Ognisko w lesie

W ostatnim czasie dość często zauważam grupy młodych ludzi, prawdopodobnie młodzież licealna urzędujących w lesie na ul Kwiatowej (za Lewiatanem) zawsze przerażają mnie ilości śmieci oraz wyzwiska które produkuje ta młodzież ale ostatnio przechodzą samych siebie, rozpalają ogniska ,Kiedy zwróciłem uwagę jednemu z nich zostałem wyśmiany w twarz oraz otrzymałem informację że to nie moja własność i mam się nie interesować, mieszkam jakiś kilometr dalej ale nie bez znaczenia jest dla mnie las i przyroda a takim zachowaniem można zaszkodzić wielu żyjącym tam stworzeniom ale też ludziom mieszkającym nieopodal. Proszę o podpowiedz jak można wyegzekwować od tej młodzieży odrobinę rozsądku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Ognisko w lesie

W ich obecności zadzwonić na policję lub 112 i dokonać zgłoszenia. Zagrożenie pożarem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

raz juz dzwoniłem, niestety zanim policja się zjawiła dzieciaków juz nie było.... może na przyszłośc po prostu nie powiniemem im zwracać uwagi tylko po cichu dzwonić i od razu przyjść z policją....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na dzień dobry fotki im zrób telefonem. To działa.
Raz jak "młodzież" spuszczała ludziom powietrze z kół samochodów, wyciągnąłem telefon i zakomunikowałem, że na FB umieszczam. Cieli szpagatami powietrze, aż miło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

następnym razem powiedz, że czujesz marihuanę to desant policji będzie po 3 minutach, a zioło w kieszeni któryś na pewno będzie miał więc spokojna głowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego uważasz i generalizujesz, że młodzież nosi ze sobą marihuanę? Za chwilę młodzi ludzie nie będą mogli wyjść z domu, bo będziecie wołać policję. Zapomniał wół jak cilęciem był, akurat uważam, że w Bojanie jest dobra młodzież. Oczywiście jak wszędzie są wyjątki, ale ogólnie jest ok.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli ta młodzież zostawia tam po sobie śmieci i co chwile wali przekleństwami to powinno się ich tępić a nie jeszcze im kibicować
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja uważam że największą bolączką naszej młodzieży jest brak miejsca do spotkań
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak byłem młody i robiłem to co w temacie powyżej to wzywali na mnie policję, za każdym razem więc nie zapomniałem, teraz jestem po drugiej stronie i to ja wzywam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gonic gnojkow a nie sie uzalac nad cholota
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Absolutnie nie bronię dzieciaków, którzy palą ognisko w lesie, tu jak najbardziej trzeba szybko reagować. Ale nie zgadzam się, jak stawia się młodzież pod jedną kreską, bo ,,pewnie alkohol, narkotyki i wszystko co najgorsze". Bezmyślność trzeba tępić w zarodku zarówno u dzieci jak i u dorosłych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety tu się Pan nie pomylił -mlodzi zostawiają po sobie tony śmieci, w tym prezerwatywy , zużyte podpaski, butelki po paleniu marihuany , alkohol to chyba jednak najmniej szkodliwa forma ich rozrywki. Słowani jakimi się do siebie zwracają nie uzyłbym nawet do wroga a są też tam dziewczyny, potem co rano te same dziewczyny stoją na przystanku autobusowym i udają wielkie gwiazdy ... bardzo to smutne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

sugerujesz że alkohol jest zdrowszy od seksu ? albo od palenia zioła? :) Ja na przykład nie słyszałem żeby ludzie od zioła lub od seksu, tak jak od alkoholu, dostawali niewydolności tarczycy (a w rezultacie cukrzycy), chorób układu sercowo-naczyniowego, nadciśnienia, stłuszczenia a w efekcie marskości wątroby, przewlekłego zapalenia trzustki, polineuropatii alkoholowej, nowotworów, zaburzeń psychicznych wywołanych uzależnieniem i paru innych niefajnych chorób... :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

sugeruje ze narzędzie jakim jest seks u tak młodych ludzi, zwłaszcza kiedy jest uprawiany w krzakach z kim popapdnie po zielsku może mieć opłakane konsekwencje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dobrze Sebastianie, że mamy ciebie strażniku cnoty i powściągliwości seksualnej. Może pora zająć się własnym szambem?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Alkohol?Dziewczyny? Prezerwatywy? Gdzie jest ten las ?? :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś robiło się ogniska po bojańskich lasach. Ale jak kończyliśmy to śmieci w plecaki i posprzątaliśmy po sobie, a nie syf zostawiać jak menele. Można się bawić ale z kulturą. Jak ktoś jest śmieciarzem to trzeba gonić, a nie szukać usprawiedliwienia. A co kto robi, czy pali trawę czy pije alkohol to jego sprawa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ognisko w lesie

Prywatny teren (nie twój) to po co tam zaglądasz? Nie interesuj się... Biegaj z psem po swoim trawniku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No na pewno twój... Jakby właściciel wiedział to by nogi pourywał, a jak jeszcze ktoś by ściął mu drzewo to przy samej d*pie.
Właściciele okolicznych lasów nie grodzą ich bo uważają je za wspólne dobro, jednak to pewnie do czasu bo jak tacy kretyni będą w nich śmiecić to się w końcu wkurzą i to zrobią.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten sam mlodociany plebs wieczorami przesiaduje pod gimnazjum , tragedia co za pseudo mlodziez
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (7 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (11 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?