Odebrałam suknie... jest okropna

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny dzisiaj odebralam swoja suknie. NIe jestem zadowolona. Nie jest jeszcze dopasowana bo do slubu jeszcze troche czasu ale po prostu sie załamałam. U góry sa jakies falbany odstajace, w tej sukience co przymierzalam to tak nie odstawały i wygladałam dosc szczupło, sukienka ładnie schodziła w doł. W mojej wygladam jak baleron. Mam osobno gorset i suknie, gorset na podbiciu, Panie zapewniały ze nie bedzie widac gdzie konczy sie spodnica-a widac. W tamtej sukni sie zakochałam, ta jest straszna. Nie wiem moze po dopasowaniu bedzie inaczej, ale wyobrazałam sobie ze stane pierwszy raz w mojej sukience i sie zachwyce, a ja ledwo powstrzymywałam łzy... Dodam jeszcze ze od czasu wybrania sukni schudłam 10 kilo, a wygladam w tej kiecce grubiej niz wtedy... Nie wiem co mam robic, wszytsko jest do dupy:( siedze i rycze jak bobr;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odebrałam suknie... jest okropna

O kurcze, a jakiejś reklamacji nie można złożyć???
Ile do ślubu Ci zostało?
Nie przejmuj się, coś na pewno da się zrobić/przerobić.

3 miesiace... rzecz w tym ze kroj jest prawie taki sam, tyle ze ta moja jest o wiele szersza i bardziej falbaniasta, te falbany jakby bardziej odstaja... Panie mowia ze ta ktora mierzylam w salonie byla mniejsza i ze to dlatego:(:(:(

a jaki to model mozna wiedziec??? chcialabym zobaczyc sukienke...moze mozna cos zrobic

jak mogła być mniejsza?? jesli ty schudłas od tamtego czasu 10 kg to ta powinna być mniejsza

Kurcze co za dzień dzisiaj, ja się załamałam bo nie starczy nam kasy i będzie trzeba wziąć kredyt na wesele, koleżanki narzeczony dzisiaj miał wypadek i ma zmiarzdzoną stopę na miesiąc przed weselem i już wie że na własnym weselu nie zatańczy, a Ty masz problemy z sukienką :( A to przecież nie jest 13 piątek :(

Moim zdaniem powinnaś pójść do tego salonu i poprosić o poprawki, może masz fotki z tej pierwszej przymiarki i pokażesz im o co dokładnie chodzi. Do ślubu masz jeszcze troche czasu więc myślę że da radę coś poradzić... Tylko nie sieć i nie rycz bo to nic nie pomorze...

Miało być: Tylko nie siedź i nie rycz bo to nic nie pomoże... bo zaraz zaczną mi przygryzać że jestem niedouczona i nie umiem ortografi :)

Kurcze Agusia zeby to bylo takie proste... mamy teraz tyle latania i stresow z tym slubem, z remontem, jedyna pocieche mialam miec z tej sukni a tu sie okazuje ze to totalna klapa...

Wlasnie nie robilam fotek na pierwszej przymiarce bo nie bylo wolno, a pozniej jak zamawialam to juz nawet nie przymierzałam. Suknia ejst pomieszaniem dwoch modeli ale nie wiem jakich, napewno sa one z zeszłej kolekcji wiec nie ma juz tej sukni na stronie salonu.

Kurcze, to kiepsko, ale ja bym jeszcze poszła do tego salonu i poprosiła o poprawki, przecież oni do tego są :) A masz już całą kwotę wpłaconą za sukienkę czy tylko zaliczkę??

a czemu odebrałaś niedoprasowaną ? przecież to ich zakichany obowiązek....
nie martw się, spróbuj ją zareklamować, niech ci poprawią to, co ci się nie podoba

Beda jeszcze dopasowania bo poki co mam ejszcze 3 miesiace do slubu i wole miec poprawki pozniej, mam nadzieje ze cos jeszcze schudne. Dopasowanie mam we wrzesniu. Maja ja uprasowac juz po wszystkich poprawkach itp. Tylko ze ja teraz juz widze ze to nie jest to:(

a wklej zdjecie siebie w sukni to zobaczymy czy jest tak okropnie , ale napewno nie jest tak zle :) usmiechu zycze

