Witam. W czerwcu szukałem dla siebie VFRke. Jako, że mieszkam w Słupsku szukałem czegoś na miejscu. W tym czasie w bikemaster dostępne były 4 szt tego modelu. Dwa RC46 i 2 V-Teci. Zdjęcia rewelacyjn(i)e...wyreżyserowane. Jeżeli nieefektowny jest przód motocykla (połamana owiewka, schodzący płatami lakier, itp) ujęcie takie nie pojawia się na stronie. Warto więc pojechać na miejsce. A tam ... kolejne ciekawostki. Z obsługą lepiej nie rozmawiać. Zrobią wszystko, aby sprzedać sprzęt. W swej bujnej wyobraźni skłonni są dodać ABS do starej DRki z lat 80. Oglądając sprzęt warto zwracać uwagę na detale, i warto je znać... W starszym modelu można znaleść czaszę, zegary, lampę czy kierunki od nowszego modelu. Na pytanie skąd taki układ (po dłużeszej chwili namysłu i zrzucenia zdziwienia z twarzy) usłyszałem, że to model przejściowy... Kolejna rzecz bardzo ciekawa to przebieg. Często piszą iż przebieg jest oryginalny, po czym dodają 30tys km. W motocyklu z wysp?? Z licznikiem w milach (1,609km)!! Na wyspach motocykl jest środkiem codziennego transportu, nie formą rekreacji. Często stoją pod chmurką.
Szukacie okazji, szukajcie dokładnie... zdarzają się. Być może także w BikerMaste.