ORCHIDEA:)

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
PISZCIE SWOJE RELACJE PO WESELU W ORCHIDEA CHWASZCZYNO+ZDJECIA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ORCHIDEA:)

??????

http://forum.trojmiasto.pl/OPINIE-t108213,1,11.html?hl=orchidea#hl
http://forum.trojmiasto.pl/ORCHIDEA-t56869,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Restauracja-Orchidea-t61034,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Orchidea-t67779,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/orchidea-a-klosowo-t62597,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Orchidea-Chwaszczyno-t55447,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/SLUB-ORCHIDEA-CHWASZCZYNO-t58729,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Menu-Orchidea-t57269,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Orchidea-czy-klosowo-t56246,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/orchidea-opinie-t54873,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/orchidea-opinie-t54812,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/jestem-zbulwersowana-ORCHIDEA-t40812,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/orchidea-w-chwaszczynie-t53619,1,11.html?hl=orchidea#hl

http://forum.trojmiasto.pl/Orchidea-czy-sala-bankietowa-w-Klosowie-t52544,1,11.html?hl=orchidea#hl

ok to tylko poczatek linkow wpisz poprostu w wyszukiwarke orchidea

DZIEKI NAJBARDZIEJ CHODZI MI O DEKORACJE SALI

Witam!!

Całkiem niedawno byłam tam na weselu i muszę przyznać, że sala była bardzo ładnie udekorowana :)
Oczywiście to jest rzecz gustu, ale myślę, że nie musisz się o NIC absolutnie martwić :)

SUPER TYLKO CZY TO ONI ZROBILI CZY JAKAS FIRMA I ILE TRZEBA ZAPŁACIC

PODBIJAM

Z tego co mi wiadomo to Orchidea im to organizowała- za małą dopłatą, ale ile to już niestety nie wiem... :( Ogólnie sala była przystrojona na wysokim poziomie, także jeśli o to chodzi to nie musisz się kompletnie martwić :)
Pozdrawiam!!

dziekuje bardzo:)odrazu mam lepszy humor:)

Cieszę się, że mogłam pomóc- zwróć jednak uwagę na kelnerki!!
Nie, że były nie miłe itp, ale kiedy podawały kawę do ciasta, poprosiłam kelnerkę o herbatę chyba z godzinę czekałam na nią :/
Poza tym jak przyjechaliśmy na sale i był tradycyjny obiad to podali na stół jakiegoś kurczaka w sosie z ryżem i nie wiedzieliśmy czy tylko to jest do jedzenia czy coś jeszcze będzie- dopiero po 20 minutach przynieśli kolejne potrawy... Na Twoim miejscu zwróciłabym na to uwagę!!
Np. Jak już będziecie jechać z Kościoła niech Świadek bądź Świadkowa dadzą znać Orchideii, że już jedziecie i, żeby się przygotowali itp :)
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

DZIEKI ZA INFORMACJE POZDRAWIAM

hmm... no więc do pani, która pisała powyżej..
nie chcę być złośliwa, ale tak jest na każdym weselu... najpierw podaje się rosół, ryż, a dopiero potem kolejne danie... 20 min. to może rzeczywiście za dużo, ale tak po 10 min. dopiero pojawiają się ziemniaki i mięso...
ale z herbatą to już nie jestem w stanie kelnerki obronić:P
a co do orchidei... słyszałam same pozytywne opinie;)

Ja nie mówię, że było źle :)
Ale myślę, że 20 min to zbyt długi czas oczekiwania- takie jest bynajmniej moje zdanie :) Myślę, że to kwestia dogadania się z daną restauracją :D
Jeszcze raz zapewniam, że wszystko było super poza tymi małymi minusikami :D
Pozdrawiam!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jadę dzis do Orchidei ustalać menu. z tego co się orientuję dekoracja w orchidei (ta skromniejsza) kosztuje 1.400zł. ta bogatsza 2.000zł ale dziś jeszcze się dokładnie dowiem :)

Ewa a kiedy masz ślub?? :)

03lipca.Jestesmy wstepnie umówieni na spotkanie w połowie czerwca ale chciałabym juz teraz wiedziec kilka spraw a dekoracja jest jedna z nich podpisalismy umowe z nimi w styczniu mamy tez poprawiny ale w tej wanodze z przodu bo w sobote jest nastepne wesele.czy moge liczyc na informacje z Twojej strony?dziekuje i pozdrawiam

ale chodzi Tobie o informację dot. tylko dekoracji tak??

