Niezbędnik

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Znalazłam coś takiego na innym forum, to wklejam. Do zastosowania, przemyślenia, pośmiania się i co tam kto sobie jeszcze wymyśli:

"Dzień ślubu i wesela powinien być dniem szczególnym. Dniem radości i szczęścia. Nie zapominajmy jednak o złośliwości rzeczy martwych. Przedstawiam listę przedmiotów których brak w tym dniu i w tym miejscu, popsuł humor Młodej Pary. Lista powstała po obserwacji ok. 150 wesel.
Sytuację ratuje:
Apteczka samochodowa, tabletki od bólu głowy i zęba, coś na sensacje żołądkowe, igła i nici, szpilki, agrafka, nożyczki, młotek i gwoździki, śrubokręt duży i malutki do urządzeń elektronicznych, korkociąg, otwieracz do butelek i konserw, świeczki na stoły, 2 żarówki do ubikacji, dodatkowo dla gości dwa komplety baterii paluszków i filmy do aparatu, dodatkowa kaseta video, rajstopy, męska koszula, serwetki papierowe, ręczniki papierowe, papiery toaletowe, nową szczotkę i szufelkę do zbierania tłuczonego szkła przez młodych, 2 mydła, latarka, rozdzielacz do prądu, przedłużacz do prądu, bezpieczniki, lutownica z oprzyrządowaniem, notes z telefonami, informator weselny, zapasowe wygodne buty, kosmetyczka, papierosy, spisana umowa, potwierdzenia wpłaconych zaliczek, klucz hydrauliczny do zakręcenia wody, kłódka, zapasowe kluczyki do samochodu, pampersy, piasek do posypania ślizgawki, kaftan bezpieczeństwa, kanister z benzyną. W razie awarii powinniśmy mieć kontakt telefoniczny z posiadaczem sprzętu grającego i kamery video (nawet amatorskiej)".

Ja szczególnie zacznę się rozglądać za kaftanem bezpieczeństwa. No i pomyślałam jeszcze o kajdankach, żeby narzeczonego przykuć do siebie w razie jakby się w ostatniej chwili rozmyślił ;-).

Może ktoś ma jeszcze coś do dodania?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Niezbędnik

ja bym dodala druga suknie bo w razie zalania tej jedynej barszczem lub innym kolorowym plynem .... :) zostaniemy zmuszone do przebrania sie ...zreszta wiekszosc z nas nie chciala tego robic , ale ja wlasnie obmyslilam ze bede miala , przygotowane cos zwiewnego .......Ale mam cichą nadzieje ze szanowni weselnicy nie beda czychac na moja suknie!!!!!!!

A tak przy okazji: czym się różni tabletka od bólu głowy od tabletki od bólu zęba? Bo mnie nigdy jakoś zęby nie bolały, to może dlatego nie wiem ;-)

hmmm nie wiem ja wezme jedna big pigule na wszystko , ale licze na to ze nie bedzie zadnegobolu glowy
image

Pewnie, buteleczka relanium i będzie OK :-) Kupa stresu najpierw, dużo latania, a potem będziemy żałowały że tak szybko i że już po wszystim.

Moja koleżanka tuż przed ślubem była w takim stresie, że mówiła do nas: "Nie róbcie tego, nie warto(!)". Oczywiście jest szczęśliwą mężatką, i zazdrości mi teraz, że ja mam to jeszcze ciągle przed sobą.

image

lutownica? klucz hydrauliczny? wole nie wiedziec co takiego stalo sie na weselach, na ktorych tego zabraklo, ze te przednioty byly potrzebne... no i kaftan bezpieczenstwa...bosz...