Strzępki to pozostałości błony dziewiczej, znajdują się przed wejściem do pochwy, najczęściej dookoła wejścia, na sromie pomiędzy wewnętrznymi wargami sromowymi. Kolor mają podobny (ten sam) jak srom czy wejście do pochwy, często przypominają takie mały frędzle, wypustki dookoła wejścia do pochwy, podczas parcia widać je dokładnie, zazwyczaj się rozchylają wraz wejściem do pochwy. Kształt u każdej kobiety jest inny, ale lokalizacja raczej ta sama. U kobiet w starszym wieku, które rodziły naturalnie strzępki są jakby w zaniku, wynika to ze starzenia się organizmu, ale nadal są widoczne. Może tak być, że któraś nie ma tych strzępków, rzadko ale tak też bywa, to ocenia się wtedy od samego wejścia do pochwy, czyli tam gdzie te strzępki powinny normalnie być
Bierze się lusterko, kładzie na łóżko, rozchyla nogi i patrzy się gdzie skubane się schowały, jeśli ich faktycznie nie ma to mierzyć od wejścia do pochwy, oczywiście na stojąco, ale trzeba wiedzieć gdzie dotknąć ;). Stoi się, palec wskazujący do pochwy aby dotknął szyjki, kciuk dotyka strzępek (czy wejścia) i jednocześnie palca wskazującego, wyciąga się palec wskazujący nie odrywając kciuka od palca wskazującego, i w ten sposób widać jaka długość jest na naszym palcu wskazującym, tj od opuszki do kciuka. Można ocenić na oko lub z pomocą miary.
nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, ja w ten sposób sobie mierzyłam, dr Pawlaczyk potwierdziła odległości jaki mi wyszły.
0
0