Nigdy nie ufam w 100% i nie wierzę w cudowną moc ;), bo wiadomo że spec specowi nie równy, wielu to konowały nawet z tytułami profesora, to samo tyczy się fizjo czy innych, wszędzie można trafić bagno. Dlatego zawsze warto konsultować się w kilku miejscach i u polecanych, którzy faktycznie rozwiązali choćby podobny problem.
Przez ostatni rok wydałam kupę kasy na lekarzy i bez efektu do tego słysząc upokarzające rady czy komentarze, to był błąd, mogłam od razu zrobić prywatne badania a dopiero potem iść z tym do lekarzy, cenowo byłoby podobnie ale od razu wiedziałabym w czym problem. Trafiłam także na różnych fizjo od kręgosłupa i byli tacy co więcej szkodzili niż pomagali, więc podchodzę do tego ostrożnie, ale mimo wszystko gdzieś trzeba się udać, konsultować, i robić badania które potwierdzą lub wykluczą problem.
Dzięki ostatniej konsultacji gin, gdzie poszłam z zupełnie z czymś innym, dowiedziałam się jaki mam obecnie poważny problem z mięśniami, i to po ćwiczeniach których przy uszkodzeniu mięśni wykonywać nie wolno, ale aby się dowiedzieć czy jest uszkodzenie, trzeba było najpierw je zbadać czego oczywiście nikt nawet nie zalecił a to był największy błąd. Czułam że po ćwiczeniach jest znacznie gorzej, i czułam że same się spinają nawet gdy leżę i jestem zajęta choćby oglądaniem TV, i że problem nie zniknął po zaprzestaniu ćwiczeń i nadal się nasila automatycznie. Nie sądziłam że odwrócenie tego problemu będzie znacznie trudniejsze i o wiele bardziej niekomfortowe fizycznie i psychicznie bo polega na terapii manualnej i masażach wew i na zew i to bez gwarancji że się uda się na nowo nauczyć te mięśnie aby się nie spinały nieświadomie. Nie jestem wstanie wysikać się, wypróżnić czy puścić bąka bez użycia tłoczni brzusznej, a to powoduje większe uszkodzenie więzadeł macicy i ścian pochwy, w tym mięśni i obniżenie narządów itd. Nie wspomnę o bólu który się znacznie nasilił. To efekt zbyt spiętych mięśni, źle dobranych ćwiczeń, Lepiej było nic nie ćwiczyć do czasu wyjaśnienia problemu, a dopiero potem dobrać formę rehabilitacji.
0
0