Re: No, zaklinacze rzeczywistości, co teraz powiecie?
niestety Hal, to Ty pleciesz bez sensu - przynajmniej momentami
to, że znasz się na biznesie (według swojego mniemania) (are you businessman?), nie czyni Cię jeszcze ekonomistą
a co więcej w samej ekonomii masz dwie podstawowe specjalizacje (upraszczając rzecz jasna): micro i macro ekonomię
a Ty między tym wszystkim stawiasz znak równości,
w kwesti kryzysu najwięcej do powiedzenia mają macro ekonomiści,
Ty jesteś MISIEM, to tak jakby chłop na podstawie oglądu swojego gospodarstwa chciał urządzać świat... wiem jak gospodarzyć krowami, kozami, rolą = wiem, jak rządzić światem? u Ciebie, wiem jak prowadzić małą firmę = znam się na ekonomii? to zakrwawa na szaleństwo...
Krauze, Kulczyk - ech nie chce mi się cytować Balzaca, bo to byłby banał... ale jeżeli, ktoś jest w PL pierwszej dziesiątce, to nie dziwota, że będzie przeswietlany na wszystkie strony i powiem Ci więcej, jako swojego rodzaju celebryta i gracz strategiczny (takze z punktu widzenia interesow panstwa) powinien byc przeswietlany...
co do słynnego artykułu z ksh - stoprocent zgody, z tymże z tego, co pamiętam, nie to Kulczykowi i Krauzemu wyciagano
mniejsza o tą dyskusję - i tak do niczego nas niedoprowadzi
powiedz lepiej Hal, co sadzisz o tym, że niedługo bedzie nas 35 mln, a piramida wieku bedzie rozszerzec sie ku gorze,
Ty pewnie zadbales juz o swoja emeryture, ale co powiesz tym wszystkim, ktorzy nie sa w stanie zrobic oszczednosci...
oraz tym wszystkim mlodym, co nie moga znalezc pracy...
moze sie myle, ale wydaje mi sie, że rzady PO skoncza sie z hukiem i raczej przed koncem tej kadencji... co po nich, wole nie myslec...
krytykujesz Orbana, a jakos milczysz o poprzednikach Orbana... tych co sie przyznali, ze oszukiwali spoleczesntwo w kwestii prawdziwego stanu finansow...
w PL jeszcze takiej bomby nie bylo, no moze wyciszone slowa Lewandowskiego, ze reklamowki przed wyborcze o 300 mld to bylo wciskanie kitu ciemnemu ludowi
1
0