Ogródki działkowe,działeczka rekreacyjna w mieście,czy warto, kto ma i poleca?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Zastanawiam sie nad zakupem działeczki rekreacyjnej w Gdyni, tzw. ogródki działkowe.
Jakiś czas temu byłam gościem na takiej działeczce u koleżanki, dokładnie na ul.działki zielone i strasznie sie "napaliłam", dzieciaki biegały, bawiły sie, my grillowaliśmy , miło i przyjemnie spędziliśmy czas.
nie mam podwórka a ni nawet balkonu, taki kawałeczek trawy byłby dla nas rajem :)
Z tego co mi wiadomo, to nie można kupić takiej działki na własność, tylko w dzierżawę, czy orientujecie sie może na czym to polega?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ogródki działkowe,działeczka rekreacyjna w mieście,czy warto, kto ma i poleca?

amelkowamamo nie pomogę niestety bo się nie orientuje ale chętnie Was odwiedze :)
ja miałam kiedyś działkę w owczarni koło Osowej ale była naszą własnością oh jak żaluje że mama ją sprzedała ...:(
hopek może ktoś pomoże

Re: Ogródki działkowe,działeczka rekreacyjna w mieście,czy warto, kto ma i poleca?

Hej ja mam w Gdańsku na Morenie i nabycie jej było jedną z lepszych decyzji ;)
Mam również do sprzedania - ale nie mogę tu umieścić ogłoszenia, bo admin usuwa ;) Tzn. my mamy teraz działeczkę razem z moim bratem, a ta nasza jest na sprzedaż. Gdyby któraś była zainteresowana to piszcie na maila: pati-ko@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A odpowiadając na pytanie: to taka dzierżawa bezterminowa ;) Jak będziesz szukała to dowiedz się czy miasto nie zamierza zabrać terenu, tak jak pod stadion w Gdańsku na przykład.
Ja chciałam działkę na Babich Dołach, ale mając na uwadze plany miasta co do tego terenu- zrezygnowałam.

napsialam emial:) zapytanie o ta morene)

Fajnie, taki kawałek trawy.
Mieszkam na Obluzu i do dzialek na zielonej, babich dołach rzut beretem.
Czesto spacerujemy sobei z mloda, i zbieramy sie zeby kuopic, ale po ostatnim wywiadzie odnoscie cen, zelzaly nieco nasze temperamety:)
najgorsza, zaniedbana, zakrzaczona bez altanki, to min 7 tys, taka lepsza, z altanka ok 15 letnia, bez zzaly, taka chałupka, an kanape, fotel i rzeczy zwiazane z ogrodem, bez drzewek, jkarzaczków, ajkies pojedyncze to ok 20 tys.
narazie musielismy odpuscic, ale mysle ze jak ktos moze sobie pozwlic, na pewno warto.

ja nie zakupie takiej dzialki bo za miastem mamy taka "wieksza" juz uzadzona,

ale gdyby nie to to bym sobie zakupila, tylko ze chcialabym bliska lokalizacje, na pewno wazne jest gdzie mieszkasz i gdzie njablizsze sie ,bo tak jak te na zaspie przy kolejce to bym nie chciala,
ale zeby daleko nie dojezdzac bo czasem pod nosem sa ladne i wcale nie trzeba dzieki temu daleko jezdzic a codziennie mozesz sobie z dziecmi podejsc nawet na piechotke bez dodatkowych kosztow.

przy wyborze zwroc uwage czy jest woda i prad woda, bo jak suche lato to przykro patrzec jak wszystko wiednie a latac z wiadrami sie nie chce (moi tesciowie tak mieli i porzucili w koncu dzialeczke.

czasem nie trzeba od nikogo odkupywac, tylko sa "wolne" w zarzadzie dzialkowcow trzeba sie dopytac, pamietam ze koszt byl ok 100zl na rok(miedzy jasieniem a morena)

pytalismy w gdyni na babich i zielonej (tamw poblizy mieszkamy, i tak jak pisze Pieczulka, chyba grunt to blisko,z eby z bednej infrastruktury nie trzeba do wyjscia na działke), tez mowili o tym wolnych dzialkach, ale generalnie, prawa rynku sa twarde, akzdy szuka jakiegos azylu dla siebie, obecni dzialkowicze wiedza szybcie niz ososby z zewnatrz ze gdzies nieobrobiabiana dzialka jest na sprzedaz, mowia znajomym, rodzinie.
Ale warto, bardzo,

