Odliczanie

Proponuje od dzisiaj odliczać dni do wypłaty naszych pieniążków.
Dzisiaj dzień 7....liczymy w dół
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odliczanie

Juz zostaly wyslane do Bomi pieniadze wczesniej niz dzis wiec na pewno nie 7 dni

pieniadze zostaly wyslane wczoraj z funduszu, wiec zakladam ze odnotowali dzisiaj przelew, wiec dlatego dzisiaj jest 7 dzien.
i nie sprzeczaj sie i nie dyskutuj bo ja mam na to dowod kiedy pieniadze byly wyslane jak i rozmawialam telefonicznie z pania ktora zajmuje sie tym w bomi
ja tez bym chcial dostac w piatek przed weekendem, ale obawiam sie ze to moze byc za wczesnie

A może to jest jednak 55 dzień to jest zgodne z rzeczywistością .
55 dzień oczekiwania .....................................................

Bomiczku, tak na prawde jakby policzyc ile jest dni po..., ale po co to robic
Teraz mamy termin 7 dni, a nawet dzisiaj juz 6 dni
wiec moze lepiej liczyc w dol i cierpliwie (!) czekac

Masz rację miejmy nadzieję ,że wszystko dobrze się skończy i mimo wszystko będziemy miło wspominać stare dobre czasy.
Mam nadzieję ,że wszyscy znajdą fajną pracę, a pieniążki z odpraw będą mogły być nagrodą za lata tam przepracowane.
Zaglądam na forum niemal codziennie jednak to że znalazłam pracę bezpośrednio po otrzymaniu wypowiedzenia pozwoliło mi spokojniej podchodzić do tematu.Jednak muszę powiedzieć ,że momentami czytając wydawało mi się ,że siejemy panikę.
Ale co zrobić takie są prawa osób pokrzywdzonych.
Gdyby wszystko odbyło się w terminie nie było by tematu.

5...................

oni dzisiaj kasy niedadza beda czekac do ostatniego bo do konca miesiaca maja czas tak ze do czwartku .

skąd takie przekonanie ? może akurat w co wątpię ale mam nadzieję.

nadzieje to ja tez mam ale po tym czekaniu to juz zrobilam sie straszna pesymistka

przybij piątkę ja też tak mam niestety .

bardzo chcialabym sie mile zdziwic dzisiaj to rozwiazaloby wszystkie moje problemy na jakis czas

moje też ,trzymajmy kciuki bo dzwonić tam do kadr to nie ma sensu >

5......dzien minal, dalej nic nie ma...
a czas maja do 30-10-2012, poniewaz jak otrzymaly przelew 23+7 dni wiec logiczne ze pada na 30 pazdziernik
wiec przezyc jakos weekend i poniedzialek lub wtorek kasa musi wplynac, a jak nie....mysle ze fundusz dobralby im sie do tylka jakby nie dotrzymali terminu, a na pewno nikt zbylych pracownikow bomi nie daruje nawet jednego dnia spoznienia
i tak za dlugo czekamy...

wiec 5 i schodzimy dalej w dol
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

4.......bliżej niż dalej:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wydaję mi się, że chyba tylko dni robocze się liczą:(

23 października br. Fundusz przekazał transze dla 766 byłych pracowników. Zakładając, że przelew został zaksięgowany 24 października najpóźniej do 31 października pieniądze powinny zostać przelane na konta pracowników

Pracownicy dostaną odprawy w 7 dni od zaksięgowania pieniędzy na naszym koncie - zapewnia Karolina Maksymiuk, specjalista ds. kadr i płac Bomi SA. - Do 31 października przelew pójdzie do wszystkich osób, które zakończyły współpracę z dniem 15 września.

Fundusz ma miesiąc na przelanie należności na konto pracodawcy, a ten kolejne 7 dni kalendarzowych, żeby przelać je byłym pracownikom.

Kolejne transze środków finansowych wypłacane przez Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych dla Bomi SA.
Data wpłynięcia wniosku 7 września Liczba Pracowników 32 Przelew środków 26 września.
Data wpłynięcia wniosku 13 września Liczba Pracowników 150 Przelew środków 3 października.
Data wpłynięcia wniosku 28 września Liczba Pracowników 528 Przelew środków 23 października.
Data wpłynięcia wniosku1 października Liczba Pracowników 172 Przelew środków23 października.
Data wpłynięcia wniosku 8 października Liczba Pracowników 66 Przelew środków 23 października.
Razem:
948 pracowników, na łączną kwotę 6 837 916,65 zł.

po co robic zamet?
ponizej link do artykulu
http://m.trojmiasto.pl/news/Bomi-na-celowniku-czyli-balagan-z-odprawami-n63141.html

wiec dalej mamy 4...

