Nowa porodowka. UCK. Opinie

Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Podejście personelu do pacjenta. Nie tylko na porodówce... W mojej rodzinie trzy osoby leżały w wojewódzkim w tym jedna na porodówce... Osobiście mnie wołami tam nie zaciągnie nikt. Wolę rodzić na parkingu niż tam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

A dlaczego wszystkie odrzucacie wojewodzki? Co jest nie tak z tym szpitalem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie z powodu ivf.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

Też jestem po IVF i nikt mi nic nie mówił, że mam rodzić w szpitalu o 3 st. chyba, że nie tylko o to chodzi? Masz jakieś skierowanie? Chcialabym Zaspę albo Uck dlatego podpytuje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też jestem po IVF i nikt mi nic nie mówił, że mam rodzić w szpitalu o 3 st

Też jestem po IVF i nikt mi nic nie mówił, że mam rodzić w szpitalu o 3 st
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja też się boję tego że urodzę po drodze, ale cóż nam pozostaje musimy być dobrej myśli, że jednak nas gdzieś przyjmą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat mi nie potrzebne są kwiatki na ścianie. Trzy lata temu rodziłam na Klinicznej i po prostu chciałabym rodzić znowu w UCK. Tylko dlatego chciałabym się tam dostać. Jeśli się nie uda to pojadę na Zaspę, a jeśli i tam nie da rady to wybiorę się do Redłowa, chyba że urodzę gdzieś w drodze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi absolutnie nie zależy na warunkach, tylko na lekarzach, to są naprawdę specjalisci z górnej półki. A co do sal to tak zgadzam się z tym co piszesz - tam się nie siedzi miesiącami żeby robiło różnice czy jest 2 czy 5 osobowa. Ja nawet wolę być z kimś, bo to pierwsze dziecko i bardziej doświadczone mamy zawsze coś podpowiedzieć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

w UCK w chwili obecnej jest kolejka żeby się dostać na patologię a co dopiero na porodówkę, terminy na cesarkę umawiają z 2 tygodniowym wyprzedzeniem bo nie mają wcześniej miejsc- nie liczę tych nagłych przypadków. Pierwsze co to zostaniesz zapytana o skierowanie, jak nie masz i jesteś w I fazie porodu to Cię odeślą. Tak jak ktoś napisał oni przyjmują głównie te cięższe przypadki a nie zwykłe rodzące. W zasadzie nie wiem czemu wszystkim nagle teraz tam zależy aby rodzić. Na starej Klinicznej 5 lat temu też była sala porodowa z łazienką, po porodzie były sale 2,3,4 osobowe łazienka blisko na korytarzu. Obsada ta sama przeszła, a tak naprawdę jak masz bóle i rodzisz to chyba nie jest ważne czy pokój jest stary nowy w kwiatki itd. Po porodzie szybko wypisują 3 doby i do domu każda o tym marzy a Tatusiowie i tak nie są na poporodowe wpuszczani tylko jest pokój odwiedzin. Był jakiś czas temu artykuł chyba na dzienniku bałtyckim online lub nawet na trójmieście, że w wojewódzkim nie robią już takich problemów z cesarką bo o ile pamięc mnie nie myli jest nowy ordynator od jakiegoś czasu. Znajoma tam rodziła 2 miesiące temu i bardzo była zadowolna - poród naturalny super położne.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Sama jestem ciekawa. Biorę pod uwagę tylko Smoluchowskiego lub Zaspę i strasznie się martwię, że mnie z obu odeślą. Rozwiązanie za dwa tygodnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Próbuje się pocieszać, że pracuje tam sporo ludzi i może przy porodzie trafię na kogoś z większą empatia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oni tak odsyłają jak jest początek ciąży i nie można nic zrobić, jak miałam mocne krwawienie też czekałam na zaspie około 7godzin żeby mnie wogole obejrzeli i do domu odesłali , dali leki i zwolnienie ale na oddział nie przyjęli ,jak pojechałam 2 raz koło 23 to nikogo tam nie było i lekarz gadał że po co w nocy przyjeżdżam , że powinnam do rana czekać bo wszyscy spia , też do domu odesłal, w domu poroniłam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dostałam sporego krwawienia (nie plamienia) i pojechałam na IP. O dziecko starałam się 3 lata, jestem po dwóch ivf. Byłam przekonana , że to koniec mojej ciąży, miałam że stresu bardzo wysokie ciśnienie i dostałam przez to pomarańczowa opaskę. Panie położne i pani doktor nie omieszkaly skomentować, że mi się taka opaska nie należy. Okazało się, że z ciążą wszystko ok. Pani doktor powiedziała, że jak będę ronic to mam sobie poronic w domu, a potem iść do swojego lekarza, a do szpitala mam nie przyjeżdżać. Nie dała żadnych leków, zwolnienia, zaleceń.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

A możesz powiedzieć co się wtedy działo, dlaczego tak źle Cię potraktowali?

Ja muszę rodzić w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci, więc albo kliniczna albo zaspa. Na zaspie na IP byłam na początku ciąży i zostałam tak potraktowana, że obiecałam sobie, że nigdy tam nie wrócę.
Ale jak widać nigdy nie mów nigdy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla kogo wtedy otworzyli ten szpital jak nie ma tam miejsc ? Myślałam żeby tam jechać w razie co jakby cos się działo bo mam tam dużo bliżej niż na zaspę i wojewódzkiego
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zależy gdzie mieszkasz. Ja obecnie na Kowalach, więc dla mnie prawie taka sama droga, czy na Zaspe czy do Kartuz. Ale mimi wszystko pojadę na Zaspe. Po drodze spróbuję na UCK ale jak mnie nie przyjmą to trudno.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam tam zobaczyć jak dojechać i obczaić co i jak. Babeczka mi powiedziała, że nie ma szans się dostać i wszystkich odsyłają, bo każdy chce rodzić na klinicznej. Są przepełnieni już teraz. Tak więc powróciła do pomysłu rodzenia na zaspie. Słyszałam o super warunkach w Kartuzach, ale czy jak się zacznie akcja, to zdążę tam dojechać?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale Zaspa i Redlowo tez po remoncie i z łazienkami .. a ktoś może ma informacje jak tam rozwiązali kwestie odwiedzin ?

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (63 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Nienawidzę gotować (177 odpowiedzi)

Może którąs z mam ma podobny problem i wypowie się jak sobie z tym radzi? :) Ja nienawidzę...