no coz moze za rok:)

proszę info na meila o tej dzialce na morenie jolga1@wp.pl

my mamy taką działeczkę :) Wprawdzie nie na zielonej, ale od strony Obłuża Starego. I jak najbardziej polecam. Taka działeczka to super sprawa dla ludzi z bloków, którzy marzą o swoim kawałeczku trawki. Opłaty są niewielkie (jakieś 200 zł rocznie + za prąd) a ile frajdy!
Ale wiadomo, że trzeba też trochę porobić, poogarniać. Wiosną i jesienią jest trochę roboty. W sezonie trzeba regularnie kosić trawę. No zalezy co na tej działeczce jest.

My jesteśmy dopiero na etapie całkowicie poczatkowym. Musimy zrobić sobie wszystko od poczatku, bo działka to jeden wielki ugór. Nie można nawet łopaty wbić, nie ma domku. Ale to dla mojego męża frajda, zrobić coś od podstaw a potem z satysfakcją położyć się na leżaku, otworzyć piwko, odpalić grilla i patrzeć na bawiącą się na trawce Madzię ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

można nawet złożyć wniosek do Rady o przydzielenie działki, ale nikt nie wie na jakiej zasadzie są działki przydzielane. Niby pierwszeństwo mają rodziny z dziećmi, ale wiadomo, że pierwszeństwo ma rodzina i znajomi ;) Ale warto próbować, a nóż sie uda.

ooo to dobry pomysł na kupno narazie to mnei nie stać jak patrzałam na ceny to oj oj :/
ale Daria ma już blisko mnie spaceriem mam heheh czekam na następne kolezanki :D umówie się z MajowaMają i bedziemy odwiedzały kolezanki heheheheheh

ta nasza działka, to jest w zasadzie rodziców, rodzice na niej nie robią, robili dziadek z babcią. Dziadek sobie wysadzał całą działkę warzyw. Potem dziadek zmarł, interes przejeła babcia, ale słabo jej szło i w końcu zrezygnowała. I teraz przejęliśmy ją my. Ale w zeszłym roku jak nie było pomysłów co z działką robić, to mama chciała sprzedac za 1500 zł, ale na szczęście ją powstrzymaliśmy, tylko że ta działka była bez absolutnie niczego, nawet prądu nie było podłączonego. Także taką działeczkę w złym stanie, bez altanki można dostać naprawdę tanio.

Można by było sie przejść po działkach i popytać ludzi, ludzie naprawdę dużo wiedzą. Małż sie wkurzał jak robił bo co chwile pytania, co z babcią, która tu robiła, kto on jest, czy kupił, co robi, czy bedzie sadził warzywa, czy bedzie wycinał ten bez... no mówie Wam sto pytań do. Chcemy jak najszybciej posadzić tam mega duży żywopłot, bo Ci działkowicze to takie ciekawskie jaja, że szok. Posiedziec na własnej działce nie można spokojnie, bo co chwile ktoś idzie i zagaduje. Ja mam forum od gadania, a na działce chce słuchać jak trawa rośnie i skowronków i świerszczy, a nie o tym komu rośnie marchew a komu nie ;) ;) ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam sie marzy dzialka w Mechelinkach, oczywiscie uzbrojona, kanalizacja tam jest na szczescie :) . Ceny tam sa zabojcze, ale moze uda sie cos znalezc. Jesli bedziecie wiedzialy o jakiejs ofercie to dajcie znac :) .
Ostatecznie Rewa tez moglaby byc, byle blisko morza.
Wlasnie taka niedziele z Redsikami i grillem, na dzialce u kolezanki mamy za soba i z roku na rok coraz bardziej chcemy tam dzialke kupic.
Nie zeby tam mieszkac, mieszkanie poza miastem dla mnie odpada, ale na weekendy itp. super by sie przydala.

ale to chyba o budowlanej mówisz, bo my gadamy o ogródkach działkowych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ola

no ja oczywiscie sie pisze:):)

A my chodzimy, teraz moja mam jak opiekujensie mloda, w raz w tyg, a ze moja mama zatwardziała dziwałkowioczka (w swojej miejscowosci, etraz mloda sie zajmuje wiec mieszka u nas, a mysle ze chodzi na te dzialki na spacer z mloda z sentymentu, pewnie lezka w oku sie jej kreci) to wie jak z ludzmi gadac, to walsnie mowili ze ostnio w takich cenasz szlo, ze ktos tak chce sprzeadac w takiej a nie inne cenie, z reszta mama wie jak to ejst u nich, ze najpierw wszyscy znjomi wiedza, bo ktos pdoczas rozmowy an dzialkach powiedzial.

