ODRADZAM!
Zdecydowanie odradzam wybór szóstki. Sama wybrałam tę szkołę kierując się wyłącznie rankingiem, ponieważ miałam świetne wyniki z egzaminu gimnazjalnego i byłam bardzo ambitna, więc bardzo chciałam iść do renomowanej szkoły. Niestety w wysoki poziom tej szkoły wierzyłam tylko jeszze przez pierwszy tydzień zajęć. Po pierwsze całe 3 lata spędziłam niemal wyłącznie nad książkami a zajęcia lekcyjne to był zmarnowany czas - lekcje prowadzone albo w formie nudnego wykładu albo haotycznie, tak że większość uczniów i tak nic z tych zajęć nie wyniosła. Fizyka - nauczyciel który tłumacząc coś sam się w końcu w swoim wywodzie gubił, chemiczka wolała zamiast nauczać zajmować się wszytkim innym, polonistka, która interpretowała wiersze czytając jakieś swoje poradniki (nie licz na to że dowiesz się czegoś "spoza programu"), anglistka, która przez cały rok zdążyła zrealizować dwa działy (na ok. 10) itd. I tak do matury 80% klasy uczyło się z pomocą korepetytorów... pamiętam jak na rozpozęciu roku szkolnego w 1 kl dyrektorka mówiła w jakiej to renomowanej szkole mamy zaszczyt się uczyć a wszyscy stali tak dumnie... w 2 kl natomiast kilka osób wręcz wybuchło śmiechem znów słysząc te same bzdury...