Nowe inwestycje budowlne w Bojanie

Jechałem sobie dzisiaj w Bojanie ulicą Wybickiego i rzuciły mi się w oczy nowe inwestycje budowlane (podejrzewam że realizowane przez jakiegoś dewelopera) - kilkupiętrowe budynki wielorodzinne postawione dosłownie okno w okno jakieś 4 metry od siebie.... Z ciekawości zastanawia mnie jakie są przepisy budowlane dotyczące odległości w jakiej można stawiać takie budynki... wie ktoś?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nowe inwestycje budowlne w Bojanie

Zgodnie z prawem kapusniaczku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Owszem, zgodnie z prawem. Jak zjesz swoją kupe to też nie złamiesz prawa, ale chwały ci to nie przyniesie. Tak samo jest z tymi co budują te straszydełka...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest pikuś Alberciku , minimum zachowane. Odwiecznym pytaniem i niedowierzaniem jest, kto to kupuje i kto chce w czymś takim zamieszkać ?? ;-);-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

A dwa budynki ustawione ciemnymi szczytami od południa ( rz. Kacza) przy u. Zachodniej znajdą nabywców? Od zachodu las, od wscnodu
budynki blisko siebie, a gdzie słońce i naturalne ogrzewanie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

na szczęście idzie kryzys największy w tym stuleciu, który wytłucze takich pseudodeweloperów
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejny przykład to dwa trojaczki na rogu chrobrego i czarnej góry. Pomiędzy jednym a drugim jest odstęp około dwóch metrów.
Działka trójkątna około 1200-1500 m.kw i sześć mieszkań. Gdzie są przepisy budowlane zachowane? To jest pytanie do starostwa. Czemu tego gmina nie blokuje, chyba mają takie prawo, woda, drogi, szkoła itd. Nie rozumiem tego .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak zauważył ktoś powyżej - idzie największa od kilkudziesięciu lat recesja. A każda recesja eliminuje z rynku podmioty świadczące usługi/produkty niskiej jakości. Jeśli te mieszkania/domy nie sprzedały się jeszcze kiedy był duży popyt na nieruchomości i do tego łatwo było uzyskac kredyt hipoteczny to teraz raczej na pewno się nie sprzedadzą i pozostaną puste bardzo dłuuuugo...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale i tak nie dorównujemy jeszcze do Banina . Niedawno pojechałem tamtędy omijając korki i ... mocne to było co zobaczyłem . Takie slumsy XXI wieku . Szeregi , obudowane budkami, garażami blaszanymi, szałerkami , altankami . Szeregi o szerokości 4 m ? I takie same przed nimi ogródki. Opowiedziałem o tym znajomej , a ona w pewnej chwili po moim opisie zareagowała .....A , to Auschwitz ... tak przy lesie .. . Koszmarne ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety patodeweloperka to pojęcie znane w całej Polsce. Prawo budowlane ma pełno dziur które są regularnie wykorzystywane. Być może starostwo powinno mieć większe możliwości blokowania takich inwestycji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie. Też się dziwię, że została wydana zgoda. Byle nastawiac i zarobić a sasiad sąsiadowi niech zagląda do łóżka. Okropne. W życiu nie kupiłabym tam mieszkania.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Tartak w okolicach Bojana ? (5 odpowiedzi)

Witam Czy ktoś się orientuję gdzie w okolicy kupię deski, kantówki w dobrej cenie ?

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

siedziba urzędu (5 odpowiedzi)

Czy to prawda, że nowa siedziba urzędu naszej gminy jest na gruncie i w budynku należącym do wójta?