Oj coraz bardziej bym chciala dzialeczke:):)
mnie starczyłoby zeby trawa byla, prad i woda, zeby mozna bylo oddechnac troche od dznia codziennego i mloda miala gdzie szalec.

My wlasnie jestesmy na dzialce. Młody czuje się tutaj jak w raju. mamy 600m2, woda, prad, malutki domek ale przespac sie mozna. dzierzawa wieczysta na 44 lata. ok 100 rodzin mieszka tu cały rok. super sprawa żeby nie spędzać lata w blokowisku

My mamy działeczkę w Krzesznej k. Wieżycy, malownicza miejscowość, ale wiadomo że koło obejścia trzeba trochę porobić: koszenie, pielenie, podlewanie, ścinanie żywopłotu. Fajna sprawa dla rodzin z dziećmi. Z tymże mamy dzierżawę, także trochę niepewna sytuacja, bo teraz się zmienił własciciel.

Ola jak kupię,to zapraszam :)
weronka - ja myślałam właśnie o Babich Dołach, dlaczego odradzasz?
a tą działkę do sprzedania masz w Gdyni, czy Gdańsk?
Macie rację, przejdę sie po działkach i popytam , tylko muszę sie zdecydować na lokalizację w zasadzie wszędzie mam daleko, bo mieszkam w centrum, ale dojazd jest więc spoko.
A gdzie mieści sie to biuro by podjechać zapytać?

"wygooglowałam "sobie gdzie jest biuro, jutro zadzwonię.
To fakt że ważne na jakich sąsiadów sie trafi, bo działki są jedna obok drugiej, jak ciekawscy i znudzeni to i żywopłot nie pomoże :)

nie omieszkam nie wpaść i nawet pokosze trawkę popiele grzątki osadze kwiatki pomaluje płot hehe kurde z miła chęcią :)
Przygarnij kropka heheh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kurczę, a ja nie doceniam działki mojej teściowej :/
Mają śliczną działkę w Orłowie, tylko te diabelskie oczko wodne, nie poleżę sobie beztrosko bo na środku ogrodu jest dość głębokie oczko, więc musiałabym łazić za Amelię krok w krok, a w tym momencie urok działki znika ;)
Muszę zagadać z teściową żeby coś z tym zrobiła :)

A co do kupna działki. Kwestia miejsca, na Jasieniu działki są bardzo drogie, nie wiem jak w innych miejscach. Mi się marzy działka, ale nie ogrodnicza, tylko rekreacyjna nad jeziorkiem :)

działka działce nie równa :) jedźimy na działkę do rodzinki i jest super działeczka na grila, troche warzywek itp ale jakos nie wyobrażam sobie meic dzialki w centrum miasta lub gdzieś przy ulicy wsrod spalin - wiec dla mnie lokalizacja to podstawa - współczuje działkowiczom ktorzy malaj działki na Sobieskiego w gdańsku warzywa i owoce otoczone chmurka spalin fujjjjjjjj

Kasia,

moi rodzice, zagrodzili oczko, taka siatka, wyzsza nieco niz wzrost dziecka, taka nie emtalowa, wyglada na plastykowa, ale jest bardzo wytrzymala, ma kolor zielony, wiec nawet ładnie sie komponuje, jakies groze to kosztowało, tylko lekko trzeba bylo wkopac wokół oczka, a jaki bylby raj dla ciebie:):)

Kasia - ogrodzenie siatką oczka to nie jest zły pomysł ale dzieci tez potrafią być pomysłowe ;/
ja mam oczko w swoim ogrodzie u rodziców na działce też
kiedyś wyczytałam, że kładzie się specjalną kratę na oczko
tak, że dziecko może po tym przejść i nic się nie stanie
u siebie będę musiała to zamontowac i u rodziców też
to musi być specjalna krata metalowa/żeliwna czy jakaś tam, nie pamiętam już, małe oczka i musi wytrzymać ciężar, mocuje się do kamieni przy oczku
sporo z tym zachodu niestety

a działki sa do sprzedania chyba w osowie, dzierżawa wieczysta (na 100 lat) ogródki działkowe kolo sellgrossa i giełdy renk ale nie te przy obwodnicy tylko te schowane głębiej

to są chyba barniewice... w każdym razie po tej stronie co renk

gdybym nie miała domu z ogrodem nie wahałabym się, bo te działki sa naprawdę super

Ja mam działeczke,niestety 100km z Gdanskiem wiec nie zawsze moge jechac,ale kazdy urlopik tam jestem z mala super sprawa

No właśnie tak jak piszecie dziewczyny,
dlatego my patrzelismy na babich doąłch, na zielone, bo 10 min spacerkiem z domu, nie trzeba stac w korkach.

