Jeżeli chodzi o ubezpieczenie OC to jego zakres i warunki regulowane jest ustawą ubezpieczeniową i nawet, jeśli szkodę spowoduję inny kierowca, to i tak ubezpieczyciel ma obowiązek ją naprawić (wypłacić odszkodowanie lub naprawić auto). Pod tym kątem nie ważne, czy jest to You Can Drive, czy jakiś inny ubezpieczyciel- zasady są takie same.
Przy ubezpieczeniu AC sprawa jest bardziej skomplikowana. Wszystko zawarte jest w umowie oraz OWU - Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia. Dotyczy to również innych ubezpieczeń dodatkowych - np. Assistance, czy ubezpieczenia szyb samochodu.
Wracając jeszcze do ubezpieczenia w You Cna Drive. Ostatnio robiłem u nich kalkulację i co się okazało wyszło mi trochę taniej niż płacę obecnie. Znalazłem również kod promocyjny na 5% dodatkowej zniżki:
http://rabatydirect.pl/kod-promocyjny-you-can-drive
Taki kod niby się generuję automatycznie ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym, czy można z niego korzystać wielokrotnie - tzn. co roku otrzymywać te dodatkowe 5%?
Jak to jest w Twoim przypadku - długo już jesteś ich klientką oraz, czy korzystasz z tych kodów?