Postanowiłam wystawić mega negatywa temu solarium, ponieważ 2x zostałam potraktowana chyba jak gorsza klientka. Pierwszy raz, gdy kazano mi nadpłacać za usługę tłumacząc, że to solarium w taki sposób się rozlicza ze swoimi klientami: raz klient płaci za dużo, raz solarium wydaje za dużą resztę (co ciekawe, mi solarium ani razu nie nadpłaciło i chciałabym bardzo się dowiedzieć, w jaki sposób ewidencjonuje się tych klientów, u których solarium ma dług). Niemniej przymknęłam oko na te dziwne zwyczaje bo udało mi się, na skutek nacisków, uzyskać zgodę na to, aby zapłacić tyle ile powinnam zgodnie z cennikiem. Ale dzisiejszy incydent jestwybitnym osiągnięciem w dziedzinie zniechęcania klientów: przyszłam na opalanie zgodnie z umówionym 2 dni wcześniej terminem, ale okazało się, że nie jestem wpisana. Czyli moje koszta dojazdu, czas i fatyga poszły na marne. Dla mnie to za dużo. Szczerze, nie mam ochoty umawiając się na solarium ryzykować ponownie więc za usługi tego miejsca dziękuję. I gdyby nie karnet, który umożliwia mi jeszcze 55 min opalania, więcej moja noga by tu nie stanęła. Natomiast nawet się nie będę zastanawiać, czy kupować kolejny.