Nowa porodowka. UCK. Opinie

Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Z parkowaniem jest problem - byłam w centrum diabetologii (ten sam budynek) i zarówno parkingi jak i okoliczne krawężniki zapchane na full, mimo, że parkingi płatne i to dość drogie (7 czy 8zł za h). Udało mi się znaleźć miejsce na płatnym gdzieś w błocie na krawężniku (parkowałam terenówką). Daj znać, czy się udało z miejscem na porodówce, też się stresuję, że będą mnie odsyłać :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nowa porodowka. UCK. Opinie

A ja mam pytanie do Pań, które rodziły w UCK. Czy dzwoniłyście przed przyjazdem na Izbę Przyjęć z pytaniem czy jest miejsce czy jechaliście na żywioł. I gdzie parkowaliscie auto? Podobno jest tam straszny problem z parkingami :( Mam termin za dwa dni i nie stresuję się samym porodem a tym, że będą mnie odsyłać z jednego do drugiego szpitala bo nie będzie miejsca :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brak szczepienia na gruźlicę powoduje automatyczne zawiadomienie sanepidu, natomiast WZW typu B nie wywołuje większych skutków ubocznych poza skórno- żoładkowymi, poczytaj ulotkę (Euvax lub odplatnie swój Engerix B). Na engerixa (lepszy zastepnik euvaxu) po urodzeniu dziecka mąż musi załatwić receptę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczepia dzieci w 3 dobie na wyjście
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mojego syna zaszczepili od razu po porodzie, ale najlepiej zadzwon tam i zapytaj, powiedz jak sie ma sytuacja

Czy ktoś z Was wie jak UCK podchodzi do kwestii szczepień? Chcę szczepić po wykluczeniu przeciwwskazań, ja i starsze dziecko mamy dużo chorób stąd to odroczenie czasowe. Czy nie robią problemów? Może ktoś wie, będę wdzięczna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie czekam na wypis po porodzie mogę napisać że opieka przy porodzie jak i po super na prawdę warunki i personel świetny sale super do sali mozs wejść ktoś z rodziny na prawdę jestem zadowolona polecam Aha i nie dostałam się bo mam znajomosxi po prostu miałam zielone wody z zaspy mnie odeslali do domu i postanowiłam że tu spróbuję udało się
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już w czasie życia płodowego gin prowadzący ciążę zauważył 2 zmiany. Jedna dotyczyła jelit a druga poszerzonych kielichow w nerkach. Miał robione usg zarówno brzuszka jak i nerek. Jelita wyszły prawidłowo, a w nerce ma poszerzone UKM. mamy skierowanie do nefrologa. Dodatkowo podczas badania pediatry wyszły szmey na sercu. Skierowano nas tego samego dnia na echo serca na kardiologie. Tak wyszło że ma drozny przewód botella. Po porodzie powinien się zrosnac niestety u nas tak się nie stało. Dodatkowo mały źle ssal, z automatu miał skierowanie do laryngologa i tego samego dnia w 3 dobie po porodzie miał podciete wedzidelko językowe. Także dbają o maluszki. :) my czekamy do specjalistów...a niestety realia w pl są straszne i swoje w kolejce trzeba odstac. Ja podczas porodu nie byłam naxieta. Pękła mi zarówno pochwa jak i krocze. Nie mocno, jedna prosta wręcz linia. Zszyli mnie wręcz idealnie. Nie czuć zgrubien. Powodzenia życzę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super, a jakie badania robili Twojemu synkowi? Rodze we wrześniu i też chcę jechać na Zaspę. Prawdą jest, że starają się chronić krocze i nie nacinaja? Trafiłaś chyba na trakt nie wyremontowany? Rodzilam ponad 3 lata temu podczas remontu i poza jedzeniem było bardzo dobrze, warunki to jednak sprawa drugorzędna.

