Nowa porodowka. UCK. Opinie

Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

Rodzilam na zaspie dwa razy i nigdy nie miałam prowadzącego z tego szpitala. W ogóle przy poród ach lekarze spędzili tylko chwilę. Rodzilam w towarzystwie położnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie tak...z pokoju dla odwiedzających widać część korytarza gdzie jest wejście do prysznica i toalet, przez szybę, tam podjeżdża się wozeczkiem z maluchem, a mama może wyjść do odwiedzających.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem przerażona tym, co piszecie. Droga do łazienki przez pokój odwiedzin?! Jak to w ogóle możliwe? Nie ma normalnych łazienek na oddziale? Nie byłam nigdy w wojewódzkim, czytam was i zbieram szczękę z podłogi...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na zaspie w miarę równo traktują , jak się nie ma prowadzącego z tamtąd ? (Na klinicznej doświadczyłam tego o czym mówisz).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, przyznam rację poprzedniczka.
Osobiście jestem po dwóch porodach, jednej stracie w 20tyg i jednej bardzo szybko. Leżałam we wszystkich 3 szpitalach. Najlepsza dla mnie była Zaspa mimo że miałam duży konflikt z ordynatorem i dopiero wizyta u kierownika oddziału spowodowała CC na moje zyczenie, ale opieka położnych i ma patologii i na oddziale dla mam po cesarce była super. Na Klinicznej leżałam na izolacyjnym, patologii i poporodowym. Patologia opieka położnych ok, a leżałam tam miesiąc z krótką przerwą na święta
w domu więc poznal wszystkie zmiany, co do lekarzy to trzeba mieć swojego prowadzącego tak to nic nie zadziała sie.
Mi prawie 2tyg wywoływali poród
az zaczęłam rodzić sama i skończyło się
CC bo mały miał zielone wody i tętno, potem problemy z rana i nie wspominam Klinicznej zbyt dobrze. Jeszcze panie na położnictwie przychodziły chyba na kawę i ploty a nie do pracy.
Wojewódzki to samo dno, spędziłam tam tylko noc na łyżeczkowaniu ale już na izbie przyjęć traktowali mnie jak bym im przeszkadzała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko ze skierowaniem na porodowke inaczej odesla niestety.w UCK jest teraz super:-)

Chodziło mi oczywiście o "ich zaniedbanie", a nie "swoje"

To jest tak, jak pisały wcześniej dziewczyny. Nie ma znaczenia, który szpital, ale na jaki personel się trafi. Wy macie złe doświadczenia z Wojewódzkim, a ja z Kliniczną. W nowym miejscu personel jest ten sam i można trafić tak samo źle jak ja.. Przypłaciłam swój pierwszy poród traumą, bo przez swoje zaniedbanie (leżałam na patologii i zbagatelizowali moje sygnały, że coś jest nie tak) prawie straciłam dziecko, a okres po porodzie skończył się dla mnie depresją. Położne krzyczały na mnie, że moje dziecko głośno płacze (ja też płakałam, bo nie umiałam go nakarmić), a później nie chcieli mnie wypuścić do domu, dopóki nie nabierze masy. Jak widzicie, wszędzie możecie trafić na "gorszy dzień" kogoś z personelu. Gdziekolwiek traficie musicie się głośno domagać swoich praw.. taka prawda.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiem tez tak mia£am idziesz krew Ci cieknie a musisz przejsc przez pokoj odwiedzin gdzie po porodzie wygladasz jak zombie.Jeden facet to jak nas zobaczy£ chodzace jak kaczki to uciek£ ha ha ha teraz sie smieje,ale to jest takie obdzieranie z kobiecosci z cz£owieka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie prawda rodzi£am tam i by£o super
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rodzi£am i w wojewodzkim i teraz w listopadzie stara kliniczna i polecam kliniczna,a ta nowa kliniczna to wogole wypasiona jest wszystko nowe standart,alez tego co wiem to oni cuaze zagrozone przyjmuja bardziej jak ktos ma donoszona to odsy£aja np.Wojewodzki.

