Nowe Kolibki

Nowe Kolibki powstają pomiędzy Gdynią a Sopotem, w miejscu które znajduje się blisko głównej arterii komunikacyjnej Trójmiasta, ale jednocześnie otoczone jest ciszą i spokojem jak na przedmieściu. Zaledwie kilka kroków jest stąd do lasu pełnego tras pieszych i rowerowych, niewiele dalej jest na plażę. Nieopodal powstającego osiedla znajduje się także rozbudowana galeria handlowa oraz ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie zielone płuca? Przecież to ten las, w którym na okrągło słychać strzały ze strzelnicy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piękne otoczenie

chciałabym mieszkać tak blisko zielonych płuc Trójmiasta...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Widziałam ostatnio w telewizji

niesamowite osiedle, nie wiedziałam, że takie mamy w Gdyni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

na razie nic się zmieni w tym temacie, Miasto twierdzi, że nie ma podstawy prawnej.

https://www.gdynia.pl/bip/2019-6,7986/petycja-o-likwidacje-strzelnicy-zlokalizowanej-w-gdyni-malym-kacku-przy-ul-bernadowskiej-ze-wzgledu-na-szczegolna-uciazliwosc,542544
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super

wow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czynnik decydujący

Dla mnie była nim oczywiście lokalizacja. Osiedle ma dobre połączenie z całą aglomeracją i jest położone blisko plaży, w dodatku przy samych "zielonych płucach Trójmiasta".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wymarzona lokalizacja

Zgadzam się z poprzednikami: osiedle ma naprawdę wymarzoną lokalizację. Żadna inna inwestycja w Trójmieście nie oferuje bliskości lasu, morza oraz Gdyni i Sopotu naraz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co nie zmienia faktu, że bardzo dobrze się tam mieszka a osiedle jest piękne
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

no niestety słychać je baaaardzo wyraźnie..., więc szczególnie latem zdecydowanie przeszkadzają.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osiedle jest spory kawałek od strzelnicy

także odgłosy nie powinny przeszkadzać ze względu na odległość
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17

a ja czekam góra 5 min na światłach

i to w porannym szczycie wioząc dzieci do szkoły.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdyby nie strzelnica w sąsiedztwie... to byłoby najpiękniejsze i najlepiej położone osiedle w Trójmieście...śliczne budynki w otoczeniu zieleni a jednocześnie wszędzie blisko.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na tyle blisko że słychać huk wystrzałów. Atrakcja to może dla użytkowników strzelnicy... dla okolicznych mieszkańców to ogromna uciążliwość!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie tak znowu obok

a poza tym to raczej zaleta - kolejne atrakcyjne miejsce w okolicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 20

niestety, obok otworzyli strzelnice... i juz po spokoju!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobre rozwiązanie lokalizacyjne. Na próżno szukać drugiego tak spokojnego, zielonego i pięknego osiedla, które równocześnie znajduje się tak blisko dwóch prężnie rozwijających się miast.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Cudowny klimat

Świetna inwestycja. Pracuję pod presją, nierzadko w stresie, więc potrzebuję spokojnej okolicy, w której mogę się zrelaksować i oderwać od obowiązków. Nowe Kolibki mi to zapewniają - w każdej chwili mogę założyć słuchawki i skorzystać z pięknego, leśnego otoczenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

Dojazd

Deweloper na 100% zadba o komfortowy dojazd. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niekoniecznie

Przyjedż na północne dzielnice to zmienisz zdanie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0