Niezadowalające podejście...

Po pozytywnej pierwszej wizycie w tej restauracji, zdecydowaliśmy się na zorganizowanie w tym miejscu rodzinnego spotkania okolicznościowego.
Zaproponowano nam uprzednie wybranie dań, żeby uniknąć zbędnego chaosu w dniu spotkania, co wydało nam się słusznym podejściem. Po co najmniej 30min rozmowie zakończyliśmy dobór dań i poprosiliśmy o przedstawienie oferty.

Wycena totalnie nas zaskoczyła- właściciel lokalu/menager wyliczył, że średni koszt za osobę dla grupy 12os w tym 4dzieci to 70zł bez kawy, deseru i przystawek. Kiedy wzięłam menu do ręki i zaczęłam spisywać po kolei potrawy -dania główne, zupy i napoje, które zamówiliśmy łączny koszt całej imprezy zmniejszył się o połowę!

Byliśmy totalnie zniesmaczeni postawą bądź co bądź nowej restauracji, która powinna pracować na swoje dobre imię, a próbowała wykorzystać sytuację i rzekomą niewiedzę klienta (od kiedy dzieci jedzą za 70zł?!). Niestety w tym przypadku Zizi nie zaskarbiło sobie naszego uczucia. Zrezygnowaliśmy z robienia imprezy w tym miejscu, myślę też, że niesmak jest tak duży, że nie będziemy tam również chodzić, a szkoda.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Niezadowalające podejście...

Bardzo nam przykro,że Państwo nas żle zrozumieli.W przypadku rezerwacji takiej imprezy dania są podawane na stół na półmiskach i każdy z gości sam nakłada sobie porcję na talerz.W takiej sytuacji ilość porcji musi być większa niż ilość gości.Jest to powszechnie stosowana praktyka.Większość gości chętnie próbuje różnych dań i dlatego 12 porcji,to byłoby stanowczo zbyt mało.Klienci,rezerwując takie imprezy,zawsze bardzo proszą,żeby nie zabrakło jedzenia.Stąd kalkulacja-70 zł za osobę.Cena oczywiście zależy od tego co nasi klienci wybiorą.Zawsze w tej cenie są napoje(soki,woda,kawa,herbata) bez ograniczeń.Desery zwykle są doliczane,ale jest to do ustalenia.Zawsze jest możliwość zamówienia obiadu z karty,ale wtedy każdy z gości dostanie tylko jedno danie.Myślę,że po prostu nie zrozumieliśmy się.Na pewno naszym celem nie było naciąganie Państwa.Działamy od niedawna,ale organizowaliśmy już kilka takich imprez i klienci byli bardzo zadowoleni.Bardzo zależy nam,żeby tak było.Pozdrawiamy i zapraszamy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7