Ja tez nie musze miec budowlanej, przeciz palacu tam nie postawie ;) . Chcialabym taka, zeby mozna bylo postawic dom z bali, drewniany, taki zeby sie wieksze towarzystwo zmiescilo w srodku (spanie). Na rekreacyjnej chyba mozna taki dom, bez fundamentow postawic.
Tylko, gdzie taka w Mechelinkach? Kurcze, same budowlane na sprzedaz.

na Mechelinkach i w Redzie nie ma własnie takich ogródków działkowych, ale na tych naszych działkach tzn. też na Zielonej można postawić domek 5m na 5m i wysoki na 5m, może byc z podpiwniczeniem. Także to może być spora chałupa.

Ja bym nawet mogła na tych działkach mieszkać, hehe. Za 200 zł rocznie, a nie za ponad 20.000 rocznie :-/ (bo licze kredyt hipoteczny + czynsz). Tylko że tam wodę zamykają na zimę, ale gdyby nie to to bym sie w ogóle nie zastanawiała, tylko zbudowalibyśmy ładniutki domek i gitara. I bym miała 1000 razy lepiej niż w tych blokach zapyziałych!

Daria, no wiesz, Reda niekoniecznie ;)). Rewa :))).

Aniłkowa, na Babich Dołąah odradzam po teren pójdzie pod infrastrukturę związaną z lotniskiem.

My mamy niestety w Gdańsku, długo szukaliśmy w Gdyni ale nie trafiliśmy. Co prawda kawałek drogi mam - ale jak tam jesteśmy to nie żałujemy ;)

moja teściowa ma działkę ogrodniczą w oliwie w dolinie radości wiem że można tam kupić dużo starszych ludzi sprzedaje, bo nie mają siły robić , warto tam rozwiesić ogłoszenie jest tam prąd i woda , wiem że niktórzy tam mieszkają latem

My też mamy działkę w Sopocie. Teściu postawił na niej domek murowany, jest się gdzie schować i trzymać graty.
Obok nas jest dużo nie użytkowanych działek, niektóre z domkami/ altankami, trzeba by się podpytać albo wywiesić ogłoszenie.

Gdzie w Sopocie sa te dzialki?

Na Reja. Jedzie się tak jak do banku PKO,(niedaleko zajezdni trojejbusowej i autobusowej), taki kilkupiętrowy budunek. Za nim zaczynają się działki i ciągną się długo, długo...........

jeśli ktoś jest zainteresowany: http://www.drmg.gdansk.pl/readarticle.php?article_id=171

polecam działki przy Źródlanej ;) bardzo dobry dojazd ;) w każdą stronę ;) a będzie jeszcze lepszy :]

wiele odpowiedzi znajdziecie tu http://www.gdansk.pzd.pl/ :)

A w jaki sposób można przygarnąć działeczkę w uzytkowanie na nowych działkach przy źródlanej?

napisz do nich - pewnie odpowiedzą :) albo zadzwoń ;)

Oj tak, działeczki fajne. My chcieliśmy nabyć nawet mając dom z ogrodem :)
Teraz juz mamy swój kawałek nad jeziorem gowidlińskim :) 200 m do wody :D

Agusia a może się oriętujesz czy nowe działki które powstaną przy źródlanej będą należały pod ten sam zarząd co te starsze?

ogólnie wszystkie podlegają pod PZD (Polski Związek Działkowców) :P ale mają swoje zarządy (wiadomo - ktoś musi pilnować porządku, zbierać kasę itp.)

to prawdopodobnie będzie 3 ogród działkowy w tej okolicy (nie licząc tego po drugiej stronie Kartuskiej) - nie sądzę, żeby podłączyli go pod ROD bodaj im.J.Wybickiego :P czy jakoś tak :P (działki po przeciwnej stronie ul. Źródlanej niż "moje") :)

myślę, że to będzie oddzielny ogród - z własnym zarządem (ale i tak podlegający PZD) :)

Dziękuje:)

Dziewczyny, czy któraś trafiła ostatnio na jakieś ogłoszenia o sprzedaży działki w Gdyni? Bo jakos nie mogę trafić...

