Ocena pewnego Programu

Temat dostępny też na forum: Banino Polityka
Program wyborczy na lata 2014-2038: 1 SPRAWY SPOŁECZN E: -Kontynuacja budowy Remizy strażackiej z siedzibą Centrum zarządzania Kryzysowego i Pogotowiem Ratunkowym, 30 października 2014 r. Burmistrz Gminy Żukowo zawarł umowę na realizację inwestycji polegającej na Budowie remizy OSP i Centrum Zarządzania Kryzysowego w Żukowie". Wykonawcą robót budowlanych jest firma KAMARO Spółka z o.o. Spółka Jawna z Sopotu. Wartość robót budowlanych wynosi 6.186.900,00 zł brutto. Zgodnie z zawartą umową roboty budowlane Wykonawca jest zobowiązany wykonać w terminie do 30.05.2016 r. oraz uzyskać pozwolenie na użytkowanie w terminie do 29.07.2016 r.
Centrum Zarządzania Kryzysowego całodobowa dyżurna służba operacyjna ustanowiona z celem utrzymania szybkiego i sprawnego obiegu informacji w razie sytuacji kryzysowej.
Tworzenie miejsc pracy dla strażaków pewnie tych go popierających w wyborach
Widomości są podane na stronie WWW.żukowo.
W takim centrum powinna mieć siedzibę Policja, Karetka Pogotowia, a będzie dyżurka dla swoich strażaków.

- Kontynuacja rozbudowy Komisariatu Policji z przywróceniem całodobowego dyżuru,
75404 6170-01 Wpłata na Fundusz Wsparcia Policji z przeznaczeniem na rozbudowę budynku Komisariatu Policji w Żukowie 500 000,00
Widomości z bip żukowo
Dlaczego policja nie będzie włączona do budynku OSP gdzie wraz z Pogotowiem miała by siedzibe służb ratunkowych. Jeśli by tam Policjant pełnił służbę całodobową spełnił by wymogi całodobowej dyżurnej służby operacyjnej. Jak Policja się na to nie zgodziła to uważam, że wydanie pieniędzy na budowę komisariatu było bezzasadne

Poprawa i rozszerzenie usług medycznych poprzez utworzenie w Przychodni ZOZ min. hydroterapii
Pewnie jak się pogotowie wyniesie do siedziby CZK to w tych pomieszczeniach zainstaluje się wannę z Jacuzzi potoczne określenie wanien z hydromasażem, czyli formą masażu wodnego

Kompleksowe leczenie zębów dzieci szkół podstawowych w wieku 9-13 lat
Już kiedyś leczyli dentyści w szkołach najtańszymi plombami, lub wyrywaniem zębów i czy gmina zamierza tylko leczyć dzieci w wieku od 9-13 lat a gdzie dzieci od 5 9 lub 13 16

Powszechna teleopieka dla osób starszych i samotnych guzik życia
A może guzik z tego pewnie na zasadzie zegarka dla skazanych na areszt domowy

Poprawa komunikacji autobusowej z Gdańska poprzez utworzenie linii Otomin Sulmin Niestępowo Otomino, No pewnie Gryf tam pojedzie 2 razy dziennie i załatwione

Kontynuacja działalności obywatelskich Funduszy sołeckich i osiedlowych,
§ 3. Zmniejsza się o 21.100,00 zł - do kwoty 9.033,64 zł wysokość rezerwy celowej dla sołectw i osiedli w mieście Żukowo.
Widomości z bip Żukowo

Utworzenie Uniwersytetu III wieku dla osób w wieku 60+
Tak to jest zapewne priorytet bo już ma nasz Burmistrz te 60+ a po debacie widać że musi się dokształcać.

Zainicjowanie Młodzieżowej Rady Gminy w celu zaangażowania Młodzieży w sprawy gminne
Pytam się po co jak i tak burmistrz nie słucha i nawet nie jeździ na spotkania z mieszkańcami sołectw by wysłuchać ich potrzeb.

Zagospodarowanie centrów Wsi Przyjaźń, Niestępowo, Miszewo, Borkowo, Otomino, Widlino, Tuchom, Łapino, Skrzeszewo
No działa Gminny Zakład Komunalny ma kosiarkę, pokosi może i po zimie zamiecie piach itp.

2 OŚWIATA, KULTU RA, SPORT: Utworzenie samodzielnej siedziby dla Ośrodka Kultury i sportu na bazie obiektów gminnych.
Jakich obiektach tych po Straży Pożarnej jak się przeprowadzi do nowej Remizy. Tak w garażach po straży będzie GOKiS. Jeśli nie tylko OKiS przeniesie się do budynku będącego budynkiem gminnym to dlaczego teraz płaci się osobie prywatnej.

