OPOLE

WCZORAJ NA KONCERCIE W OPOLU WYGWIZDANO PANA KURSKIEGO A DZISIAJ W WIADOMOŚCIACH TEN URYWEK POKAZANO W INNEJ OPRAWIE DŹWIĘKOWEJ - DZIWNE ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: OPOLE

Kurskiego wygwizdali, Dodę oklaskali. Rachunek logiczno-estetyczny prosty. Co sądzić o takich widzach ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

że wolą muzykę od polityki? A może Doda jest ładniejsza od Kurskiego? A może Doda jest mniej chamska od Kurskiego? A może Doda nie łamie prawa notorycznie? A może Doda nie okazuje ludziom tak pogardy jak mgr. Jacek Kurski? Hmm, a może chodzi o to że Doda zapracowała sama na swoją pozycję a Jacuś nie? Sam nie wiem.
Ale to chyba niedobrze że osoba pokroju Dody wygrywa z prawdziwym Polakiem, któremu jedynie dobro kraju jest na sercu. Smutne no nie?

Czy my mówimy o tych samych osobach ?

Czy tu chodzi o tę samą Dodę, która przez tyle lat była pokazywana w mediach, nie wiem z jakiego powodu, bo na muzyce się znam, a Doda to nie muzyk lecz piosenkarka, zajmująca się rozrywką pośledniej jakości. Ponadto, choć staram się nie zawracać sobie głowy takimi "celebrytami" to wiadomo mi o niezbyt chwalebnych zachowaniach Dody.

Czy tu chodzi o tego samego Kurskiego, który, w odróżnieniu od Dody nie zajmuje się poślednią rozrywką lecz prawdziwą polityką na skalę kraju, a czy lepiej czy gorzej, to by trzeba umiejętnie przeliczyć.

Dziedziny nieporównywalne pod względem wagi i powagi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łowco, miałem na myśli że widzowie nie wygwizdali dyrektora TVP. Oni wygwizdali człowieka, za jego całokształt publicznej twórczości. Mam na myśli nieprzestrzeganie prawa, pogarda dla godności ludzkiej, brak empatii, notoryczne kłamstwa, ubliżanie bliźnim (vel m.in "cudzoziemcy"), krzywdę ludzką (to on zapoczątkował epokę gmerania w życiorysach),chamstwo oraz prostactwo. Jest grupa ludzi, w tym ja, którzy biorą to pod uwagę bardziej niż suche liczby. Dlatego nie znoszę Krychy Pawłowicz, Bredzińskiego czy Macierewicza.
No i tak na boku - pan Płaszczak i pan J.Kłamczyński to dla mnie absolutne antytezy pojęcia "mężczyzna".

pozdrawiam serdecznie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę,że jesteż ofiarą manipulacji i marketingowej kreacji wizerunku.

Tak więz nisko oceniam wygwizdywanie Kurskiego i przyznam głupim d*pkom prawo do wygwizdywania go dopiero jeśli na wieczne czasy wygwiżdżą z polskiej sceny politycznej Bredzisława i śłońce Peru oraz ich pomagierów. Nie wcześniej. Po kolei. Dopiero wtedy.

Przeoczyłem Krychę Pawłowicz.

Pani Pawłowicz jest znakomita, bo nic sobie nie robi z poprawności politycznej i stosouje prawidłowo zasadę politycznej równości. Jeżeli ktoś wypowiada durnoty, to ona reaguje. Akcja = reakcji i tak być powinno, takie jest prawo natury. Ponieważ jest wykształcona i inteligentna, trafia w dziesiątkę, więc trudno bałwanom jej się odszczeknąć i stąd ta wścieklizna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę Pana, jeśli chodzi o wykształcenie i inteligencję to wypraszam sobie. Jestem sporo wyżej.
Ja nie oceniam jej inteligencji (bo jest inteligentna), tylko szacunek do drugiego człowieka i zwykłą kulturę osobistą. Pani Pawłowicz też tworzy nasze elity. Łowco, nie stawiasz na jakość?
Jeśli chodzi o akcję i reakcję, to proponuję żebyś Pan pokazał jaja i spotkał się jak mężczyzna i przedstawił swoje rację na temat mojej osoby. Takie jest prawo natury.

a propo - mi najbliżej do Ziemkiewicza i Wolskiego. To w nich zaczytywałem się jako nastolatek i to Oni ukształtowali częściowo moje poglądy (+ mój Tata, fascynat historii Polski). Dla mnie styl Ziemkiewicza to mistrzostwo.

Pani Pawłowicz reprezentuje elity prawe, nawiązujące do tradycji Rzeczypospolitej, pani Kopacz natomiast reprezentuje łżeelity czy właściwie lumpenelity związane z peerelem.

A gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą.

p.s a co do reszty to masz rację.

>Kurski, który zajmuje się prawdziwą polityką na skalę kraju.

Już dawno nikt mnie tak dobrze nie rozbawił.
Kurski przecież pełni rolę zabawki w rękach Prezesa Polski.
Zabawa nią polega na tym, że raz można ją kopnąć i odleci, a innym razem gdy się gwizdnie, przyleci. Zabawka ta umie też kąsać po nogawkach, ale tylko, gdy widzi przyzwalające spojrzenie Pana.

Tak, mówimy o tych samych osobach.

O Kurskim, który jest prezesem telewizji z nadania Partii, bo Partia zlikwidowała konkursy.

O Kurskim, który jest prezesem telewizji z nadania Partii, który gdy został wygwizdany, nazwał Polaków w ich własnym kraju "cudoziemcami".

O Kurskim, który jest prezesem telewizji z nadania Partii. Telewizja ta zorganizowała Festiwal Polskiej Piosenki, podczas którego ochrona konfiskowała Polakom w ich własnym kraju polskie flagi.

O Kurskim, który jest prezesem z nadania Partii i który publicznie wyraża pogardę w stosunku do Polaków (w tym swoich wyborców), mówiąc o nich "ciemny lud".

O Kurskim, który podobnie jak Du*a ma w du*pie prawo. W tym przypadku drogowe, nie zatrzymując się do kontroli i notorycznie przekraczając prędkość.

O Kurskim, który swoje stanowisko zawdzięcza wyłącznie błazenadzie i lizusostwie w połączeniu z brakiem honoru.

O Dodzie, która w przeciwieństwie do Kurskiego, wszystko, co osiągnęła, zawdzięcza sobie.
O Dodzie, przy której próbują się lansować różne typy, na wzór Kurskiego przy Prezesie Polski.
O Dodzie, której inteligencja pozwala sformułować błyskotliwą odpowiedź, w przeciwieństwie do Kurskiego, którego stać wyłącznie na chamstwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dyskusja jak dziada z obrazem.

Co to są konkursy w wersji pltaformianej to wszyscy dobrze wiedzą.

Ja mam przykład profesjonalnego konkursu, w którym brała dobrze mi znana osoba, superprofesjonalista, więć po wielu procedurach wygrała konkurs, ale szef instytucji nie zatrudnił jej.

Ten model doskonale opisuje dzialania tamtej władzy i jej pomagierów takich jak skydiver.

Ale ja opieram swoją prywatną, nieodwołalną i miażdżącą ocenę platfusiarni na fakcie wyrażenia zgody na wycięcie lasu na Ujeścisku, by wybudować tam domki.

5 razy czytałem i starałem się zrozumieć co to ma do tematu. Ale masz rację, konkursy Peło nie różnią się od reżimowej PIS. I co to za zmiana? Koryto to samo, tylko świnie inne.

Przepraszam za gorzkie słowa.

Aha, to znaczy że jesteś wyznawcą fałszywych symetrii,
Znany typ retoryki.Tego typu teza albo jest oparta na faktach, albo służy wyznawcy za alibi, które umozliwia wygodne pozbycie się tematu by się nie przemęczać drążeniem.

Otóż ja znam fakty, które wskazują na procedury przejmowania stanowisk po wygranych wyborach przez wszystkie partie oraz inne fakty, które wskazują na systemowe lekceważenie prawa czy łamanie konstytucji przez Platformę, a ściślej mówiąc, układ postkomunistyczny,.

Tu żadnej symetrii nie widać, wystarczy trochę poskrobać, by się przekonać.

nie wyznawcą tylko wyborcą. Wyznawcy to są z PISu, wierzą w każdy przekaz partyjny, i potrafią go logicznie umotywować. Kolega widzę wszystko wiedzący z patentem na mądrość:)
Wyznawca fałszywych symetrii z alibi - buhahahaha. Chłopie, wybierasz sobie wybiórczo to na co odpowiadasz, jak nie wygodne to milczysz.
Ok. przyjmuję do wiadomości. PIS to uczciwi katolicy i ogólnie praworządni geniusze, kulturalni, ambitni, wykształceni, fachowcy. Ziobro tu super prawnik, Macierewicz to największy z Polaków, a Pawłowicz to kwintesencja kobiecości i kultury. To oczywiście fakty, bo inaczej byłoby to tylko alibi żeby się nie przemęczać drążeniem.

Twój post odbieram jako obraźliwy w moją stronę. Spuść trochę powietrza, to może zadęcie Ciebie opuści. Nie będę więcej z Tobą wymieniał poglądów. Ze ścianą można ciekawiej porozmawiać, przynajmniej nie ubliża innym, katoliku.