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/dzialka-rekreacyjna-ogl6284234.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/dzialka-ogrodowa-ogrodek-dzialkowy-gdynia-wiczlino-ogl6418818.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/dzialka-ogrodnicza-550m2-gdynia-wielki-kack-ogl6415653.html

możesz podjechać wybranego ogrodu działkowego i rozwiesić ogłoszenia na tablicach informacyjnych ;)

http://nieruchomosci.anonse.pl/szukaj/?search%5Bproperty_type%5D=dzialki&search%5Bcity%5D=Gdynia&search%5Bprecinct%5D=&search%5Btransaction_type%5D=sprzedaz&search%5Bprice_min%5D=100&search%5Bprice_max%5D=40000&search%5Bsize_min%5D=200&search%5Bsize_max%5D=700&x=90&y=11

ja mam na sprzedanie działke w ROD bagarka.
e-mail: eszek30@wp.pl

Napisalam maila

My tez mamy dzialke.Kupilismy ja tuz przy naszych blokach,teraz mieszkamy kilka blokow dalej ale wciaz mamy bliziutko .
Kupilismy jakies 4 lata temu,jeszcze przed narodzinami Kuby.
Postawilismy domek,mamy sama trawke + drzewa (450m2),teraz dla Kuby jest idealnie,postawilismy huśtawke,piaskownice,basen z kulkami i zjeżdzalnie.
Rewelacja szczegolnie w lato,ide na dzialke,Kuba sie bezpiecznie bawi z innymi dziecmi znajomych,jak dla mnie to dobra inwestycja:)

Agusia a ty piszesz o działkach na Jasieniu?Też myślelismy zeby kupić i zamieszkać bo mieszka tam sporo rodzin i podobno meldują.Takie nasze rozwiązanie na brak własnego M mialo być ale nie wiem czy w tym roku podołamy a ta strona co podałaś to mi się juz nic nie wyświetla.

tak Kjopa. my mamy dzialke w ROD Jasien ;) dawne dzialki stoczniowe :) ciekawe ilu stoczniowcow jeszcze ma tam swoje dzialki :) w kazdym razie moja Mama ma ta dzialke praktycznie od poczatku czyli jakies 40-45lat :) I domek prowizoryczny postawiony w tamtym czasie dobrze nam slozy do dzis ;) chociaz jak rodzina sie powiekszyla to i domek przydalobysie rozbudowac.
Kiedys myslelismy o stawianiu domu calorocznego. Teraz co najwyzej kupilabym wypasiona przyczepe holenderska ;) zeby w razie jakis rewolucji dzialkowych latwo mozna bylo zabrac domek ;)

No właśnie i nie ma problemu? Słyszałam że nie dają działek mieszkającym poza obrebem miejscowości w której znajdują się działki.

Wg mnie kupowanie działki ogrodniczej za kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy by zamieszkać na stałe to głupota.
W przeciągu najbliższych 50 lat takie tereny miasto wywłaszczy i przeznaczy na usługi/budownictwo bo są atrakcyjnie położone.

kilkadziesiąt/kilkaset chyba przesadzasz....A na działkach z tego co ja wiem i jak pisze regulamin nie wolno mieszkać a juz na bank nie melduja..jak cie zemldują adres działka 24B ;/;/

Widać, że nie przeglądałaś ogłoszeń :)
Niektórzy właśnie tyle żądają za ogrodnicze działki.
A meldunek to nic trudnego bo z racji, iż nie daje praw do nieruchomości a jedynie poświadczenie miejsca pobytu to możliwe jest zameldowanie na działce.
Co do adresu to jest ulica i nr działki.

A czy któraś z pań mieszka lub jak to się mówi przebywa na działce cały rok? U nas na działkach nie ma zameldowania , ale adres korespondencyjny można podać gdzie się chce. Podaje adres działki i numer i kod pocztowy i listonosz przywozi listy. Ja rocznie płacę około 300 zł , wiadomo prąd płacę co miesiąc , mam gaz butlowy , centralne ogrzewanie.

konga nie musze oglądać ogłoszeń działek bo sama chce sprzedać i nia za kilkadzieciąć a za kilka nawet nie przekracza to 5 tys zł, z domkiem za gdańskiem.