To jest właśnie najlepsze. Jak oddali nowa kliniczna to ze wszystkich stron byłam bombardowana informacjami jak teraz jest wspaniałe, w radiu, gazetach, portalach internetowych opowieści jaki to wspaniały komfort mają rodzące, normalnie Beverly hills, a prawda jest jaka jest - z kim nie rozmawiam to słuchał niemiłych uwag od położnych czy lekarzy, łazienki zasyfiale, porody na korytarzu, albo konieczność chodzenia między innymi ludźmi z krwią cieknąca po nogach :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Właściwie to malo zależy od szpitala, większość od tego na jaki personel się trafi akurat. Rodziłam w wojewódzkim, 6dni na patologi, skorcze 3doby, wywoływanie, Usg przed samym porodem pokazało wagę 3700 rzekomo, syn miał 4550 i poród po 36h skończył się CC. Wydaje mi się, że waga specjalnie zakłamana, żeby nie robić cc. Ten poród to było ryzyko dla mnie i dla dziecka. Pielęgniarki na patologi 80% miłe, A chyba spotkałam wszystkie jakie pracuja. Lekarze ginekolodzy 50%ok- wymuszanie na mnie naturalnego porodu było niehunanitarne wręcz. Pani "szefowa" pediatra- podła s*&÷,(samica psa) zaszantażowala mnie, że nie wyjdę jak syn nie przybierze, co tylko zaowocowalo stresem. W ten sam sposób traktowała inne rodzace, (nie musze mowic jakie ro przezycie zwlaszcza dla pierworódek)wpedzajac je w poczucie winy z powodu utraty wagi dziecka, inni pediatrzy super, zwłaszcza młodzi. Położne też w miarę ok. Stan szpitala, nie najgorszy, ale łazienki paskudne, prysznice wąskie, splesniale, przeciekające i na 3 tylko jeden działa. Ale co w tym szpitalu najgorsze...? Kiedy kobieta np po cc czuje się i wygląda jak kupa. I do łazienki musi przejść przez pokój odwiedzających-masakra. Mi ciekła krew po nogach i musialam przechodzić obok rodzin i wielu ojców.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Traktowanie gorzej niż zwierzęta :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapewne dla pacjentek lekarzy, którzy tam pracują. Niestety powszechnie stosowana praktyka....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez zmian. Zaspa pokój odwiedzin. Redłowo korytarz i szybą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja rodzialam w wojewódzkim i sb chwale.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam, rodziłam w wojewódzkim w marcu 2018r. I nie mam żadnych zastrzeżeń opieka super szybką reakcja ponieważ była to ciąża zagrożona. Ani na klinicznej ani na zaspie nie chcieli mnie przyjąć. Tak że moim zdaniem kobiety narzekają na wojewódzki tylko dlatego że rodzina widzi dziecko przez szybę, chodź to dla dobra dziecja bo nie zaraz się jakimiś wirusami chociaż.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Masakra! A wiecie co jest najgorsze? Że możemy sobie wybierać, debatować, a potem i tak trafimy tam, gdzie będzie miejsce. Moja bratowa pojechała na Zaspę i odesłali ją do Wojewódzkiego... Suma sumarum była dość zadowolona. Może trafiła na dobry personel w tym czasie. Ale mówiła, że pielęgniarki miłe i dodatkowe badania małemu zrobili, których by nie miała w innym szpitalu, więc ocenia pozytywnie. Ale zdecydowanie więcej słyszy się historii negatywnych jednak... :(
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi się nie podoba w wojewódzkim że np. kobiety które mają łyżeczkowanie z różnych przyczyn w tym poronienie leżą na jednym oddziale z matkami które urodziły dopiero co dzieci , powinno być to rozdzielone . Jeszcze nic tam nie wiadomo , obsługa w czasie zabiegu oki ale później nawet nie zaglądają i nie sprawdzają jak ktoś się czuje , pacjent zostawiony jest sam sobie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

pomysł na biznes-może doradzicie:) (44 odpowiedzi)

Dziewczyny wyobraźcie sobie,że macie lokal ponad 100 metrowy za który nie płacicie czynszu i...

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...