Do JI- ja co najmniej do roku czułam często ciążenie,szczególnie właśnie jak kość ogonowa/tak ciągnie ciężko w dół,naciska ,też nieraz przy łonie dziwne ,,ciągnięcie,pieczenie,,/ ale to też pewnie związane z operacją pęcherza,szczególnie jak duzo i długo chodzę po domu /np.ok.3-4 godz.ciągle.Po roku dużo lepiej mogę podsumować do dziś ,jeśli się oszczędzałam ,to były dni jakby mi nic nie było, ale jednak od dwóch miesięcy mam więcej zajęć,pracy w domu , mniej poleguję i b.krótko ,pilnuję tez wnuki, to czasami dalej mam te odczucia, jak długo chodzę /ok.3-5 godz./ to też to czuję,nawet jakby w pochwie pełniej.A przy kości ogonowej też ciężej. Ale tez zauważyłam,że jak jem więcej pieczywa czy coś z mąki ,to mam zaparcia i w te dni zawsze czuję tą ciężkośc przy kości og.,jakby bułę, nie wiem czy to nie jest z tym związane ,bo niedawno dwa tyg . nie jadłam pieczywa itp. tylko dużo kiwi,owoce i warzywa ,przestały być zaparcia, to nic nie ciążyło.A przeć nie wolno , to przy zaparciach musiałam sobie pomagać ,czego nie lubię.A gdy się wszystko opróżniło,to ta ciężkość nagle jakby znika. Podsumowując- jest dobrze,ale mam czasem te uczucia ciężaru ,ale to jest ,,nic,mało,, w porównaniu z tym co było,z wypadaniem- to jest niebo a ziemia. Ale i tak myślę,czuję,wiem, że nigdy już nie będę jak dawniej ,że nic się nie czuło wnętrzności,narządów,nie czuję się całkiem sprawna. Dopiszę,że nawet dziś specjalnie sprawdziłam ,jak mam w pochwie, to myślę,że chyba to szyjka/taka jakby twarda śliwka/jest na wysokości ok.5 cm ,też nie wiem czy tak jest dobrze ,no i mam miekko i pełno w pochwie po same szczępki- nie wiem czy to tak ma być / czy powinno byc pusto ,przestrzeń az do szyjki-nie wiem a chciałabym wiedzieć/na zdjęciach w internecie jest jakby pusto/ ,ja tak nie mam .Nawet nie wiem jak może być obniżenie pochwy , po czym to czuć czy widać . Żle buduję zdania,nie wiem czy dobrze opisałam , wspomnę- ta pani z Ukrainy po trzech tyg.operacji czuła sie super ,nawet jechała wtedy do Eanergylandii z rodziną dziećmi,ja na pewno bym nie mogła, nawet dziś -ciążyło by mi po kilku godz. - a wypadania bardzo się boję. Pani JI - może będzie Pani z czasem lepiej,myślę że ma Pani taśmę , a ona wrasta , więc czas robi swoje,w brzuchu wszystko dłużej się goi .Pozdrawiam.
0
0