Ja również kupię działeczkę na Jasieniu.kajtek123.@o2.pl

a nie ma ktoś na sprzedaż działki w ogródkach działkowych na Zaspie?

jest ogłoszenie w anonsach działeczka na zaspie do sprzedania

Do Justyny: mieszkasz na działkach możesz mi napisac czy prąd i woda jest cały rok czy musiałaś ciągnąc na własny koszt.

Przebywam na działce prąd jest z działek można podłączyć na własny koszt i nie wyłanczają na zimę kiedyś tak robili a woda też z działek jest ale odkręcają ją po zebraniu działkowiczów w kwietniu i zakręcają w pażdzierniku ja mam swoją studnię wybitą koszt podłączenia prądu to było 400 złoty a studnia 2500 tyśiąca złoty

Do Justyny: możesz podac mi swój maila.

justynagniedzko@gmail.com

wysłałam maila

My tez mamy taka dzialkę :) na zaborni. Jest tam cudownie. Moim zdaniem rowniez najlepsza inwesycja :) Synek biega bezpiecznie, nie wpada w psie kupy ;/ ma basen, piaskownice, hustawke i duuuzo trawy. Domek ma zadaszony aras wiec jak jest skwar to jest sporo cienia. Jak masz mozliwosc kup taka dzialeczke :)

Jak ktos chce kupic proponuje zglosic sie do zarządu ROD oni co roku zabieraja dzialki za nieuzytkowanie albo za dlugi, bo nei placa corocznych opla i wtedy za bezcen mozna taka dzialke dostac. Musi byc tylko meldunek w pomorskiem.

Powodzenia :)

Jesli ktoras z Was ma na sprzedaz dzialke to poprosze o info na maila monikamyszka@o2.pl. Z gory dzieki:)

zgadzam sie z mimi, ze najlepiej sie zglosic do zarzadu ogrodkow dzialkowych. Oni czesto maja oferty osob, ktorzy chca zrezygnowac z dzialki. i nie sa to jakies atronomiczne kwoty jak w ogloszeniach. My za dzialke na hcelmie zaplacilismy tysiac zl. z domkiem , ze zbiorami. To zarzad ogrodkow dzialkowych nas skontaktowac z taka osoba.

Zarząd przy świetlicach ma tablice z ogłoszeniami często wiszą kartki jak ktoś chce sprzedać działkę.

dzisiaj na 1 tablicy widziałam 1 ogłoszenie (tablica przy hydroforowni) :] na drugiej 2 kolejne :] chodzi o ROD Jasień :] mam zdjęcie tego pierwszego ogłoszenia - jeśli ktoś chce namiary, to podam ;)
jutro lub pojutrze znowu będziemy na działce, to pstryknę fotkę tych 2 pozostałych ogłoszeń (tablica przy samej bramie głównej)

Agusia proszę Cię podeślij mi te ogłoszenia. Moi rodzice marzą o takiej działce, żeby chociaż trochę wyrwać się z bloku z małym:) mój adres linka1120@wp.pl

Linka1120 - zaraz Ci podeślę fotkę zrobioną wczoraj :] a wieczorem kolejną(chyba, że pogoda się zepsuje i jednak dzisiaj nie pojedziemy) ;)

A ja też mogę prosić? Czy tam sa jakieś ceny podane?

Agusia, wyślesz i mi to ogłoszenie? Jakie tam są ceny za te działki?
patrycja.orzol@o2.pl

wysle Wam wieczorem jak bede juz w domu ;) ceny dzialek srednio od nastu tysiecy zl za zaniedbana lub z malenka altanka do ponad stu tys(albo i wiecej) zl za dzialke z duzym murowanym calorocznym domem. Cos chyba ok 100 rodzin mieszka tu caly rok ;)
ROD Jasien ma chyba jedne z najdrozszych dzialek w 3miescie. Ale trzeba przyjechac i zrobic sobie spacer aby zobaczyc dlaczego ;)

sama majac porownanie np. nawet za darmo bym nie chciala dzialki na Olszynce czy Stogach. Znajoma ma do sprzedania dzialke na Olszynce ale ani wody ani pradu tam nie ma. Tesciowie mieli na Stogach - warunki podobne. Do tego pelno meneli okradajacych i podpalajacych domki.