Budowa pełnowymiarowej Sali gimnastycznej z trybunami przy szkole Podstawowej w Baninie
W ramach projektu w gminie Piaski, przy zespole szkół powstała sala gimnastyczna o wymiarach: 29,50 × 43,85 m.
Powierzchnia użytkowa sali wynosi 1 956,55 m2 i składa się z:
sali gimnastycznej o powierzchni 1 157,70 m2, na której znajdują się boiska do gry
w siatkówkę, koszykówkę, tenisa ziemnego, a także przyrządy gimnastyczne;
zaplecza socjalno-użytkowego o powierzchni 798,65 m2, obejmującego korytarz, sanitariaty, szatnie, natryski, łazienki, magazyny sprzętu oraz pokój nauczycieli.
Trybuny stałe liczą 326 miejsc siedzących. czy sala opisana w pkt 5. Dlaczego przegapił pan pkt5 zasad dofinansowania cyt w poniższym linku zasad
Program dofinansowania hal sportowych do 2015r
Czy pan tak samo o tym nie wiedział jak o ogólnopolskim program Prosument.

Budowa Szkoły Podstawowej w Żukowie inwestycja przeprowadzona we współpracy ze Starostwem Powiatowym w Kartuzach,
Pewnie projekt będzie nie z tej ziemi a sprawa trafi do prokuratury
Dane z WWW Kartuzy info
Rozbudowa Szkoły Podstawowej w Pępowie, Miszewie, Tuchomiu,
Oby nie zostały dostawione Baraki jak w Baninie już nie ważne za jakiego burmistrza ale z tego samego ugrupowania co Pan kilkadziesiąt lat temu.

Kontynuacja rozbudowy obszaru jeziorko poprzez budowę płyt boisk do piłki nożnej, i budynku sportowego z salami do trenowania sportów siłowych,,

Utworzenie parku linowego i toru saneczkowego na terenie Jeziorko
No ten park linowy to jest inwestycja na miarę MISIA Barei

- Powiedz mi, po co jest ten park linowy i tor saneczkowy?
- Właśnie, po co?
- Otóż to. Nikt nie wie po co i nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten park linowy i tor saneczkowy? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa To jest park linowy i tor saneczkowy na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym Parkiem linowym i torem saneczkowym? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie mówimy to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić,
.3 GOSPODARKA: Utworzenie węzłów transportowych Pomorskiej Kolei Metropolitarnej w Rębiechowie, Żukowie, ze ścieżkami rowerowymi do Chwaszczyna, Miszewa, Banina, Pepowa, i Żukowa oraz budowa drogi Rębiechowo Czaple, zadania ujęte w programie Zintegrowanych inwestycji Terytorialnych ,
Dalsza ,budowa i modernizacja dróg gminnych i ulic osiedlowych,
Układanie płyt Yumb i to jeszcze nie na całości drogi tylko po jakieś 100 200m
Dane z bip Żukowo
A jeszcze w Gminie nie widziano by wybudowano nową asfaltową drogę od początku do końca jedynie nakłada się asfalt na stare

Budowa przystani na rzece Raduni w Żukowie, przy Młynie, w ramach projektu Kajakiem przez Pomorze,
Jakiś pomost można w końcu zrobić.

Opracowanie dokumentacji i budowa kanalizacji według projektu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska dla miejscowości Chwaszczyno, Banino, Tuchom, Miszewo, Miszewko, Pępowo, Dąbrowa, Borkowo, Żukowo,
Kudowa kanalizacji w ramach Programu Rozwoju obszarów wiejskich w miejscowości Małkowo i miejscowościach południowej części gminy,
To nie jest chęć z pana strony tylko obowiązek
Unijny Program Ochrony Środowiska
Dalsze zabieganie o budowę metropolitarnej obwodnicy Żukowa.
Dale będę zabiegał i zabiegał i zabiegał aż wybuduje GDDKIA a ja powiem że zabiegłem ( pewnie po tych schodach w tzw parku spalin gdzie już jest tabliczka Naszego wodza,)
W 2020 zmienie nazwę parku na park Im. Towarzysza Żurawicza

Dochód z podatków
Żukowo miejsce 299 22 05 08 ŻUKOWO 1529,45
Dane z samorząd pap

Szanowni Mieszkańcy Gminy Żukowo

Minęły cztery lata mojej pracy na rzecz obywateli naszej Małej Ojczyzny tych śmierdzących ku
i tych nie śmierdzących.
Lata 2011 -2014 to bardzo dobry czas dla Żukowa (a szczególnie dla MNIE), w którym udało się mi mi się zrealizować naprawdę poważne inwestycje pomimo poniesionych kosztów, które to gmina poniosła i jeszcze poniesie (przykładem jest tu szkoła w Baninie). I dlsze ble ble ble .
Do tego ble ble ble komentarz w pierwszej części.

Wicie, rozumiecie towarzysze Ja tu jestem Pieszym ( kiedyś sekretarzem PZPR w Sianowie), i co powiem tak ma być. Macie mnie wybrać. Reprezentuje relikt przeszłości ( PZPR, stan wojenny, ludowe WP ), a Wy towarzysze mnie wybierzcie a inni mordy w kubeł nie wytykać mi że pisze na innych do sądów, prokuraturu. (a tego cacko packo podam wszędzie i tego terz zo pożyczył odemnie dyktafon i nagrywał też )
Będe wicie, rozymicie karał, ścgał, zastraszał, i się z Was się śmiał, że tak was w h.........lajnoge zrobiłem.
Niech Żyje Ja AVE BURMISTRZ
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ocena pewnego Programu

To jest miś na miarę naszych możliwości. My tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz miś, przez nas zrobiony, i to nie jest nasze ostatnie słowo!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0