JAK TOBIE LICZA DZIECI?A I OSTATNIO CZYTAŁAM ZE WESELE JEST TYLKO DO 4 NIE MOZNA DŁUZEJ CIEKAWE CO POWIEM GOSCIOM NP: SPAC:)BO JEST 4 MAM PYTAN I TO DUZO!!!ZAPISAŁAM SOBIE ZEBY SIE SPYTAC TEJ PANI ALE IM SZYBCIEJ BEDE WIEDZIAŁA TYM LEPIEJ BO WIEM NA CO SIE SZYKOWAC

ale to nie Ty musisz mowic zeby goscie sobie poszli, orkiestra sygnalizuje ze gra ostatni taniec i goscie juz wiedza ze koniec imprezy, w wiekszosci sal imprezy sa do 4 rano, przy czym wiadomo ze z zegarkiem nikt nie stoi i nie wyrzuca gosci dokładnie o 4:01

jeśli chodzi o to jak liczą dzieci to też muszę się tego dowiedzieć (szczególnie te do 5 lat) a jeśli chodzi o to do której jest impreza to nam orkiestra też mówiła że oni przeważnie do 4 grają :) więc nie mam problemu bo oni się zajmą zakończeniem imprezy hehehe :P

A MOJI DJ GRAJA ILE CHCEMY:)

MAM TEZ POKOJE WYNAJETE DLA GOSCI BO MAMY TEZ POPRAWINY I TERZ JEST PYTANIE CZY MUSZA OPUSCIC POKOJE DO ???I CO RZECZY POD PACHE I NA POPRAWINY?

my również mamy pokoje ale jak jest z ich opuszczeniem to nei wiem :/ coś mi się kojarzy że Pani Maryla mówiła, że poprawiny i tak trwają do 5h max. więc myślę, że na ten czas chyba pokoje będą mogły być zamieszkiwane przez gości :) z ciuchami pod pachą cięzko by było tańczyć :P :))
ale co do czasu poprawin to już z Panią Marylą trzeba rozmawiać trudno powiedzieć na ile są elastyczni.... my najprawdopodobniej robimy tylko śniadanie więc mamy problem z głowy :) ale nei omiaszkam się zapytać co i jak :)

MY MAMY POPRAWINY W WANODZE CHODZI MI O TA SALE KOŁO RONDA ODRAZU I TAM MAMY MIEC NIE 5H TYLKO DŁUZEJJJJJ GDZIES DO 20.A TWOJE POPRAWINY SA GDZIE?

w orchidei z tego co wiem bo my mamy ślub w sobote a poprawiny w niedziele więc nie widzę innej opcji ;)

HEJ I JAK PO ROZMOWIE?

Czesc podzielisz sie informacjami:)dziekuje i czekam na odpowiedz

JAK ZNAJDZIESZ CHWILE TO ODPISZ DZIEKI POZDRAWIAM

hej :) więc tak :)
dzieci są liczone 50% ceny, jeśli chodzi o noclegi to max moga przenocować 60 osób bez pary młodej. pokoje 4-6 osób.
dekoracja 1400zł kolor kwiatów wybierasz podobnie jak kolor nakryć stołu (obrusy, organzy i płatki róż na stół) :)

DZIECI NAWET TE KTÓRE MAJA 3,4,5,LAT????A DEKORACJA DROGO

NO TAK ZROZUMIAŁAM :/ MOJA MAMA ZRESZTA TEZ MÓWIŁA ZE TAK JEST PO PRZEANALIZOWANIU CENNIKA...