3.....

Nie bardzo rozumiem dlaczego sie tak ociagaja z wyplata tych pieniedzy skoro zeby wgl zlozyc wnioski musieli to naliczyc co trwalo ohoho... wiec potrzymaja je do ostatniego dnia bo ile i komu to juz bylo wiadome kiedy pozwalniali wszystkich czyli max we wrzesniu

odsetki na koncie , moj panie, czy ty zdajesz sobie sprawe ze przy takiej kwocie nawet najmniej oprocentowane konto przyniesie niezly zysk
chca jeszcze na nas zarobic,

2..........:)

Dla mnie to oszuści i szuje je**** i tyle

2.......

1... czas minal

właśnie czas minął dziwne to wszystko jest bo nikt do tej pory kasy nie dostał oj sorki "PAN PREZES Z OLSZTYNA DOSTAŁ ".A jest to około 1000 osób ..........

znowu pewnie usłyszysz jak ja już juz już ...i kupe kłamstw co to za ludzie

niewiadomo czy ten prezes nie sciemnial bo jakos juz sie nieodzywa

1....i k**wa nie ma kasy
i jak teraz zyc?

trzeba było dbać o klientów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

a halewicz-idiota-głąb chyba tez czeka na odprawe bo coś tak czesto tu zagląda mimo, że sklepy Bomi już wszystkie zamknięte Więc co tu p edale tu jeszcze chcesz? Co cie na tym tym forum tak przyciąga? Brak kasy? Nie przyjęli do biedronki? To do kopania rowów głąbie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

żal mi ciebie HALEWICZ!I ty się nazywasz"klientem"?!ale chyba klubu nocnego a nie sklepu bomi!

dobre :):):)

na klub nocny to trzeba mieć wygląd i pieniądze

halewicz, nie w***rdalaj sie jak to ciebie nie dotyczy
ja bylam akurat tam , gdzie klienci mnie najmniej obchodzili, sama jestem klientka i nie raz widze jak jakis idiota ( w domysle halewicz) stoi przede mna i chce pokazac jaki on jest wazny bo jest klientem
a do biedronki chodzisz , zamykasz buzke i stoisz w dlugich kolejkach odliczajac ostatniego grosza
jestes idiota, jezeli myslisz ze pracownicy jakiegokolwiak sklepu przejmuja sie tym co jakis kretyn zza lady mowi, nawet nie wiesz jaki ubaw pozniej ma sie na zapleczu , smiejemy sie z takiego becwala caly dzien
chcesz aby pracownicy byli bardziej uprzejmi wobec klientow? to daj przyklad ze tez szanujesz czyjas prace, i to wszedzie tak dziala
jezeli bomi docenialoby pracownikow , teraz nie byloby takich akcji
a ze oglosili upadlosc? to nie przez pracownikow, tylko przez lapczywosc i zbyt szybka chec dorobienia sie kosztem pracownikow
halewicz= pajac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla Halewicz trzeba napisać to jeszcze raz ,ale dużymi literami bo nie zrozumie!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

wlasnie, zauwazyliscie?
halewicz wogole jest taki lekko przytepy, mowi caly czas jedno i to samo i tak w kolko, bardzo ograniczony temat ma do rozmowy

proponuje, ignorujemy pajaca na forum dajac mu negatywny glos

Ktoś powinien kasować wiadomości które nie powinny się tu znaleźć.
Dajecie się w nieskończoność prowokować komuś kto ma gdzieś wasze racje i perswazje.Nie wnikam z jakich chorych pobudek to robi ale odpowiadając na zaczepki tańczycie jak wam zagra.Traktujcie go jak trędowatego, wnerwiając się płacicie zdrowiem za głupotę innych.

Parę miesięcy na bezrobociu i nabierzecie więcej pokory i szacunku do firmy - o ile ktokolwiek zatrudni aroganckie baby z ex-Bomi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wiadomość do halewicza, bo tępak nie zrozumiał wcześniejszych nie tylko moich wypowiedzi. Gdy usłyszą, że pracowałam w Bomi to od razu mnie chcą(nie tylko mnie). Mamy poprzez wieloletnia pracę wyrobiony doskonale zmysł smaku, estetyki, a przede wszystkim odpowiedzialności za nie tylko swoją pracę,ale innych.Wysłałam 4 CV i na trzy dostałam odpowiedź to coś chyba znaczy. Dotarło do ciebie halewicz.