Rodziłam 9dni po terminie na Zaspie. Po trudach i znojach znalazło się dla mnie miejsce. Poród miał miejsce 13czerwca. 2 dni leżałam na patologii i tam też miałam wywoływane poród. Na patologii personel bardzo miły i przyjazny. Bez zastrzeżeń. Po porodzie okazało się, że dziecko miało podwyższone CRP i dostawał antybiotyk, więc takim trafem spędziliśmy 10dni w szpitalu... na oddziale położne różne. Od takich naprawdę oddanych w swoją pracę, lubiących dzieci, mających podejście, cierpliwość po zołzy, które przychodziły odpękać swoją dniówkę.... Większość jednak bardzo pomocna, zarówno w zakresie pielęgnacji maluszka, laktacji. Po tych 10dniach wyszłam ze szpitala z unormowaną laktacją i do dziś nie mam problemu. Na porodówce położna p. Honorata - anioł, ileż ona miała cierpliwości do mnie. :) Lekarze też w porządku, można pożartować, można porozmawiać o wszystkim co Cię trapi, zadawać dziwne pytania, a nikt nie spojrzy na Ciebie jak na UFO. Jedzenie mega słabe. Dieta pudełkowa. Dla matek karmiących - dramat. Idzie przeżyć, ale jest to minimum potrzebne do egzystencji. Szpital robi bardzo dużo badań maluszkom. U nas wykryto dwie małe wady i mamy skierowania i wytyczne co dalej robić. Także na plus. Ogólnie całokształt na plus. Gdybym miała wybierać raz jeszcze - rodzę na Zaspie. Luksusów w postaci płytek Paradyża na ścianie nie ma, ale dla tych położnych z sercem warto tam rodzić. :) a tym mniej zaangażowanym w pracy pozostaje życzyć więcej uśmiechu :) bo niestety Wasza mina, wieczne niezadowolenie, stękanie udziela się matce i dziecku. ZASPA - ogólnie na +.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chyba zależy czy np mama lub dziecko w czasie ciąży na coś chorowali. Ja miałam cukrzycę i małopłytkowość i dużo badań w uck w 2016 roku maluszek miał. Sąsiadka z łóżka obok bez tych obciążeń w wywiadzie miała ich dużo mniej . Wiec to nie koniecznie od szpitala a od pacjenta może zależeć

A jakie jest podejście do chęci urodzenia dziecka naturalnie? Słyszałam, że w UCK jak i w innych gdańskich szpitalach nawet przy drobnej komplikacji od razu robią cesarskie cięcie zamiast pomóc w naturalnym porodzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja rodziłam w wojewódzkim drugi raz i jak dla mnie opieka na medal czy na patologi czy na porodowce aż do poporodowej opieki. Badania słuchu, usg główki, brzucha i reszta podstawowe chyba tsk jak w innych szpitalach. Nie wiem czemu kobiety się upieraja na uck czy zaspe. Byłam na zaspie to zostałam tak potraktowana że dziękuje :/ i odesłana z kwitkiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W 2016 jak rodzilam na zaspie to zrobili na Zaspie dziecku badania krwi, usg mózgu i badanie słuchu - wydaje mi się że to wystarczająco badań jak na start dla maluszka?

A jak jest w tych 3 gdańskich szpitalach pod kątem badań? O wojewódzkim nie słyszy się najlepszych opinii jeśli chodzi o opiekę i warunki, ale za to podobno wykonują szereg badań, o jakich na Zaspie nie myślą, np. usg maleństwa. Dzięki temu synkowi moich znajomych wykryli guza na nerce, który wymagał natychmiastowej operacji... W UCK podobno też bardziej szczegółowo badają przed wypisem niż na Zaspie? Wiecie coś na ten temat?

Z powodu urlopów zostanie zmiejszona liczba łóżek na oddziale. Z 20 na 12 o ile dobrze pamiętam. Ci ludzie tez mają prawo do odpoczynku.

Właśnie jestem po porodzie w uck, same pozytywy. Opieka na najwyższym poziomie, choć zdarzają się partacze (pani doktor, która nie umiała zszyć nacięcia czy pielęgniarka nie umiejąca pobrać krwi),ale tak poza tym,to same plusy. Personel bardzo pomocny, miły i życzliwy. Mama i dziecko pod dobrą opieką i w światowym standardzie.
Co do patologii, to zmniejszają ilość miejsc. Pewnie chodzi o to, że mamy z Trójmiasta i okolic chcą rodzić w na światowym poziomie i wybierają właśnie uck i przygotowując miejsca dla rodzących",z marszu".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

info bezposrednio ze szpitala brak personelu...

ale jak to zamykają? skąd taka informacja? przez brak personelu czy co?

Dziewczyny od 1 lipca zamykają patologie na uck na caly okres wakacji!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (37 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

DOBRY ALERGOLOG GDAŃSK NFZ (15 odpowiedzi)

WITAM, POLECCIE MI DOBREGO ALERGOLOGA W GDANSKU NA NFZ :) DZIEKI :)

jak zlikwidować plamy na stole po gorącym kubku ? (106 odpowiedzi)

chyba zniszczyłam stół, na blacie zostały kółka po kubku, w którym był wrzątek. czy są jakieś...