Dokładnie wklej jakąś fotkę a my powiemy obiektywnie oczywiście czy coś naprawdę jest nie tak, czy tylko Ty panikujesz :) Ja również myślę że nie jest tak źle, a po poprawkach i doprasowaniu sukienka będzie śliczna :)

No ale ja jestem przy kosci i to byla jedyna kiecka w ktorej fajnie wygladalam bo miala u gory spodnice gladka a dopiero pozniej jakeis falbany, a teraz to to wszytsko odstaje;(

ale wklej zdjecie to zobaczymy , ja rowniez jestem przy kosci a naprawde w niektorych sukniach wygladalam o wiele szczuplej , jestem cikawa jak moja wyjdzie , ale wklej swoja to zobaczymy co jest nie tak

Olka czekamy... ja też super szczupła nie jestem więc mam gładki dół, ostatnia przymiarka za miesiąc... też się boję ale wierzę że będzie oki :) U Ciebie na pewno też nie jest tak źle, wklejaj fotkę a my powiemy co trzeba lub nie trzeba poprawić :)

image

sluchaj, ja po pierwszej przymiarce wyszlam zalamana, suknia wogole nie byla taka jaka zamowilam. Zglosilam poprawki a Panie je zrealizowaly. Na drugiej przymiarce suknia lezala juz idealnie, byla odpowiednio zmniejszona, tam gdzie trzeba poprawili i mimo ze dekold pozostal nadal inny - miala byc lodka a jest polokragly to suknia mi sie podoba. Wierz mi - i u Ciebie bedzie dobrze, tylko nastaw sie pozytywnie. To co widze na zdjeciu nie jest wcale zle....

ja tu problemu nie widze...suknia wg mnie jest ok

Myślałam, że suknia naprawdę będzie brzydka, ale ta nie jest wcale zła... Skoro jest niedopasowana, to myślę, że to psuje efekt... Suknia nie jest w moim stylu, ale wcale nie wyglądasz w niej grubo czy jakoś okropnie.

ja też uważam że jak suknia bedzie dopasowana to bedzie dobrze , naprawde nie ma sensu sie zamartwiac :)

No ale ja widze jak ona mnie w biodrach poszerza okropnie:( tamta byla gładsza u gory, te falbany były blizej sukni a nie takie odstajace...

ja tez sadze za dramatu niema..:) sama mowisz ze ostatnie dopasowanie przed Tobą wiec spokojnie poczekaj. :))

nie jest tak zle a jak cos to popros by ci zrobili gładsze falbany mysle ze to nie jest jakis problem

poza tym jak bedzie odprasowana też bedzie inaczej wygladć :)

Dokładnie dziewczyny mają rację, gorset wcale nie odstaje od spódnicy, myślę ze jak się go bardziej ściśnie to też będzie wieksze wcięcie w talii. Co do dołu to jest oki, ewentualnie może poprosisz o większe koło pod sukienką to też inaczej się dół ułoży i będzie wyglądało że biodra są szczuplejsze.
Przestań płakać jest oki :)

Jak dla mnie to to jest normalne, że falbany poszerzają...

wiesz, nie widzialam jeszcze sukni w kształcie litery A z falbanami, ktora by nie sprawiała efektu powiekszającego :) :) ale wlasnie dobrze w niej wygladasz bo wyrownuje proporcje ciala... na moje jak dopasujesz mocniej gorset to bedzie idealnie...i nie uzalaj sie nad sobą, ze jestes gruba bo po zdjeciach tego kochana nie widac ;D glowa do gory :)

uwazam dokladnie tak samo jak Karollla, zarowno co do ksztaltu sukni jak i Twojej figury.