SZOK A U NAS DZIECI JEST SPORO:(A ZGODZIŁAS SIE NA DEKORACJE OD NICH CZY SAMA ROBISZ SOBIE?

ONI MI ROBIĄ ZA 1.400,00 NIE MAM JUZ CZASU ZAŁATWIAC INNEJ :) A POZA TYM JUŻ NAWET MI SIE NIE CHCE A TAMTE ICH KWIATY NA STOŁACH SĄ REWELACYJNE :)

Witam
26 czerwca będę dekorować tę salę, zainteresowanym forumowiczką mogę przesłać zdjęcia
Pozdrawiam

image

POPROSZE O PRZESŁANIE ZDJEC I INFORMACJI CENOWYCH
KASIK83@INTERIA.EU

ja też prosze o przesłanie informacji
edzik9@wp.pl

Więcej zdjęć z dekoracji sali Orchidea w Chwaszczynie znajdziecie na stronie www.malarstwo.britain.com.pl

image

osobiście zdałabym się w pełni na dekorację sali przez orchideę-oczywiście to kwiestai gustu-ale dla mnie te kolory bordowe wyglądają tam za ciężko. my mieliśmy dekorację w kolorze złoto-ekri i wyglądało to prześlicznie, świeżo i bardzo delikatnie. Polecam z czystym sumieniem. nieststy nei umiem wklejać zdjęć :)

odradzam wszystkim orchidea kontakt z Panią Marylą to takiś dramat.
niebawem na youtobe ukaze się jak Pani maryla traktuje ludzi w w lokalu. Przed podpisaniem umowy jest wszystko ok potem się zaczyna akcja.
nie wolno odstawiac stolow jak jest mniej ludzi- dramat
dekoracje sali mozna wykonac 1 przed weselem- drama
najgorszy kontak jaki kiedykolwiek widzialam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

prosiła bym pani agato o link na youtube...z p.maryla
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

takie głupoty na forum w internecie potrafi napisać TYLKO konkurencja!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

o już czysty idiotyzm, pisać tak śmieszne bzdury
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

witam

po telefonie od właściciela Orchidei
Chciałabym wyjaśnić , iz nie mam nic wspólnego z zapiskiem pod nikiem "agata"
robiłam w sobotę u Państwa dekoracje , ale to nie znaczy, że powyższa; opinia jest moja;

pozdrawiam Agata

Jak czytam takie negatywne opinie na temat tej sali to aż się we mnie gotuje i zawsze piszą to niezalogowane osoby - pewnie zazdrosna konkurencja!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

dziewczyny, ale dlaczego konkurencja od razu? ja też mam sprawdzone, pewne na 100% informacje o tym miejscu i niezbyt pochlebne
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co niektórzy mają rację pisząc niezbyt pochlebne opinie.
Młoda Para chce aby dekoracje robił im ktoś inny -zewnątrz a właścicielka się nie zgadza.Narzuca im swoją dekorację za którą życzy sobie dość dużą kwotę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A można samemu robić dekoracje? Ja np. nie chce zbyt dużo tych dekoracji tyle świeże kwiaty w wazonach i nic więcej. Myślicie że będę mieć problemy z uzgodnieniem tego z właścicielką ?

ja też bardzo chciałam robic sama... ale o ile dobrze zrozumiałam panią Marylę, to muszę sobie wówczas zapewnić wszystko czyli nawet obrusy, wazony, świeczniki i w ogóle.. Nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam ją, ale wydaje mi sie że tak jest. stwierdziłam więc że szkoda nerwów i zachodu żeby samemu się zająć dekoracją.. Dodam tylko że śmiechu warty jest fakt, że dekorację załatwia sie z właścicielami sali a nie bezpośrednio z panią dekoratorką;//
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok...co do dekoracji to juz wszytsko wiem...powiedzcie mi tylko jak cenowo? bo nie ma cennnika w internecie, dzwonilam do wlascicielki i pwoeidziala ze trzeba sie zglosci osobiscie, a ja mam problem bo mieszkam daleko i tylko na lato rpzyjezdzam do 3miasta. Wiec jesli ktos poda cene to bede wdzieczna...a i co jest w tej cenie??