na ROD Jasień nie ma czegoś takiego jak zgłoszenie się do zarządu bo tam nikt nie dopuszcza by mu działkę odebrano- każdy opłaca i jesli nie używa to czeka by sprzedać za 10tys zł wzwyż...wiem, bo w zeszłym roku się interesowaliśmy. My dostaliśmy działkę na ROD ''Obrońców Wybrzeża" - po drugiej stronie ulicy bliżej poligonu - co prawda miasto ma w planach budowę ulicy przez jakąś cześć działek, ale jak narazie są - nas kosztowało jedynie spłata zadużenia za prąd- także grosze - no i od zeszłego roku - maja uzytkujemy - zpewne i ten sezon jeszcze w 2014 zobaczymy co będzie - ale i tak w planach mamy zakup działki budowlanej/siedliskowej niedaleko Gdańska więc w tą za dużo nie inwestujemy...ale cieszę się, że zecydowaliśmy się na wzięcie jej w opiekę bo dzięki temu jak tylko zaczyna robić się ciepło to nasza Łucja całymi dniami biega po działce a wieczorem jak wracami pada brudna, umorusana i śpi przez całą noc, do tego nauczyła siędobrze chodzić po schodach na działce (mamy 3 schody) no i owocki, warzywa kwiaty itp chętnie podrzucają nam inni już zadomowieni działkowcy. :)

wysłane :]

Agusia, jakieś ogłoszenia "u Ciebie" jeszcze wiszą?
Jeśli coś jest też chętnie bym spojrzała:)
martka19883@o2.pl

Dziewczyny, działki na Jasieniu mają być częściowo likwidowane pod budowę Nowej Bulońskiej. W zeszłym tygodniu robili już pomiary. Od drogi biegnącej wzdłuż płotu działkowego (od strony osiedla) na 65 m w głąb ogródków działkowych (na niektórych działkach są oznaczenia ) - tych działek w przyszłości ma nie być. Użytkownicy działek przeznaczonych do likwidacji będą mogli w pierwszej kolejności wziąć działki, które dotychczas były zaniedbane i nieopłacane ( w większości przypadków na skarpie z widokiem na Gdańsk ).
Więc jak jesteście zainteresowane to najlepiej podjedźcie na spacer i pogadajcie z właścicielami i prezesem o przyszłości tych działek bo wywalicie kupę kasy w błoto. Pisałam o ROD ORLIK wjazd od ul. Stolema na Jasienu.

Martka - dzisiaj nie patrzyłam co tam wisi :] ale podeślę Ci fotki sprzed kilku dni :]

Bafija - my mamy działkę w ROD JASIEŃ ;) (dawne stoczniowe) i stamtąd przekazuję ogłoszenia (które wiszą na tablicach informacyjnych)

Hej, spróbujcie na ROD Nowolipie, to sa dzialki vis a vis Carefura. My mieszkamy na Morenie i tam kupilismy w zeszlym roku i jestesmy bardzo zadowoleni. W soboty od 10 jest zarzad, wiec mozna podejsc, oni pokaza co jest wolne lub na tablicy ogloszen mozna sprawdzac czy ktos nie sprzedaje.

Do agusiagda.O których działkach piszesz na Olszynce,bo ja wodę i prąd mam.A co do kradzieży to są,jak by więcej rodzin mieszkało to było by inaczej.

Justyna - nie wiem dokładnie :] Nie byłam tam :] wiem tylko, że nie ma wody ani prądu :] I że to na Olszynce ;)

Moja koleżanka też ma działkę na Olszynce ,niedawno dokupili sąsiednią to teraz mają ogromny teren jak na działkę ,mają altankę ,prąd ,woda wszystko jest w lato to do domu nie chce się wracać .

Hej.

Mam dwie działki obok siebie na Nowolipiach (Morena) i zdecydowaliśmy się jedną sprzedać.
Działka jest na lekkim skosie, jest woda, prąd na drodze - przyłączenie ok. 100 zł.
Niecałe 300 m2.

Jest altanka, ale w bardzo kiepskim stanie, my nie korzystaliśmy z niej bo na działce obok jest.

Drzewa przycięte 3 lata temu, w zeszłym roku ogrodziliśmy działkę.

W piątek mogę zrobić zdjęcia gdyby któraś byłą zainteresowana.