"nie wyznawcą tylko wyborcą " fałszywych symetrii ?

Na jedno wychodzi.

"Kolega widzę wszystko wiedzący z patentem na mądrość"

A to grzech ? Nie wiedziałem. Osobiście popierałbym takie grzechy.

Co to jest PIS ? To jest jedyna prawdziwa partia, w odróżnieniu od marketingowych wydmuszek, wiosek potiomkinowskich reprezentujących układ postkomunistyczny. Unia Demokratyczna = Unia Wolnośći = LiD = Kongres L-D = Platforma Obywatelska = POczesna = KOD.

Chyba znasz ten łańcuszek ?

Jeśli chodzi o PIS, to powstał on na bazie PC i od początku kontestował kierunek transformacji i system postkomunistyczny.

Słabo u Ciebie z rozpoznaniem systemu.

" Ze ścianą można ciekawiej porozmawiać, przynajmniej nie ubliża innym, katoliku."

Prawda w oczy kole i jak nie ma się argumentów, to dzidzia się obraża i zabiera zabawki do innej piaskownicy ? Lemingi są zabawne z tym infantylizmem.

Prawda jest obraźliwa, to dopiero pomysł.

to jest grzech pychy proszę Pana. Przykro mi czytało mi się inwektywy na swój temat, mam nadzieję że przynajmniej Pan osiągnął satysfakcję.

p.s. jeśli wystąpię przeciwko Panu o naruszenie moich dóbr osobistych, poinformuję publicznie. Dawno nikt mi tak nie naubliżał.

Różnica pomiędzy starymi i nowymi czasy jest taka, ze wcześniej wycinano las w Ujescisku, aby wybudować domki, a dzis wycina sie Puszczę Białowieską, aby przypodobać się wpływowym lobby, którym na tym zależy. Dla PiS-u to ważne tym bardziej, ze mozna przy okazji zniszczyć bezpowrotnie coś, co przez lata było dumą Polaków.

> Koryto to samo, tylko świnie inne.

Nie zgodziłbym sie. Obecny Reżim nie wie, ze koryto przy którym obecnie ze smakiem chłepce jest korytem obosiecznym.

To obecny Reżim sprowadził propagandę do koryta. Taka np Pani Szydło pseud Premier co rusz bredzi o konieczności oderwania od koryta, dlatego np. wywaliła dyrektorów stadnin. A reżimowe Wiadomości przypisują Polakom biorącym udział w marszach KODu obronę swoich koryt.

Gdy zapytano jednak Du*ę jak smakowało mu jedzonko z korytka w Krakowie to nastąpiło święte oburzenie.

Kto korytem wojuje, od koryta ginie

ALE MI CHODZIŁO O CO INNEGO - CZY PUBLICZNA TELEWIZJA POKAZUJE PRAWDĘ ?

Ciekawy problem postawiłeś:
Jak telewizja publiczna pokazuje marsz KODu, to co pokazuje, prawdę czy manipulację i kłamstwo ?
Bo, z jednej strony, faktycznie, marsze KODu się odbywają, więc je TVP pokazuje, ale przecież, z drugiej strony, marsze KODu to manipulacja służąca kłamstwu starej władzy, układu postkomunistycznego.
Tak więc należy zachować ostrożność i wykazać czujność. Trzeba zwracać większą uwagę na pełny kontekst i całe sekwencje wydarzeń.

Tak sie składa, że znam obie sprawy dokladnie.

Las na Ujeścisku wyciętio realizując interes określonej grupy interesów a wbrew interesowi i żądaniom mieszkańców okolicznych osiedli.
W przypadku Puszczy Białowieskiej, też Platforma postąpiła wbrew interesowi społecznemu i interesowi lokalnych środowisk, dopuszczając do zaniechań, które, wskutek ataku kornika, zaowocowały zniszczeniem wielkich obszarów Puszczy.
To nic dziwnego, to ta sama metoda.Jak widać, działa tu ten sam system, charakterystyczny dla Platformy i szerzej, układu postkomunistycznego..

wszystko znasz, wszystko wiesz, wszystko rozumiesz. Musisz się męczyć w naszym społeczeństwie. Podziwiam.

To prawda, pan zetjot vel łowca prezentuje styl propagandy, kierowany przede wszystkim do ludzi pozbawionych umiejętności własnej oceny zdarzeń, czyli do tzw. pislemingów. Na ludziach tych robią wrażenie np. gorące zapewnienia, typu "na tym to sie akurat znam" oraz bełkotliwy język wypowiedzi, który pislemingi biorą na poważnie.

W propagandzie to nic nowego. Dokadnie takie same metody stosował kiedyś np. Urban, a obecnie np. Macierewicz i Kaczyński.