poprosze zdjecia z wesel kto mial w orchodea tak na okolo 90 osob..jak jedzenie jest podawane?jak wlascicielka?i jakie menu mieliscie zamowione i za ile? czekam na mejle.. dj_katja@wp.pl

mozna samemu bo dekoracje robi pani maryla dodal ze okropna baba, miejsce fajne ale szkoda nerow radze wybrac inna sale bo jest wszystko ok a po podpisaniu umowy wychodzi wszystko nie tak jak trzeba- odradzam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

odradzxam z pania maryla nie mozna sie wogole dogadać babsko masakra
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nam powiedziano że 2000zl cala dekoracja.. ale wlasciwie nie wiem co w tej sumie sie zawiera

D W A TYSIĄCE??????????

Witam,
Ja mysle o weselu w wanodze , i p. Maryla nam powiedziala ze dekoracje robi jakas firma , koszt 500 do 1000 (mozna przychodzic w sobote przed weselami i sobie wybrac) W Orchidea bedzie pewnie troche drozej ze wzgledu na rozmiar sali. Wanoga jest maksymalnie do 100 osob. P. Maryla poki co bardzo mila , pokazala nam pokoje w Orchidea i w wanoge.
Jezeli chodzi o dzieci to do lat 4 za darmo jedzenie a od 5 do 10 lat 50% znizki, tak jak dla zespolu i fotografa.

Cześć dziewczyny,
wyślijcie mi proszę zdjęcia z wesela w orchidei (70-90 osób)

wsbagnieszka@gmail.com

Cześć,
miałam wesele w Orchidei miesiąc temu na 90 osób. Powiem tak: osoba pani Marylki doprowadzała mnie do białej gorączki, więc wszelkie negocjacje przejął mój narzeczony, który ma dużo większe zdolności do gadania z takimi ludźmi niż ja. Przebojów parę było, szczególnie takich, że ustalamy jedno, okazuje się drugie, ale muszę też szczerze powiedzieć, że końcowo goście byli zachwyceni i my również byliśmy zadowoleni. Jedzenia jest bardzo dużo i bardzo dobre, wszyscy chwalili.
-pokoje: ładne, czyste, można negocjować, aby goście mieli do nich dostęp już dzień przed weselem. Jeden kwas, że chcieliśmy brać wszystkie, a tydzień przed weselem usłyszeliśmy, że 2 nie możemy, bo są "remontowane". A wyglądało to tak, że zostały wynajęte prawdopodobnie gościom z Wanogi, bo rano kręcili się obcy nam ludzie.
-dekoracje: nie ma możliwości bezpośredniego kontaktu z osobą dekorującą, wszystko przechodzi przez panią Marylę. My wybraliśmy 1 z wystrojów, który zobaczyliśmy odwiedzając właśnie Orchideę w jedną z sobót przed naszym weselem. Przez telefon powiedziano nam, że ten wystrój kosztuje 700zł. Tydzień przed weselem: że 1700zł. Po naszym stanowczym "nie" parę dni później okazało się, że jednak da się go zrobić za 700zł... i był naprawdę piękny. Zapytano nas też czy za dodatkową opłatą chcemy żywe kwiaty przy torcie. Nie robiło nam to, więc odmówiliśmy. Na weselu okazało się, ze kwiaty przy torcie i tak i tak były.
-napoje i alkohole dostarczaliśmy sami, bez żadnego korkowego. Chłodziły się w kantorku, klucz dostał mój tata i to on wspólnie ze świadkiem musiał doglądać uzupełniania na stołach wszystkiego co "butelkowe": win, wódki, coli. Soki i wodę uzupełniała obsługa. Nie było problemu z niczym, żeby czegokolwiek brakowało, kawa i herbata serwowane zarówno przez obsługę i dostępne z boku w termosach przez całe wesele
-nie robiliśmy poprawin, ale z pozostałego po weselu jedzenia poprosiliśmy o śniadanie, serwowane za dodatkową opłatą na piętrze przy pokojach. Całą resztę jedzenia nam zapakowano w pudełka (które samemu trzeba przywieźć) i wzięliśmy ze sobą, podobnie jak napoje i kwiaty.
Jedzenie było różnorodne i wszystkim smakowało. Jedno z mięs w menu wymieniliśmy na rybę. Ciasta i tort były w cenie, w tym tort był z 4 częsci, każda innego smaku i bardzo goście chwalili. Końcowo pomimo trudności z dogadaniem się wesele wyszło bardzo fajnie.