wydaje mi się olu że wiem co ci sie nie podoba... mi wydaje się że gdyby te falbanki zaczynały się od miejsca ("widocznego pasa") ciut wyżej niż jest teraz tro byś wyglądała szczuplej. bo by się odcinała w najszczuplejszej części twojego ciała a biodra no cóż zawsze są szersze :) może gdyby ci doszyły falbankę ale delikatną już od pasa to by bylo super ale już byś nie miała tego ładnego zakonczenia na gorsecie :))

ja zamowilam sukienke z chin i jak przyszla to byla o 3 numery za duza, jak ja zalozylam to sie mi niezbyt podobala ale jak ja zmniejszylam to byla cudna wlasnie taka jaka chcialam. ja zmusilam moja krawcowa zeby poprawki zrobila od razu pare miesiecy przed slubem, bo chcialam widziec ostateczny efekt i zakladalam ze w najgorszym wypadku jeszcze raz zmniejsza albo powieksza, nie trzeba bylo ale ja wiedzialam jak bede ostaecznie wygladac, ewentualnie szukac innej sukienki. i tobie tez to radze, nie ma co sie zamartwiac tylko zmniejszaj ta sukienke bo c to cala radosc odbierze

wg mnie dobrze wygladasz
ładnei podkreśla talię
moga przeciez te falbany podciągnąc do dołu i nie będa przy samym gorsecie a nizej No i dopasuja ci jeszcze i przeprasują

też uważam, że nie powinnaś się martwić. Tak jak pisze Dori, falbany nieco do dołu i góra wysmukleje. Do tego prasowanie, będzie dobrze! :)
Poza tym jak mówiłaś mają Ci to dopasować. Więc wtedy zawalcz o swoje, albo weź bojową towarzyszkę, która Cię wesprze :)
Moja kumpela szyła kieckę w Agnes - empirkę. I podkroili jej karczek, tak na ciążowy brzuszek, do tego kiecka można było ściślej dopasować, a babki w salonie upierały się, że powinna być luźna, bo będzie niewygodna. Ja się im postawiłam, kazałam zwęzić ile się da. Czasem musi być niewygodnie, żeby było pięknie ;) Kiecka zmniejszyła się o 2 rozmiary, co było ważne, bo panna młoda była dość duża :)

mnie sie ten fason sukienki nie podoba ale jesli tobie tak to ok :) i wygladasz w niej ładnie :)

Aha - czy te falbanki - jesli sie je opuści niżej od gorsetu nie moglyby być do samego dołu??? wydaje mi się ze wygladałoby lepiej jakby było jednorodnie na spódnicy, bo tak troszkę wygląda jakby na dole zapomnieli pofalować ten szyfon....

A mi się wydaje, że to wszystko co piszesz i na co się skarzysz, to kwestia luster i świateł w salonach z sukniami. Ja miałam podobny problem z sukienką na studniówke. W salonie wyglądałam pięknie- w dodtaku stalam na oswietlonym podescie i przegladalam sie w ogromnym lustrze- a jak odebralam sukenke i przymierzylam ja w domu, to byl juz zupelnie inny efekt- krotko mowiac byla beznadziejna.

dzieki dziewczyny za słowa pociechy, pojde do salonu i pogadam o poprawkach. Moze to rzeczywiscie kwestia tego ze kiecka jest za duza bo w pasie jakies 10cm mi ubyło.

w salonach, sklepach mają czasem lustra przekrzywione i wtedy sylwetka wydaje się szczuplejsza - taki mały myk sprzedawcy a efekt końcowy w realu dużo inny niestety...

To ja wam powiem lepszy numer, zamawialam suknie na allehro, szyta na miare, dostalam ja pare dni temu i jest za dluga o 12 cm do tego za szeroka hmm no szyta na miare ale chyba nie dla mnie, sprawa najprawdopodomniej skonczy sie w sadzie bo baba nie chce sie dogadac a zeby bylo zabawniej slub mam 7 sierpnia i dopiero 3 odbieram nowa suknie z salonu ktora musislam zamowic cale szczescie ze byla taka ktora w miare mi sie podoba i wygladam jako tako... to jest cyrk co? ale tak to jest jak chce sie zrobic cos mniejszym kosztem, mimo ze kolezanka zamawiala suknie tez na allegro i dostala suknie idealna.. czasem ma sie pecha...

nie jest źle.. poza tym jak tak patrzę to chyba jest po prostu źle związany gorset - a to też może bardzo popsuć efekt...