SZACUN ...tak samo myśle halewicz żle na giełdzie zainwestował to na biedronke go niestać

"Mamy poprzez wieloletnia pracę wyrobiony doskonale zmysł smaku, estetyki, a przede wszystkim odpowiedzialności" - ha...ha...ha...ha...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Twoja głupota "halewicz" nie zna granic. Musisz mieć bardzo niskie poczucie wartości, biedaku! A jakie to smaczne kąski jadłeś w Spencerze? Ty chyba nigdy tam nie byłeś człowieczku. Może wziąłbyś się do pracy obiboku, bo nic innego nie robisz tylko plujesz jadem i masz dziką rozkosz jak czytasz te forum. Czerpiesz siły z ludzkiego nieszczęścia? Przecież ponoć straciłeś majątek przez Bomi? To spójrz w lustro ty nieszczęśliwy człowieku i naładuj swoje baterie własnym jadem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

zamykam wątek
mam nadzieje ze wszyscy otrzymali nalezne pieniadze z bomi
a halewicz...coz idioto, poszukaj sobie innego forum gdzie bedziesz plul jadem

swoja droga, ciekawe czy nie jestes jakims zboczonym onanista, ktorego podniecaja wypowiedzi ludzi z forum, ja mysle ze tak i juz widze jak siedzisz przy komputerze i walisz konika

Z ciekawością czytam owe forum od pewnego czasu.
Pośrednio sprawy opisywane na forum dotyczą również mnie,jako że jestem też pracownikiem Bomi (póki co :) ).
w okolicach Wawy pozostało 3 sklepy w tym mój,jak długo - sam nie wiem.
Szukałem odpowiedzi miedzy innymi na tym forum,to może świadczyć
o przepływie informacji w firmie.
Nie jestem jakoś przesadnie emocjonalnie związany z firmą,jest praca to pracuje
Od dłuższego czasu patrze na powolny upadek Bomi jak i również niektórych ludzi,często zastanawiam się czym pokierowane są niektóre zachowania ludzi.
Myślę że internet pozwala niektórym wydałoby sie w sposób całkowicie bezkarnie obrażać i ubliżać innym ludziom czerpiąc z tego jakąś dziwną dla mnie satysfakcje
jakim człowiekiem ktoś jest można poznać nie tylko po tym jak się zachowuje ale również po tym jak pisze
P. Halewicz jest przykładem tego szamba jakie potrafi wychodzić z ludzi przez neta,trochę to smutne
Pozdrawiam

lilith zamyka wątek? :))))) Lepiej weź się za szukanie pracy.

ja nie muszę ,a Ty ???....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

warśawka zabiera głos? o_O

ja nie muszę szukać, prace mam cały czas osiołku
gorzej z tobą
rozejrzyj się która firma teraz upada i tam zacznij mącić
zegnam z wielką satysfakcją i dziękuje że nigdy na drodze takiego barana nie spotkałam

weź sobie dzieciaku z uploaduj wiadomości
http://www.bankier.pl/forum/forum_o_bomi,6,21,10000000305.html
bo pisanie że za upadek Bomi odpowiedzialni są pracownicy jest śmieszny :)

Zuchy wykończyli Rabat i Tolaka :)

lilith, miałaś zamknąć wątek...i co? o_O

lubię swoje pseudo lilith

juz raz panu pisałam, że nie ma odpowiedzialności zbiorowej, a pan stosuje odpowiedzialność zbiorową.. to robił już taki jeden na A.
Co pan myśli, że pracownicy to bezmózgi i nie widzieli różnych anomalii w firmie... i co my mogliśmy, jaką mialiśmy gwarancję, że jak doniesiemy, to jakieś służby nam nie dołożą, bo i tak dokładają.... ale najpierw to musi się ze stołu pożywić Państwo, które miało nas za bydło, a jak pieski podskoczą, to nawet tego co ze stołu spadnie nie dostaną.... panie Halewicz... człowiek to by się nawet bał składać uwagi na temat firmy do specjalnej skrzynki w firmie... bo pewnie dojdą kto i co...., im kto ma większe obroty czaszki wokół szyi, lepiej umie podszczuwać (in. podj..), kto zbiera wszelkie informacje i donosi do głównego ujścia i w nagrodę za to, chodzi raz na miesiąc najmniej na zwolnienie lekarskie... coś za coś.... Góry nie interesowała firma, ale konkretni zwykli ludzie i zabawa w dowalanie im... Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.... A np. podsłuch to kto odsłuchuje, nie prezes, ale ten kto je zakładał...