NowoczesnaPL

Co sądzicie o "nowym" tworze? :) Ilu lemingów da się nabrać na "jedyną opozycję, a nie jakieś stare partie" ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: NowoczesnaPL

Nowoczesna. Pl to niedobitki z PO pod innym szyldem. Nie mają wielkich szans na jesieni
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ta sama partia co "partia Balcerowicza"?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest właśnie taka szalupa ratunkowa dla PO, tak jak kiedyś PO było ratunkiem dla Unii Wolności. Petru jest twarzą - niby taka nowość a za jego plecami Balcerowicz, Frasyniuk i Olechowski. Ciekawi mnie tylko, ile ludzi da się na to nabrać. Większość ludzi dowiedziała się o tym tworze z sondaży, gdzie sztucznie napompowane dawały im chyba z 11% szok
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żadna racjonalna partia czy stowarzyszenie obecnie nie mają szans. W tej chwili jest popyt na populistów i wszelkiej maści oszustów.
Generalnie, im więcej obiecasz tym jestes lepszy, niezależnie od tego czy to sie kupy trzyma czy nie. A jak dorzucisz do tego antysystemowość to sukces murowany. Pokazały to ostatnie wybory prezydenckie. To są głosy bezideowego pokolenia memów. Ich poparcie jest jednak niezwykle kruche, bo nie wynika ze światopoglądu czy głębszej refleksji, tylko z owczego "hejtu" i równie szybko jak popiera jednego kandydata tak szybko przerzuca sie na innego nawet biegunowo odmiennego. Ciąg zdarzeń : Palikot (10% wybory do sejmu) - Korwin (eurowybory) - Kukiz (wybory prezydenckie) pokazuje te niestabilność. Ci wyborcy oczekują szybkich efektów i szybko zmieniają preferencje.
Po wyborach jesiennych rządzić bedzie koalicja PiS - Kukiz lub PiS - PSL. Ostatnio ludzie potrzebowali dwóch lat aby sie zmęczyć rządami PiS-u. Wyglada, ze PiS nie wyciągnęło wniosków z ośmiu lat opozycji, bo forsowanie Kaczyńskiego na premiera to strzał w stopę. Ich jedynym programem jest władza, a głód rządzenia jest przeogromny.
Obecnie wszelkie racjonalne partie odwolujace sie do gospodarki, przemyślanych a nie populistycznych rozwiązań, mówiące ludziom prawdę nie maja szans.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Obecnie wszelkie racjonalne partie odwolujace sie do gospodarki, przemyślanych a nie populistycznych rozwiązań, mówiące ludziom prawdę nie maja szans."

A mamy takie? Które to bo ja takiej nie znam?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też bym chciała wiedzieć, które to.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://youtu.be/wOqXBiIt3Y0
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.wprost.pl/ar/508687/Kurski-NowoczesnaPL-to-kabaretowa-inicjatywa-sytych-przebierancow/ tutaj taki artykulik, i muszę przyznać, że zgadzam się z tym panem.

Panu Kurskiemu lepiej niż analizy polityczne wychodzą publiczne wynurzenia o szczegółach swojego rozwodu, o przebiegu którego donosił na bieżąco na swoim Twitterze.
On jest teraz pro-PiS czy już anty-PiS, bo nie jestem na bieżąco ? Pamietam, niedawno pluł jadem i żolcią w kierunku prezesa razem z Ziobrą. Ostatnio widziano jak łasił się na poziome goleni Kaczyńskiego. Naprawdę, zlituj się z tym jegomosciem.

Petru był członkiem Unii Wolności. Partii dawno juz nie ma, a obydwaj jej członkowie zawładnęli II turą wyborów prezydenckich, wiec chyba nie było z nią tak źle. Tyle tylko, ze Duda próbował nieudolnie wymazać to sobie z życiorysu.

@
Które to bo ja takiej nie znam ?
Cóż, nie wiem jak ci pomóc. Może pomyśl ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O proszę, to już wiemy jakich wyborców pozyska NowoczesnaPO :) Na jesieni, po klęsce PO - to będzie jedyna i słuszna partia, "jedyna opozycja" :)

@Manson, zaglądasz czasem na "politykę"? Pewnie nie... A Szkoda, bo jako specjalista od Czech pomógłbyś mi z jednym cytatem. Wiesz, z wojaka Szwejka.
Jakie one są? Nachalne i zuchwałe? Nachalne są one i bardzo zuchwałe? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj, rozczarowałeś mnie Cross, nie znasz partii Korwin? Przecież to tam nie ma ani grama populizmu, jest za to świetny program gospodarczy.. no i lider nie uznaje poprawności politycznej, mówi prawdę, choćby była niewygodna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korwin jest beznadziejnym dyplomata, to także niewygodna prawda ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Oj, rozczarowałeś mnie Cross..."

Cóż. Nie da się zadowolić wszystkich. ;)
Nadal uważam że słów polityk, partia i mówienie prawdy nie powinno się używać w jednym zdaniu.

Inne tematy z forum

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok