Nowa Restauracja

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Wraz z moim mężem planujemy otworzyć nową restauracje w dzielnicy siedlec w pobliżu ulicy kartuskiej, chciałabym doradzić się Was czy potrzebna nam jest kolejna pizzernia czy też lepiej została by przyjęta restauracja a może kawiarnio-restauracja co o tym sadzicie i co w wystroju takiego lokalu powinno się znaleźć by Was "przyciągnęło" i abyście czuły się tam dobrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nowa Restauracja

mi osobiście bardzo podobają się chaty tematyczne,restauracje myśliwskie, kolejna pizzeria po co? można mieć w menu pizze, ale pizzeria wg mnie bez sensu.

ja równiez wolałabym fajną klimatyczną knajpke i dobrze by było gdyby był jakiś ogródek zabaw dla dzieci albo chcoaiż jakiś stoliczek z kredkami i kartkami do rysowania.

Na pewno nie następna pizzeria i kebabownia.

Sukcesem restauracji jest po pierwsze BARDZO dobry kucharz a po drugie klimat miejsca, to coś szczególnego, unikalnego co zapadnie w pamięci klienta, co będzie Was odróżniało od tysiąca innych tego typu miejsc i sprawi, że ludzie będą do Was wracać. I

Wystrzegałabym się jak ognia powielania pomysłów innych restauratorów w Trójmieście i postawiła na inność tego miejsca i oryginalność. Coś co odbiega od standardów przykuwa uwagę, zapada w pamięci i powoduje, że mówi się o tym a tym samym nakręca klientelę.

O kąciku dziecięcym doskonale zdajemy sobie z tego sprawę bo sami mamy małą córeczkę i denerwuje nas gdy nasza mała nie ma co gorsza krzesełka lub tak jak wspomniałyście kącika z kredkami i kolorowankami a tak nie wiele to kosztuje. Do pizzerni od początku nie byliśmy w 100% przekonani, ciesze się że utwierdziłyście nas w tym przekonaniu. Co do wystroju to zamierzamy być bardzo oryginalni, ALE czy ma być to typowa restauracja pod względem serwowania posiłków czy też ma mieć coś wspólnego z kawiarnią ?

Kawiarnia i restauracja w jednym- czemu nie?

Chciałabym aby kawiarnia była czynna od godzinny 6 rano a cześć restauracyjna od godzinny powiedzmy 10 rano myślicie że coś takiego będzie dobrze przyjęte przez klientów ?

Co do kawiarni to chcecie zaczynać dosyć wcześnie rano. Czy mam rozumieć, że kawiarnia będzie typu jak np. Cafe Heaven? czyli tak zwana kawa na wynos?
Myślę, że nie powinno być problemów z otwarciem restauracji od 10 -o tej porze zaczyna się pora śniadań więc w sam raz

Dokładnie tak kawa na wynos oraz możliwość skosztowania na miejscu do tego wiadomo bedzie można skosztować jakiegosc ciasta może kanapkę na wynos a może jakaś extra sałatkę :)

super pomysł jak dla mnie!!

Kawiarnia to dobry pomysł. No isiedlach bardzo brakuje takich miejsc. Czasami chce się wyskoczyć na chwilkę z domu polotkować przy kawce i trzeba do centrum jechać.

a mi się wydaję, że taki lokal nie pójdzie w takim miejscu, gdzie na

Kartuskiej chciałabyś otworzyć coś takiego ? bo na Siedlcach jakoś tego

nie widzę

to zalezy w jakim miejscu to by bylo, czy juz blisko Huciska, czy gdzies wyzej na Kartuskiej. Bo blisko Huciska jak najbardziej, cos takiego jets potrzebne, jest ta sad, sa szpitale, a nie ma miejsc, gdzie mozna by napic sie dobrej kawy i cos zjesc. Ja bym raczej nie stawiala na lokal otwarty od 6 rano, bo nie wiem czy u nas w Polsce jest kultura jadania sniadan na miescie.. Mi sie to raczej kojarzy z poludniem Europy, Hiszpania, Wlochy, Grecja gdzie kazdy przed pojsciem do pracy zachodzi do baru na rogu na kawke i zroissanta. Moze raczej postawic na obiadki, z czescia gdzie mozna brac jedzonko na wynos i najlepiej jeszcze opcja na telefon (o ile to dla Was mozliwe), a np. w soboty i niedziele zrobi brunche (cos miedzy sniadankiem a lunchem). wiem, ze warszawskie hotele oferuja wlasnie niedzielne brunche , zazwyczaj w formie otwartego bufety, cieple i zimne zakaski, oraz desery i jest spora frekfencja. a w tygodniu moze jakies tematyczne wieczorki, typu kuchnie swiata (o ile macie kucharza, ktory by byl w stanie sprostac oczekiwaniom klienta i zrobic regionalne potrawy z roznych zakatkow), albo jakas kuchnie, ktorej jeszcze u nas w trojmiescie nie ma, albo jest ich niewiele. Nie znam osobiscie dobrej knajpki z tajskim jedzonkiem, ale to tylko jedna z wielu sugestii. Moi Rodzice mieszkaja niedaleko Kartuskiej, wiec informuj nas jak sie sprawy maja, gdzie i kiedy powstanie lokal. Trzymam kciuki za powodzenia.

Moi drodzy lokal który tak bardzo braliśmy pod uwagę niestety okazał się nieosiągalny ze względu iż został oddany do użytku miasta i zostanie przydzielony bezprzetargowo na lokal niezarobkowy :( jednak to nas nie zniechęca znaleźliśmy kolejny lokal, który nadałby się na restauracyjkę wraz z możliwością rozrywki, myślimy tutaj o części wydzielonej na restauracje i części bilard-snooker oczywiście nie chcemy zdradzać wszystkich tajemnic co miało by znaleźć się w lokalu ale jesteśmy bardzo ciekawi co o tym sądzicie? Dodam że mówimy wciąż o dzielnicy siedlce.Czekamy na wasze opinie.

ok myslicie o lokalu kolo sadu pewno bez dobrego zarzadzania nie widze dla niego przyszlosci.ale coz

moge polecic super fachowca do ulozenia menu oraz zatrudnienia personelu

Oj tak przydałaby się tutaj fajna restauracyjka. Strasznie tu smutno i nie ma gdzie iść, tylko najwyżej do centrum

aco powiecie o RONDZIE NA Zakopiańskiej jak by tak było otwarte od rana

Inne tematy z forum

Perspektywa (21 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla w pieszej odległości od ścisłego centrum Gdańska zapewni dostęp do bogatej...

Scarpa (11 odpowiedzi)

Dwa budynki inwestycji Scarpa powstaną niedaleko zbiegu ulic Kartuskiej, z Zakopiańską i...

Odea Park (23 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji na szczycie położonego niedaleko Śródmieścia Gdańska wzgórza daje...