seldisilme a czy oni mają w orchidei zamrażarke co by oszroniona wręcz wódka gościła na stołach ? czy tylko chłodny kantorek ?

W kantorku jest zamrażarka

uff dzięki czarna84, wesele za rok, ale musze być spokojna o wręcz zamrożoną wódkę - grunt to dobre schłodzenie :)
macie dla mnie jeszcze jakieś wskazówki?
słuchajcie ja wogóle nie chce wystroju sali, kwiatów na stołach nawet itp, mamy zjeść i sie bawić i nie patrzeać na sale, co myślicie? sala sama w sobie chyba nie wymaga specjalnych dekoracji

Mam pytanie co do relacji z P. Marylka z ORCHIDEI...? Po 2 spotkaniach mam jedynie mętlik w głowie, ponieważ Pani M. jest zmienna jak chorągiewka...jestem osobą konkretną i żeby podjąć jakąkolwiek decyzję(kosztowną), muszę znać szczegóły...rozmowy są bardzo ogólnikowe, wręcz z nutką ignorancji....brak możliwości zapoznania się z menu przed podpisaniem umowy(machanie kartką przed oczami klienta...), brak odpowiedzi na temat cen pokoi...
Pamiętam wesele sprzed kilku lat, ale ustalane, z tego co wiem, było z kimś innym - było pięknie....i zależy mi na tej sali!!!!
CZY KTOŚ MA PATENT NA PANIĄ MARYLKĘ?????taki, dzięki któremu coś się dowiem zanim nabędę nerwicy przedweselnej??? :)))

A nam nic nie chciała pokazać... i za dzieci do 4 lat ZERO ZŁOTYCH, a potem od 5 do 10 lat 50 %, ale tylko dla PIERWSZEJ TRÓJKI....?????

Z tego co słyszałam od znajomych wszyscy byli zadowoleni z samego wesela.Tylko kontakt z P.Marylką bardzo przykry.Koleżanka po swoim weselu miała taki niesmak,że zepsuło jej to całą radość z uroczystości.Ale goście byli zadowoleni.Jedzenie dobre i dużo.

dzięki:))) obawiam się właśnie tego co napisałaś na końcu....

nie tego co na końcu tylko w środku...niesmak...i stres... :))

odradzam konta z P. Mariolą kobieta ma coś z głową. A jeśli chodzi o dekoracje to sama je wykonuje tylko o tym nie informuje klientów, mówi że dekoracje robi ktoś kogo nie można zobaczyć:) dekoracje które robi wykonuje ze starych kwiatów, na poprawinach kwiaty zabiera bo nie nadają się już na stół. a za dekoracje bierze jak profesjonalna firma- odradzam tą salę jest naprawdę dużo sal gdzie można zrobić wesele a tu nie warto się stresować. orchide była by ok gdyby nie P. Mariola - ściema w każdym wypadku. po podpisaniu umowy już kompletnie nie uważa słowa klienta
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

takie samo wrazenie odnioslam z narzeczonym po spotkaniu z p. Mariolka!!!!
chcielismy tam robic wesele ale po pierwszym spotkaniu stwierdzilam, ze trzeba znalesc inna sale, szkoda nerwow,
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam! Czy w ORCHIDEI zarówno napoje niegazowane, jak i gazowane musi zakupić para młoda? często napoje niegazowane (soki, woda) są w cenie.
Pozdrawiam!

