Witam Pana. Po pierwsze interpretacja zupełnie nietrafiona. Pierwsze, ja podpisuję się swoim prawdziwym imieniem i jak widać można mnie nawet obserwować;-) Pan jest anonimowy . Po drugie , nie interesują mnie ludzie którzy kupują te gargamele. Chcą coś takiego , nie przeszkadza im mieszkanie w szeregach takich samych budynków , jak kiedyś blokowisk z wielkiej płyty w miastach, ich sprawa . Mnie przeszkadza sama forma zabudowy , akceptowana przez władze gminy i powiatu , które w czymś takim widzą rozwój gminy , nie widząc chyba innych możliwości rozwoju. Tylko to jest dla nich jego miarą . Dlatego dziwię się , protestom mieszkańców tego typu zabudowy , przed zabudową przemysłową . Czy my, mam na myśli mieszkańców żyjących o kilkudziesięciu lat w Bojanie , protestowaliśmy przeciwko ich szeregom ? W prasie, telewizji, Internecie ? Czym różni się osiedle szeregówek w zabudowie łanowej , budowanych na jedno kopyto w połowie Polski, od hali przemysłowej ? Niczym . Tak samo paskudne , ale przynajmniej zabudowa przemysłowa przyniesie gminie więcej z podatków , to jedyna różnica .
6
6