Komuniści z I PRL mieli swój atak stonki ziemniaczanej, a obecni narodowi socjaliści tworzący II PRL mają kornika drukarza. Oba te stworzonka wykorzystane w mechanizmie propagandowym mają przykrywać działania władzy oraz wskazywać wroga.
Jak widac z wypowiedzi propagandzisty powyżej obecność kornika, ktory wielokrotnie w dziejach nawiedzał naturalną Puszczę Białowieską, tym razem znalazł sie tam z inicjatywy, a raczej jej braku po stronie Platformy.

Głupi lud (czyt. pislemingi) cieszy sie więc, ze dzieki zdecydowanym działaniom Władzy puszcza nie zamieni sie w pustynie. O tym, ze na sprawie korzystają rożne lobby, na rzecz ktorych działa obecny Reżim propaganda milczy. Zadanie zostało wykonane (drewno z puszczy), wróg zdefiniowany (Platforma) a takze wskazany winny (kornik drukarz).

Klasyka gatunku.

Co powiesz na trylogię Naomi Klein, która zawiera trzy opasłe tomy ?: Razem około 1800 stron.

Pierwszy zatytułowany "Doktryna szoku", zajmujący się procederem wywoływania konfliktu i korzystanuia z niego do przeprowadzenia, z zasko0czenia pewnych procesów prywatyzacyjnych na rzecz korporacji międzynarodowych.

Drugi, za tytułowany "No Logo" poświęcony marketingowi i utwierdzaniu wizerunku czy marki rozmaitych korporacji w systemie konsumpcjonistycznym.

Trzeci, pod tytułem "To zmienia wszystko" dotyczy skutki procesów zaprezentowanych w dwóch poprzednich tomach i ich wpływu na środowisko i ocieplenie klimatu.

Naomi Klein też jest głupia bo jej się chce dowiedzieć czegoś o świecie i przekazać tę wiedzę innym?

Ludzie, nie zrażajcie się obecnością na forum Skydivera.

Taki facet ma za zadanie odwracanie kota ogonem, odwracanie znaczeń słów, wprowadzanie zamętu, a przede wszystkim celowe tworzenie bełkotu, żeby zniechęcić potencjalnych dyskutantów, bo kto chciałby się kopać z bełkotem. To taka forma wojny psychologicznej.

Tak już jest struktura społeczeństwa, że obok ludzi normalnych, pracowitych i dbających o poprawne relacje z innymi, jest margines cwaniaków, zwanych w teorii gier "free riders'ami" czyli gapowiczami, korzystającymi z dorobku innych, bez żadnego wkładu ze swojej własnej strony. Taki szkodnik, po prostu. Należy takich ignorować i ograniczać im pole działania i potraktować po prostu jako dopust Boży.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Ludzie, nie zrażajcie się obecnością na forum Skydivera.

Nie słuchajcie małych, złych ludzi o uszkodzonej wyobraźni.
(Wojciech Jaruzelski podczas przemówienia podczas spotkania z harcerzami w marcu 1985)

>Tak już jest struktura społeczeństwa, że obok ludzi normalnych, pracowitych i dbających o poprawne relacje z innymi, jest margines cwaniaków, zwanych w teorii gier "free riders'ami" czyli gapowiczami, korzystającymi z dorobku innych, bez żadnego wkładu ze swojej własnej strony. Taki szkodnik, po prostu. Należy takich ignorować i ograniczać im pole działania i potraktować po prostu jako dopust Boży.

Trzeba załodze tych czterdziestu paru zakładów, które strajkowały, powiedzieć, jak my ich nienawidzimy, jacy to są łajdacy, jak oni swoim postępowaniem szkodzą krajowi. Uważam, że im więcej będzie słów bluźnierstwa pod ich adresem () tym lepiej dla sprawy. () To musi być atmosfera pokazywania na nich jak czarne owce, jak na ludzi, którzy powinni się wstydzić, że w ogóle są Polakami, że w ogóle na świecie chodzą.
(Edward Gierek o protestujących robotnikach z Radomia w czerwcu 1976)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

czytając łowce absurdów jakbym słuchał wczesnego Gomółki, podobna propagandowa retoryka, tylko słownictwo wzięte z ze współczesnych książek o komunikacji społecznej. Tylko po co? kto potrafi myśleć i zna choc troche historię nie weźmie na poważnie tych pseudoargumentow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ty masz jakieś konkretne argumenty ? Chyba tylko te w spodniach a i to nie wiadomo.

A ja mam. Proszę bardzo - wracając do Gomułki, to czy nie słyszałeś Twego idola Tuska gromiącego historyków w sposób identyczny jak Gomułka gromił Pawła Jasienicę ? Podobało Ci się ?

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...