Byliśmy dzisiaj w Orchidei. Pani Marylka zrobiła na mnie dosyć dobre wrażenie, wyczerpująco odpowiedziała na wszystkie moje pytania. Mój P. miał trochę zastrzeżeń do tego, w jaki sposób zaprezentowała nam menu (jedna kartka, trochę "wymiętolona") - w porównaniu z innymi firmami (np. oferty na targach) - tzw. "bieda". Na plus zdecydowanie jest wygląd sali oraz opinie o smacznym jedzeniu w dużych ilościach. Stąd moje pytanie - jak wyglądają kontakty po podpisaniu umowy? Czy naprawdę jest tak tragicznie? No i przy okazji - do tych, które już umowę podpisały - dodawałyście jakiś aneks, bo ta jedna kartka z 5 punktami nie bardzo mnie przekonuje... A nie chciałabym wielu rzeczy ustalać "na gębę".

Dekoracja tej salo 700zł plus opłata za pokrowiec na krzesło 6 zł od sztuki. Tez Wam tak powiedziano? Tak czy siak w trakcie rozmowy wyszło,że sama dekoracja ma wynieśc ok 2000zł ...przesada...

z tego, co wiem od Panny, dla której dekrowałam salę Orchidea w w sierpniu właścicielka zaproponowała Jej firmę, która ma dwa "pakiety" za 1500 i 2000 zł

dokładnie tak samo :) szczerze mówiąc nie orientuję się w cenach wypożyczania pokrowców jakichś firmach, ale może by się bardziej opłacało... my chyba nie zdecydujemy się na ich dekorację, bo delikatnie mówiąc "nie zachwyca"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

My mięliśmy wesele w orchidei w 2009 r. Po podpisaniu umowy nie było żadnych problemów. Wszystko co ustaliliśmy było wykonane. My zdaliśmy się całkowicie na Panią Marylkę i był to dobry wybór. Goście byli zachwyceni i salą i jedzeniem. Salę również nam dekorowali. Nie było zbędnych bibelotów tylko elegancko i z klasą :) My akurat pokrowców na krzesłach nie mieliśmy bo jeszcze tej opcji nie było ale i tak wyglądało wszystko przepięknie :) My z całokształtu jesteśmy/byliśmy bardzo zadowoleni i mamy cudowne wspomnienia :) polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mieliśmy wesele w listopadzie 2013, z chęcią odpowiem na wszelkie pytania.
Ogólnie orchidea nie zawiodła - wszystko w jak najlepszym porządku

My mielismy tam wesele 14 lipca 2012 i zaplacilismy 2000zl za dekoracje, nie dyksutowalismy, chcielismy sami organizowac ale uznalismy, ze finansowo wyjdzie to samo (glownie róże chcielismy) i szkoda nam było zachodu... ale widzę, że zostaliśmy "wycyckani" na kasę, bo inni w tym samym roku i pozniej placili mniej. Od poczatku podawano nam cene za dekoracje 2000zl, zadnych pakietow itd, moim zdaniem jej wysokosc powinna byc uzalezniona od rodzaju kwiatow i ilości, my mielismy sporo kwiatów, więc byliśmy mimo wszystko zadowoleni... ale kurcze co to ma byc ? Ogladaja ludzi i wyceniaja, ile moga dac czy co? Albo moze na glupich i dających sie naciągnąć wygladalismy haha?Te menu rzeczywiscie - smiechu warte, kontakt tragiczny po podpisaniu umowy, ale ostatecznie wyszło wszystko fajnie, jedynie co mnie wkurzało to to, że musieliśmy biegać w trakcie poprawin i sie rozliczac zamiast sie bawic z goscmi w tych ostatnich chwilach naszej imprezy.

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...