Trudno stwierdzić co wypada,ale jak jest dziurka,to może macica(szyjka macicy), mi jak pęcherz wypadał,to ta gila na wierzchu była dosyć szeroka/ok.5cm/ ,a tak myslę że szyjka jest węższa i bardziej gładka niż pęcherz wypychający również pochwę. Też chyba gdyby to był pecherz,to by problemy były duże z oddawaniem moczu,bardzo częste iciagłe parcie itp. .Mi przez ostatnie miesiące zaraz po wstaniu /ok.5-10 min./ już wypadał , jak się kładłam ,chował się. A jak byłam na drugiej operacji / podwieszenie macicy/ to leżała ze mną na sali pacjentka/doktorka z Ukrainy/ , której jak mówiła macica wypadała od razu jak tylko wstała rano , kładąc się,musiała ręką wepnąć. Mi macica jeszcze nie wychodziła /miałam wtedy 2 st. ,ale bałam się ,że będzie napieraniem uszkadzać pęcherz/. Obie miałyśmy tą sama operację /do kosci krzyżowych/, na drugi dzień jak wstała,to mówiła,że ma dobrze,bo nic jej nie wyszło,potem na kontroli spotkałam ją ,to tez mówiła ,że czuje się b.dobrze i wszystko ok., natomiast na innej kontroli w poczekalni kobieta mówiła ,że miała operacje na podwieszenie macicy ,ale zaraz na drugi dzien po wstaniu czuła ,że dalej opada, więc po tygodniu dr robił jej drugi raz/wtedy za darmo/ i już po niej ma dobrze. Poporodowa- szkoda ,bo myślę ,że pessar bardzo by pomagał , i myślę ,że ten kostkowy . Jak chodziłam z pessarem po obniżeniu macicy ok.2 czy 3 miesiace ,to jakoś tak się podniosła/chodziła tydzien bez niego i nic nie czułam obniżenia,że pasowało by mi odmówić operację ,którą miałam mieć za tydzień ,no ale nie odmówiłam tylko ze względu na pęcherz,który już miałam dobrze.No ,ale trzeba wiedziec co wypada i jaką operacje wtedy robić . - Pisałam moje spostrzeżenia czy myśli , może coś zle piszę .
0
0