Nowa porodowka. UCK. Opinie

Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

No z tym to się zgadzam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale to może być jeden student a nie stado, tego trzeba się domagać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No niby to uniwersyteckieck, na kimś musza się uczyć przyszli lekarze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiecie, że możecie odmówić takiej studenckiej wizyty? Wystarczy poczytać o prawach kobiet na porodówkach. Jeśli powiecie, że sobie tego nie życzycie to oni muszą wyjść.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na jednym z obchodów miałam tylu studentów, że ledwo się mieścili na sali. Obecni byli również przy badaniu ginekologicznym, co było dla mnie mega krępujące.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj, jestem w 34 tyg ciazy, cukrzyca i insulina - wyniki tez nie najgorsze. Termin niby na 1 styczen:) Moglabys mi napisac jak to wyglada z kwalifikacja wczesniejszego przyjecia na patologie w UCK? Rozumiem ze po otrzymaniu skierowania od ginekologa zglosilas sie do nich...a oni odeslali Cie? Bede wdzieczna za odpowiedz. Zawszeto lepiej wczesniej wiedziec co gdzie i jak:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli jest do 7-10 dni po terminie, to nie ma zaleceń hospitalizacji (parę lat temu były). Zatem - jeśli nie ma skierowania ani innych zaleceń medycznych - to raczej wrócisz do domu.

a skąd wezmą personel,skoro brakuje pielęgniarek i połoznych

Moja synowa na Klinicznej rodziła.Przydzielono ,po porodzie salę,na której przebywała położnica z zainfekowanymi górnymi drogami oddechowymi.Finałem tego, była infekcja mojego wnuka i włączenie 2 antybiotyków.Nie polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

To samo ostatnio usłyszałam w redłowie

Anonimie, Twoja wypowiedź jest żałosna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak student jest studentem to nie ma specjalizacji ani nie jest w trakcie. Student musi skończyć studia, zrobić staż, zdać LEK, dostać się na rezydenturę i wtedy zaczyna robić specjalizację. Także nie wpuszczają tylko ginekologów położników ale po prostu studentów wydziału lekarskiego ( No i innych też) :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję, a Tobie lekkiego i pomyślnego porodu :)

DZiekuje pięknie.
Spokojnych początków macierzyństwa i zdrówka dla maleństwa :-)

W trakcie porodu następuje taki moment, że jest Ci wszystko jedno, kto Ci zagląda czy grzebie między nogami, byleby dziecko szczęśliwie przyszło na świat. Zestawów ubranek radziłabym tak z 5 i ze dwa 'rożki' plus kilka pieluch tetrowych (do przykrycia, położenia na wagę, otarcia buzi jak się uleje itd.).

PS. Studentów na raz na sali poporodowej jakoś dużo nie było - grupki 2-3 osób, a i to zwykle z różnych specjalizacji, przy porodzie myślę, że wpuszczają tylko ginekologów/położników, więc raczej tłumów na porodzie mieć nie będziesz. A sal porodowych jest chyba 6.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po porodzie to sobie mogą macać ;-D, byleby w trakcie porodu za wiele osób nie zaglądało mi między nogi ...
A jeszcze takie pytanko, ile zestawów ubraniowych dla noworodka lepiej wziąć ze sobą?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak Cię przyjmują do szpitala, podpisujesz zgodę na studentów - jak nie wyrazisz zgody, to nie przyjmą do UCK. Akurat rodziłam w niedzielę i cesarka, więc przy porodzie studentów nie miałam, ale później na obchodach przychodził lekarz ze studentami (różnych specjalizacji) i studenci np. 'macali' brzuch.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje dla Was mamusie!
A ja mam pytanie jak to jest z obecnością studentów w czasie porodu? W końcu to uniwersyteckie centrum
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś też nie było o 14

Parę dni temu nie było, jak teraz - nie mam pojęcia.

Inne tematy z forum

Kuchnia (40 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

dr Kiełkowski- opinie? (17 odpowiedzi)

Witajcie, dużo tu różnych opini o lekarzach, ale ciągle przewijają się te same nazwiska. Macie...