Re: Nowa Restauracja
~przyszla panna mloda
(15 lat temu)
to zalezy w jakim miejscu to by bylo, czy juz blisko Huciska, czy gdzies wyzej na Kartuskiej. Bo blisko Huciska jak najbardziej, cos takiego jets potrzebne, jest ta sad, sa szpitale, a nie ma miejsc, gdzie mozna by napic sie dobrej kawy i cos zjesc. Ja bym raczej nie stawiala na lokal otwarty od 6 rano, bo nie wiem czy u nas w Polsce jest kultura jadania sniadan na miescie.. Mi sie to raczej kojarzy z poludniem Europy, Hiszpania, Wlochy, Grecja gdzie kazdy przed pojsciem do pracy zachodzi do baru na rogu na kawke i zroissanta. Moze raczej postawic na obiadki, z czescia gdzie mozna brac jedzonko na wynos i najlepiej jeszcze opcja na telefon (o ile to dla Was mozliwe), a np. w soboty i niedziele zrobi brunche (cos miedzy sniadankiem a lunchem). wiem, ze warszawskie hotele oferuja wlasnie niedzielne brunche , zazwyczaj w formie otwartego bufety, cieple i zimne zakaski, oraz desery i jest spora frekfencja. a w tygodniu moze jakies tematyczne wieczorki, typu kuchnie swiata (o ile macie kucharza, ktory by byl w stanie sprostac oczekiwaniom klienta i zrobic regionalne potrawy z roznych zakatkow), albo jakas kuchnie, ktorej jeszcze u nas w trojmiescie nie ma, albo jest ich niewiele. Nie znam osobiscie dobrej knajpki z tajskim jedzonkiem, ale to tylko jedna z wielu sugestii. Moi Rodzice mieszkaja niedaleko Kartuskiej, wiec informuj nas jak sie sprawy maja, gdzie i kiedy powstanie lokal. Trzymam kciuki za powodzenia.
0
0