZE W PRZYPADKU BRAKU ODZEWU I WPLATY W CIAGU 7 DNI OD DORECZENIA KIERUJESZ SPRAWE DO SADU PRACY!
2- PO 7 DNIACH SKLADASZ POZEW W SADZIE PRACY

PIP az tak bardzo w tym przypadku nie pomoze, owszem bedzie kontrola ale tak kasy nie odzyskasz....

ps. jestem prawnikiem jak cos.. wiec zaufaj ..

Dzięki wam za rady, bedę dzialać,nie popuszczę!

Inne tematy z forum

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...