Obraz - gdzie kupię?

Temat dostępny też na forum: Co? Gdzie? Kiedy?
Dziewczyny, może będziecie wiedziały, gdzie mogę kupić w trójmieście obraz Żydka liczącego pieniądze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Obraz

kiedyś były w takich sklepach "wszystko po 5 zł"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Obraz - gdzie kupię?

W leroy merlin lub castoramie zapewne są.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obrazy Żyda liczącego pieniądze lub trzymającego sakiewkę są różne, przeważają jednak w 80% pozytywne. Ja również proponuję, aby każdy sam przekonał się jak będzie działał dla niego. Żydzi zawsze symbolizowali świetnych biznesmenów, ludzi mądrze inwestujących bardzo rozsądnych i skrupulatnych. Dlatego obraz ma dwojakie działanie: przyciąga pieniądze i chroni przed zbędnymi wydatkami.
Podpowiem, że jest kilka zasad aby zaczął przynosić powodzenie finansowe:
1) Nie ma znaczenia czy otrzymasz go w prezencie, bez obaw można kupić samemu, ponieważ on stanowi inspirację dla naszej świadomości o roztropność i pomyślność finansową a nie magię. Spoglądając na niego powinien dobrze się kojarzyć - z dobrobytem i bogactwem a nie biednym dusigroszem liczącym ostatnie pieniądze.
2) Żyd powinien być w średnim wieku z brodą i siwizną - co symbolizuje jego dojrzałość, wiedzę i zdobyte doświadczenie. Zbyt młody będzie sugerował pochopne, nieprzemyślane decyzje a zbyt stary zastój i przestarzałe metody działania.
3) W lewej dłoni może trzymać monetę - to symbol oszczędności i roztropności przy wydawaniu pieniędzy oraz mówi o szacunku (dłoń od serca) do zarobionych pieniędzy.
4) Zawieś obraz w korytarzu nad drzwiami wejściowymi lub po lewej stronie drzwi, która symbolizuje pomyślne interesy i zawsze przed wyjściem z domu spoglądaj na niego.
5) Raz na jakiś czas powieś obraz odwrotnie, wtedy nagromadzone pieniądze Żyd odda domowi, w którym się znajduje. Często ma to miejsce pod koniec roku lub jeden dzień w tygodniu - w sobotę (dzień szabasu)
6) Nie umieszczaj go w strefie bogactwa według Feng-Shui, zwłaszcza gdy masz problemy finansowe, ponieważ wtedy pogłębia się je i wpada w większe kłopoty.
7) Jeśli nie możesz zawiesić w korytarzu, to powieś w swoim pokoju. Pamiętaj aby nie spoglądał na okno, bo wtedy pieniądze będą uciekać z domu, aby nie spoglądał na drzwi, bo pieniądze nie będą się trzymać takiego domu i aby nie był to kąt bogactwa wg Feng-Shui, czyli południowo-wschodnia część pomieszczenia.
8) W firmie powinien być w gabinecie szefa, aby prowadzona działalność przynosiła zyski. W sklepie lub restauracji powinien być umieszczony w pobliżu drzwi wejściowych. Wtedy wychodzący klienci zawsze będą na niego spoglądać i pierwsza ich myśl związana będzie z kręcącym się interesem.
Dobrym pomysłem może być umieszczenie wizerunku Żyda w formie kalendarza, wtedy nikt nie posądzi nas o zabobony lub niepotrzebne komentarze osób, które wolą narzekać niż pomyśleć o możliwościach jakie daje obecna rzeczywistość do gospodarności i oszczędzania swoimi finansami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech zgadnę.Wróżką jesteś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

OJP.... ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

co ma piernik do kalacha...
mam takego zydka od kilku lat i nie ma to zadnego zwiazku z moimi wierzeniami w zabobony...
Obrazek jest bardzo ladnie wykonany (widuje sie rozne wersje) i lubie go miec na tej samej zasadzie co rzutnik ania i bajki na kliszach czy tluczek do ziemniakow, ktory przypomina mi dziecinstwo a jest wykonany tak solidnie, ze przetrwa i mnie...
Jesli ktos w ogole bierze do siebie "kometarze" to powinien miec w domu puste sciany i podlogi zeby nie zwariowac...

ps
nasz obrazek zydka kupilismy... w Świetej Lipce :)
Po drugiej stronie ulicy przy ktorej stoi kosciol pelno bylo malych stoisk z roznosciami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co za banialuki........

