Nowy proboszcz

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów związanych z magią i okultyzmem..."
https://natemat.pl/268543,ksiadz-z-gdanska-tlumaczy-dlaczego-spalili-harrego-pottera-i-amulety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Nie ma co sie dziwić , ze coraz mniej ludzi chodzi do kościoła.
Zamiast oczyścić kościół z homoseksualistów, alkoholików i pedofili, to palą książki jak w średniowieczu
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ten kto wychodzi z kościoła z powodu księdza tak naprawdę nigdy nie wszedł do kościoła z powodu Jezusa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ten który nie zauważa, że księża zachowują się grzesznie lub przymyka na to oko nie wierzy prawdziwie.... Jak można wierzyć i nie reagować na taki grzech w kościele, którego jest się członkiem. kościół rzymskokatolicki nie jest jedynym kościołem Chrześcijańskim - jak wierzysz wystąp z grzesznego kościoła i wstąp do jednego z licznych kościołów katolickich które systemowo nie ukrywają grzechu i nie są zbrukane
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nieźle się zapowiada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak będzie palenie w Baninie chętnie wpadnę na ten event . Mam dużo Harego Potera Wiedżmina Pokemony dynie z halloween i inne magiczne rzeczy . Zrobie film bo nikt mi nie uwierzy .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: Nowy proboszcz

Serio dali tutaj takiego Księdza? Przecież tutaj jest dużo młodych ludzi z małymi dziećmi, pro- PO i bardzo nowoczesnych... chyba, że dla "tutejszych" ukłon bo inaczej tego nie widzę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czas powiedzieć wprost, że tak, jak koloratka nie chroni przed grzechami, a nawet przestępstwami ,tak również (a może i częściej) nie chroni przed zwyczajną głupotą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nawet ludzie z Pisu tak jak ja nie tolerują ciemnogrodu .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Patrząc na skalę braku powołań w Polsce powoli trzeba przyjąć do wiadomości, ze za jakieś 20 lat Banino doczeka się proboszcza z Afryki, bo tylko tam będzie przybywać kapłanów.
W Niemczech katolicy już dawno nie spowiadają się Niemcom, tylko imigrantom. Nas też to czeka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum

fotowoltaika (183 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Indygo (3 odpowiedzi)

Z osiedla Indygo szybko dojechać można do obwodnicy oraz do lotniska. Dostępna jest tu także...

Taras z desek kompozytowych - (71 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...