Polecam studiowanie Ochrony Środowiska w KPSW.Od początku byłem mile zaskoczony wysokim poziomem nauczania oraz wiedzą "fachową" wykładowców, którzy choć wymagający są przy tym ludzcy.Jest to wielki plus gdyż gwarantuje to zdobycie rzetelnej wiedzy z wielu dziedzin nauk przyrodniczych w przyjemnej i bezstresowej atmosferze.
Nauki jest dosyć sporo, co wg. mnie zaprocentuje podczas MSU już na innych uczelniach.Faktem jest że większość z nas pracuje(studia zaoczne) a przy sporej ilości zjazdów w semestrze ogranicza to znacznie ilość czasu wolnego.No ale cóż-"przez ciernie do gwiazd".
Zajęcia nie ograniczają się do wkuwania teorii z książek--w pierwszym semestrze mieliśmy ćwiczenia laboratoryjne z chemii oraz z biologii, aby zapoznać się ze stroną praktyczną zawodu, który chcemy zdobyć i wykonywać.W tym(drugim) mamy laboratoria z biochemii i geologii oraz z hydrobiologii podczas których pojedziemy również na zajęcia terenowe.
Faktem jest, że sporo osób zrezygnowało (moim zdaniem przedwcześnie), gdyż wszystkie te osoby które podchodziły do zaliczeń i egzaminów i ewentualnych poprawek przeszły na kolejny semestr.
Ogólne wrażenie mam bardzo pozytywne. Polecam.