Oczepiny

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam....

może to głupio zabrzmi,ale na czym w ogóle polegają oczepiny?Wiem,że coś takiego na weselach się robi,ale po co i jak to wygląda?Weszłam na jakieś weselne forum www.netwesele.pl i tam pod wątkiem "oczepiny" ludzie piszą całkiem zabawne rzeczy :)

Aha,jeszcze jedno pytanko.Czy zespół muzyczny powinien mieć w swoim repertuarze jakieś zabawy ciekawe dla gości?Bo z tego co jest na tamtym forum to tak wynika.

Proszę o odpowiedzi,dzięki :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Oczepiny

kazdy porzadny zespol ma w repertuarze zabawy oczepinowe...co do pochodzenia oczepin to kiedys w ich trakcie starsze kobiety-mężatki zdejmowaly pannie mlodej wianek obcinaly warkocz i zakladaly czepek stad nazwa.teraz to symboliczne \zdejmowanie wianka:)))milej zabawy a i moze sie wiele dziac na oczepinach wiec sie nie obrazajcie bo rozne pomysly ludzie m aja ale to wszystko tylko dla zabawy

witam
oczywiście ze zespół powinien miec w swoim programie ciekawe zabawy
polecam zespol SZEYKER
www.szeyker.friko.pl
pozdrawiam

Możesz cos więcej o nim napisać?Tzn ile biora za impresę,ilu ich jest itp.

Przeleciałam wcześniejsze wątki :)Czyżby reklama?Jesteś członkiem tego zeszpołu???Jak stoicie ze styczniem?Poproszę demo na mojego maila jak to jest mozliwe.Dzięki

Weszłam na waszą stronkę www.No no...ta Wasza agnieszka to całkiem fajna laska :)Obym nie miała konkurencji na weselu.Obawiam się,że za bardzo się spodoba mojemu marynarzowi ;(Ha ha haNa GG nikogo nie ma??W sumie co się dziwić,jest 9:36.
Pozdrawiam

zapraszam do rozmowy - jesli jestes naprawde zainteresowana to mozna nas posłuchac na zywo

Już rozmaiałem na gg.Teraz czekam na demo.Jutro mam do odebrania w Rumi.