Mój narzeczony ma zmiażdzoną stope a za 2 miesiące ślub....... jak chcesz możemy się zamienić. Z suknią zawsze można coś zrobić a ja jestm załamana ;(( ślub jak stypa przy stole bez tańców bo co to za zabawa jak Panna młoda musi się sama bawić ;((

mambałynka - współczuję bardzo:((
Mój M. tydzień przed ślubem miał szytego palca, ale to pikuś w porównaniu ze stopą :((

koszmarnie, wogole kolor gorsetu nie pasuje do dołu :( i dekolt jest za duży i nie potrzebnie taki szpiczasty

pewnie to wina zdjęcia ale gorset jestkrzywy?
poza tym.. hmm wiem o gustach się nie dyskutuje.. mi ogólnie suknia się nie podoba bo to nie mój styl więc:
- dla mnie minusem jest gorset, za duże wycięcie - tak miało być?
- gorset ma dużo dodatków + pełno falbanek na sukni to się gryzie i muszę poprzeć poprzednią opinie gorset i suknia do siebie nie pasują

nie wiem czy to wina krawcowych czy modelu sukni..
jak w tym wyglądasz no cóż, źle nie leży.. ciężko osądzić czy suknia jest dopasowana czy nie.. bo jak to poznać na zdjęciu.. może poprawki i dopasowanie spowoduje że lepiej się w niej poczujesz?

Ja pozbyłabym się tych falban ze spódnicy, wydaje mi się że one dodatkowo powiększają biodra i dolna część tułowia. Gdyby dół był gładki ładnie by się komponował z bogato zdobionym gorsetem...
Aczkolwiek tak jak piszesz suknia nie jest jeszcze dopasowana, więc ciężko ocenić efekt końcowy...

Uważam,że nie jest tak żle.Może faktycznie gładki dół byłby lepszy,ale ogólnie spodziewałam się jakiejś maszkary po tym,co napisałaś,a jest w porządku.Po dopasowaniu,przy fryzurce,makijażu butkach a jeszcze jak się ciut opalisz,będzie super:)

wiesz co - jak tak patrze, to też bym te szpice w gorsecie jakoś zaokrągliła....

no dobra... to ja też powiem, że ten dekolt trochę zbyt spiczasto wycięty, to na pewno można podszyć jakimś atłasem lub koronką. Nie chciałam Cię denerwować, ale skoro już wypłynęło... ;)
to by na pewno poprawiło proporcje gorsetu

Masz tutaj kilka sukni z drapowanymi spódnicami – zobacz – może coś na ten styl da sie poprawić

Hm...a moze gorset dać „lżejszy” ????
Ewentualanie – jeśli nadal nie jesteś pewna ze to ta, to zawsze mozesz suknię oddać i moze odsprzedadzą ci ja w salonie lub samemu wystawić na sprzedaż a kupić nową w salonie lub używaną i dopasowac ją do siebie
Szkoda by było, żeby suknia która ci sie nie podoba popsuła ten dzień i zebyś przez całe swoje wesele byłą niezadowolona ze swojego wyglądu – 3 m-ce to duzo czasu na kupno sukni

image
image
image
image
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja uwazam ze to wszystko wina tego gorsetu, widzialam suknie w duzych rozmiarach gorna linia gorsetu byla prosta bez zadnych wciec i wszystko pieknie sie ukladalo

jeszcze takie gorsety tu masz do organtynowych spódnic drapowanych
http://lublin.olx.pl/sliczna-suknia-slubna-iid-20126759
image
image

http://twojewesele.ovh.org/show.php?id=1232272052
image

http://twojewesele.ovh.org/show.php?id=1212658818
image

http://www.slubnytarg.pl/ks11103-przepiekna_suknia_slubna_z_bydgoszczy.html
image

wg mnie wyszczuplający krój byłby dla ciebie taki - fajbany i szersza od połowy bioder
http://szafa.pl/c61203-suknia-slubna-z-falbanami.html
image
image

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...