Jezus też był Żydem. Miał powiązania finansowe z Judaszem (srebrniki). Wadził faryzeuszom przeszło 2000 lat temu i wadzi im do dziś, dlatego mamy zapomnieć o wizerunku Jezusa, a czcić mamonę pod postacią ,, jakiegoś" Żyda? Dziękuję za taką ,, religię". Teraz już wiem, że są ludzie, którzy nie tylko Boga nie uznają, nie tylko modlą się o bogactwo i luksusy (autentycznie o to się modlą :), ale wprost czczą mamonę. Straszny rodzaj zniewolenia.

Piękne reprodukcje malarstwa znalazłam w fajneobrazy.pl. Zamawiałam również portret mojego chłopaka na prezent i dzieło naprawdę się udało. Do tej pory mam z nimi kontakt. Jeżeli szukasz ciekawego prezentu to polecam od nich obrazy drukowane na płótnie. W krótkich terminach się wyrabiają. Myślę, że obraz drukowany to najlepsza w stosunko cena do jakości obecnie propozycja w branży dekoracji. Na płótnie grafika prezentuje się okazale, możesz dopasować własny projekt. Moja siostra ma w mieszkaniu od nich obraz złożony z pięciu elementów i kompozycja jest spójna. Tusze, które stosują widać, że najwyższej klasy. Skontaktuj się ze sprzedawcą, bo wie o co chodzi. Jest w stanie podpowiedzieć merytorycznie. Do nietypowych potrzeb aranżacyjnych ci wykonają obraz drukowany bez problemu. Uważam, że cenowo bardziej niż przyzwoicie. Jak chcesz szybko zmienić wygląd pomieszczenia to wyłącznie z nimi. Absolutnie nie przepłacisz ,a ci jeszcze pomogą.

Spory i ciekawy wybór obrazów-reprodukcji znajdziecie na DCN Gallery
I uważam,że taki obraz jest też oryginalnym pomysł na prezent,praktycznie dla każdego i różnej okazji!
A jak do tego dodamy dobrą jakoś i przystępną cenę,to obie strony zadowolone ;)

Można taki zamówić u artysty - http://salimzianowa.com/portret-na-zamowienie/

Taki obraz możesz zamówić w internecie. Na pewno będzie tańszy niż stacjonarnie.

A czy nie wolałabyś po prostu skorzystać ze sklepu online? Możesz tam wybrać przepiękne obrazy, ja tak zrobiłam. Zamówiłam do swojego przedpokoju obraz biało-czarny https://scandiposter.pl/plakaty/do-pomieszczen/przedpokoj W końcu moje mieszkanie wygląda jak z katalogu :) Dodatki są ważne.

W internecie można też nabywać obrazy?

pewnie ja zawsze przez neta

Można zamówić internetowo portret na zamówienie :) https://walaszewska.com/portret-na-zamowienie/

Do niedawna takie obrazki były w Obi. Jednak kiedy zrobiło się głośno o 447, uznano, że nie należy płoszyć społeczeństwa i pod pozorem walki ze stereotypami, wycofano je ze sprzedaży ;]
https://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/obrazy-zyda-z-pieniazkiem-wycofane-z-obi-dzieki-interwencji-na-facebooku/8ss172m

Od zawsze mi się podobały http://naturikon.pl/nowoczesne-obrazy-na-sciany/ po prostu coś pięknego.

Polecam personalizowane obrazy na płótnie w formie foto obrazów. Tutaj z pomocą przychodzi https://www.obrazyfoto.pl . Wybraną przez siebie grafikę wystarczy wgrać na stronę, wybrać rozmiar obrazu i przejść do realizacji zamówienia. Wszystko trwa zaledwie kilka minut.

Inne tematy z forum

Jaki żel intymny polecicie? (67 odpowiedzi)

Czym się kierować przy zakupie żeli intymnych i na co zwracać szczególną uwagę ? Mianowicie od...

jaki krem na noc +30 ?? (209 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...