Co do ceny to muszę się najpierw zorientować ;)

No dzialka super sprawa!!!
My dzis prawie caly dzien spedzilismy :) No i ukradli nam Krasnoludka... :( moj synek posmutnial... wczesnie ukradli drewno spod domku i teraz jeszcze wyniesli jakies zlomiase rzeczy plus popsuta podkaszarka. W sumei zrobili mi przysluge...choc najbardziej mi szkoda naszego Krasnalka :(

Może któraś z dziewczyn ma działkę w Gdyni na Obłużu i wie, czy są jakieś działki wystawione na sprzedaż??:)

Hej. Napisałam na priva - daj znać jak będziesz znała cenę / kwotę odstępnego.

Polecam. My mamy dwie do dyspozycji - u naszych ojców :) Dla malucha bomba!

ja chcę kupić, może ktoś z forumowiczów na na sprzedaż ??

Na Olszynce jest jedna do sprzedania .

My mamy na sprzedaż dziakę z domkiem murowanym na dawnych ogródkach działkowych - stoczniowych - Jasień - nad jeziorem.

kasiek01 podaj namiary ,cenę itd jolkafasolka76@wp.pl

Hej rowniez bylabym zainteresowana taka dzialeczka kajtek123.79@o2.pl

wczoraj od sąsiadki usłyszałam o kolejnej działce do sprzedania :] 600m2, nad samym jeziorem, domek chyba murowany (z tego co pamiętam, dawno tam nie chodziłam), sąsiadka mówiła, ze jest też szklarnia - cena 50000zł (pewnie do negocjacji)
jeśli ktoś zainteresowany - mogę podać namiar jak trafić lub zdobyć nr telefonu :]

A Gdynia??? :)

50 tyś to wygórowana cena. Ja kupiłam 500m działkę nad JezioremTuchomskim za 30tysięcy dwa tygodnie temu.Również jest tam domek

jak na ROD Jasień to średnia cena ;)

jeśli któreś dziewczyny chciałyby działeczkę nad jeziorkiem w lesie to duzo jest na sprzedaż w Zbychowie koło Wejherowa. Ja tam mam już działeczkę ok 10 lat i jak dla mnie super sprawa, każdy wekeend odpoczywam i się relaksuję. Jedna nawet mój znajomy chcę sprzedać za 25 tyś jest prąd i woda domki są drewniane. Jedyny feler to dzierzawa ziemi ja rocznie płace ok 2 tyś ale i tak uważam ze warto.

Działka z murowanym domkiem do sprzedania za 20 tysięcy.Jak ktoś będzie chciał podam numer telefonu.

Ludzie masowo sprzedają działki, bo nadal nie wiadomo co z ustawą zakwestionowaną przez Trybunał Konstytucyjny. Tym samym status prawny ogródków nadal jest niejasny.

do dyrekcji ogródka działkowego musisz się udać

podbijam czy komuś udało się kupić działkę ogrodniczą w rozsądnej cenie?

podbijam, również chcemy kupić, ogródek działkowy - Gdynia, najlepiej płk. Dąbka lub dalej w kierunku na Puck, ale każda oferta gdyńska/ lub ruia, reda, wejherowo i okol. będzie ok. Gdyby ktoś coś wiedział, poproszę o info, tutaj w wątku.

OD "stokrotka" na zielonej nowe prawie nic tam nie ma można spróbować a tak właściwie to trzeba się zapisać chyba do związku działkowców przejść szkolenie i czekać w kolejce tak to chyba wygląda...

podbijam..szukam dzialki w Gydyni..

Warto kupić http://tragediadonbasu.pl/polecane-dzialki-rekreacyjne-blisko-morza/ lokalizacja jest super.

Ja na swojej działce mam oczko wodne i wiecie jakie to jest swietne rozwiązanie... normalnie uwielbiam przy nim spędzać czas. Wszystko co potrzeba do załozenia, jak i późniejszej pielęgnacji znalazłam na https://www.akwarystyczny24.pl/. Polecam.

Ja uważam, że zawsze można mieć działkę, dzięki temu mamy szansę sobie odpoczywać w swoim własnym zaciszu na powietrzu, gdzie nikt nam nie przeszkadza. Sam mam działkę na Kaszubach, gdzie remontuję altanę. Jeszcze tylko musze zakupić naświetlacze Led https://area-led.eu/pol_m_Naswietlacze-LED-218.html

Inne tematy z forum

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie