Ogrzewanie gazowe 63metry osiedle AMARANTUS - BANINO

Temat dostępny też na forum: Banino
Na jakie koszta ogrzewania powinienem się przygotować w sezonie i poza przy 63 m kwadratowych na osiedlu amarantus w Baninie. Z tego co wiem to wykonany jest z gazobetonu, styropian 15 oraz tynk mineralny.

Dodatkowo, jakie opłaty macie za 3 osoby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ogrzewanie gazowe 63metry osiedle AMARANTUS - BANINO

Najpierw to wymień piec na bardziej oszczędne bo te od dewelopera są gazowe zerne. Zimom standard tak od 400 zwysz miesięcznie. Niech Ci piec od liczom od wartości mieszkania i dołu parę zł więcej i kup lepszy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Krysio, wróć do szkoły albo kup słownik bo oczy krwawią jak sie to czyta!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ci krwawia to przyklej sobie plasterek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

to hybo jaki slazak jest en kryso dlatego go nie mozna zrozumiec
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki piec polecasz? Bo instalują w standardzie dwufunkcyjny kondensacyjny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W zukowie jest firma która zakłada instalacje i piece w 7 niebie. Z nimi się skontaktuj to ci doradza. http://www.flisik.pl

a jaki tam jest piec?

Ja za ok. 64m2 płacę max 400 zł miesięcznie zimą, około 200 zł w sezonie jesień/wiosna i około 50-60 zł latem, ale te ceny to z ciepłą wodą i kuchenką gazową. W domu piec ustawiony na utrzymywanie temp. min. 22,5 stopnia.

Polecam ogrzewanie podłogowe zasilane gazem.. za 90 m2 płacę 1200 zł za cały rok ogrzewanie (ok.23 stopnie) plus ciepła woda dla pięciu osób. Brak grzejników i bardziej ustawie mieszkanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mieszkam, na Osiedlu Rodzinnym i bardzo żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe w salonie. Mamy tylko w łazience i korytarzu. Salon grzejnikami ciężko nam jest dogrzać, tym bardziej, że w części kuchennej nie mamy żadnego grzejnika.
Warto dopłacić za podłogówkę.
Piec De Dietrich jest ok.

piec jest dobrej firmy wiec czmu ktoś pisałżeby zmienić???

niezły bullshit, sama ciepła woda przez rok dla 5 osób myjących się to 1200zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

73m2,gaz za caly rok ~2400zl (ogrzewanie+woda) na 3osoby.
-prad ok.120zl/miesiąc
-woda 70-80zl/miesiąc
-smieci 39zl/miesiac

No to ja w 64m2 mam trochę więcej ale dużo u mnie wody idzie bo średnio 100zł na mc, prąd jak wszyscy ~120zł, gaz latem 100-120zł zimą max był 450 ale pierwsza zima i dużo grzania + dużo wietrzenia.
Jak ktoś pisze, że za 1200zł (suma rachunkówi z CAŁEGO ROKU!!) grzał całą zimę i do tego grzał wodę do mycia to śmiech mnie ogarnia. Może się myją wszyscy w jednej misce wody i w domu 15 stopni chociaż i to pewnie nieosiągalne, to jest 100zł miesięcznie za gaz z ogrzewaniem!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

1200 to nie wiem czym grzejesz no chyba ze do 90 stopni :) ja ok 50 zl mc za wode zima od 300 do 500 zlezy od pogody. Piec regulowany pogodynka

Ty go nie zrozumiałeś, 1200 za cały rok za gaz mu wyszło grzanie wody + ogrzewanie domu :) Niezły mitoman

element TH - To chyba kąpiecie sie codziennie i każdy z piątki całą wannę wody zużywa. Współczuję takich rachunków. Nas jest 4 ale tyle rocznie nie płacimy łącznie za ciepłą i zimną wodę co TY (około 700 zł). Gaz za cały rok (ogrzewanie, woda ciepła, kuchenka gazowa) 2200 zł

Ja nie jestem oszczędny i nie będę oszczędny dopóki stać mnie za to płacić, tyle zużywamy w 2 osoby + praktycznie co weekend goście. Nie będę sobie wyliczał ile mam sobie zużywać wody i nie po to żyję żeby w domu marznąć jak niektórzy (nie piję do Ciebie akurat tylko ogólnie). Znam takich co po godzince siedzenia u nich mam tak wymarznięte nogi, że ciężko się ogrzać później a oni zimą w swetrach siedzą i zakaz podkręcania grzejnika bo rachunki, lubię gorącą kąpiel i ciepło w domu, po prostu. Jednak 1200zł woda + ogrzewanie za cały rok jest nierealne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To fakt, za 1200 cały sezon ze wszystkim to zgrzytanie zębami w zime i tyle. Mam w rodzinie takich oszczędnych, u nich piec gazowy włącza sie na troche jak temp. w chacie spada poniżej 16 stopni. Masakra. Tak w gościne to na chwilę, bo długo nie można wytrzymać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne 1200 za cały rok :)

Ja za 140 m 2 płacę zimą 200 PLN z m-c, latem 4 rachunki po 170 zł. Ogrzewanie podłogowe , rok budowy 2014 porotherm +15 cm styropianu, dach 35 cm wełny.
PS. płacę dodatkowo za 6 m2 drewna.

O rany, człowieku. Jak cię przepchnęli z tej podstawówki? Byk na byku bykiem pogania.

My z żoną nie odebraliśmy domu. Do odbioru wzięliśmy inspektora budowlanego który zaliczył 18 pkt do poprawki jesteśmy zniesmaczeni jak wasze odbiory proszę o kontakt chrzankos@gmail.com

Mi wyszło 1600 zł za pół roku tylko gaz. 100 procent podłogowa z termostatami.

Bolo jaki masz metraż, jak w temacie 63m??

Kluczowe pytanie: za ktore miesiące?

Niestety żaden inspektor nie sprawdzi fundamentów a te 7 piekło często partoli a poza tym: krzywe ściany i podłogi różne grubości ścian (spróbuj dopasować ościeżnicę) cieknące dachy, niedostateczne zabezpieczenie fundamentów przed wilgocią, kostka ułożona tak że nawet pod rowerem się zapada, brak ciągu w wentylacji, gniazdka instalowane przez rzeźnika (połamane kable etc), niedostateczne ocieplenie poddasza itd. Ogólnie 7 piekło to banda oszustów a pojęcie reklamacja nie istnieje więc jak macie możliwość to nie podpisujcie papierów ja im zaufałem i teraz będę się musiał po sądach ciągać.

Dwie osoby, Mamy metraż 63 i piec kondensacyjny a rachunki są największe ze wszystkich tu wymienionych, są jakieś taryfy gazu ? Temperatura 22-23 nowe budownictwo 7nieba

60 m2 za listopad miałem 170 zł do zapłacenia.styropian 25 cm.w mieszkaniu 21st.ogrzewanie podłogowe. Zmywanie naczyń pod kranem(brak zmywarki)

Jakie są opłaty stałe na rachunku a ile gaz ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lipiec-grudzien 1600 zl. 120m2,

1 lipiec - 22 Grudzień 641zł. Piec kondensacyjny, 100% podłogówka - 185m2
Stała temperatura 21,5- 22*C

Pierwszy rok grzania idzie na straty, trzeba ogrzać mury porządnie także grzanie i wietrzenie i tak w kółko, my po pierwszej zimie mieliśmy 1700 do zaplaty a na następnej jiz mniej bo grało się mniej gdyż nie było już takiej potrzeby.

Moim zdaniem te 1200zl jest realne i to bardzo wiem po przykładzie mojego sąsiada który pięć praktycznie ciąglea na funkcji grzanie wody. Sam sobie zbudował kominek z rozprowadzeniem powietrza i bez izolacji paleniska co powoduje nagrzanie ścian które są z czerwonej cegły i kamienia . Po wygaśnięciu ognia i zamknięciu czerpni tona cegły i kamienia potrafi do 10h oddawać ciepło.Osobiscie żałuję że sam u siebie tak nie zrobiłem może trochę więcej sprzątania ale nastrój i te parę metrów drewna przemawiają...

Nikt nic nie pisał wyżej o dogrzewaniu kominkiem, po za tym każdy kto choć pełny rok mieszkał wie, że 1200 to kwota niemożliwa do uzyskania. Do kominka opał też trzeba kupić.

1200 gaz i 1000 drewno, Ale do kosztów ogrzewania już nie liczą xd

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (16 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...