Jl w Medicusie do Karmowskiego czy Rubisza? Dziewczyny w grupach endo bardziej chwalą Rubisza, bo bardziej ludzki i nie straszy, szuka różnych rozwiązań i terminy krótsze. Mogę zapytać ile kosztowała Cię operacja tej macicy? Teoretycznie jeśli zabieg był nagrywany to byś się wszystkiego dowiedziała. Aktywna endometrioza ma brunatny kolor, wygaszona hormonami bardziej sinawy czy białawy, fakt biopsja by rozwiązała ale pewnie trzeba by było doliczyć za to koszty, a warto było, ehh co to za lekarz, który nie myśli o tak ważnych sprawach, na NFZ to często tną koszty i nie myślą ale prywatnie? Dla mnie to żaden spec skoro nie myśli.
To że fizjo zaleca kostkę, to oznacza że nie jest idealnie, nie jest dobrze i tyle. Wiem że zabieg nie musi się udać tak jakbyśmy tego chcieli, ale jak nie wyszło, to powinno się o tym poinformować pacjentkę i zaproponować ew dalsze postępowanie, a nie udawać że nie ma problemu, wszystko jest idealnie i czemu pacjentka się czepia ;). Dlatego po raz kolejny potwierdza się że to żaden spec, bo spec widzi że jednak zabieg nie dał takiego rezultatu jaki by chciano, i ew doradza co by dalej z tym zrobić, czy ćwiczenia, czy poprawka za jakiś czas itp. Więc wg mnie po raz kolejny ten lekarz to żaden spec i nie zmienię zdania. To że innym pomógł i jest ok, super ale to chyba bardziej proste przypadki były ;)
1
0