Nieuznana reklamacja w martes sport

Już nigdy nie kupię żadnych butów w MARTES SPORT!!!
Niedawno kupiłam buty addidas w MARTES SPORT i po ok. miesiącu zaczęły się pruć(przecierać) z przodu. Przecież nie będę chodzić w dziurawych butach. Mało w nich chodziłam-tylko czasami... No to dałam je do reklamacji, czekałam 2 tygodnie i przyszedł mi sms-buty do odebrania-odwołana reklamacja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. ja miałam tak samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reklamację złożyłaś po miesiącu? Aż dziwne, wtakiej sytuacji to raczej jasne, że słaba jakość i tyle. Odwołaj się od tej decyzji, najlepiej ze zwrotem kasy, a nie naprawą. Ostatecznie spróbuj naprawić na własną rękę, podobno są miejsca, w których naprawiają takie rozprucia, ale nie wiem jak duże wady są w stanie naprawić bez śladu po nich..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety to sieciówka i oni zawsze problemy robią. Polecam Zalando. Kupuję u nich buty do biegów i ciężarów. Z uwagi na intensywność treningów, 5-8 razy w tyg, buty niszczą mi się po 2 miesiącach (może słabe wykonanie, ale odklejają się podeszwy). Nie było problemu ze zwrotem, od razu wymieniłem na nowe.

Wiadomo buty są drogie, ale nie muszę się niczym martwić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się

No, na takich warunkach to można kupować buty. :)

Fajnie tak sobie dyskutować ale prawda jest taka że nabywca może z własnej winy uszkodzić but mechanicznie nawet dzień po zakupie.
Jak wstawia się takie wpisy to byłoby miło zaprezentować też zdjęcie. To chyba w obecnych czasach nie jest problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Nieuznana reklamacja w martes sport

No to trzeba się bylo odwołać do Federacji Konsumentów

Re: Nieuznana reklamacja w martes sport

Odwolac się do Inspekcji handlowej i zwrócą kasę. Każda firma odmawia reklamacji ale trzeba brnąć dalej i nie darować.

Inne tematy z forum

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. (3 odpowiedzi)

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. Ja stosuję " oddychające " powłoki hydrofobowe...

Czy warto uprawiać sport? (12 odpowiedzi)

Tak się składa, że większość moich kolegów nie uprawia żadnego sportu. Ich zdaniem nie jest on im...

Bonus powitalny jak z nim grać, aby zarobić (8 odpowiedzi)

Cześć wszystkim. Chciałbym dowiedzieć czy można zarobić, na bonusach powitalnych w kasynach...