Okiem pracodawcy

Temat dostępny też na forum: Hydepark
Duzo sie mowi o nieuczciwych pracodawcach...

Ale odwrocmy perspektywe. Prowadzac od kilku lat firme spotykam sie coraz czesciej z nieuczciwoscia po stronie pracownikow. Refleksja jest tym bardziej bolesna, ze brakiem uczciwosci wykazuja sie w moim przypadku najczesciej kobiety w ciazy i z malymi dziecmi...Sama rowniez mam dzieci, a na kolejne wlasne mnie nie stac, poniewaz utrzymuje inne nieuczciwe mamy i ich dzieci!

Pod rozwage i ku przestrodze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Okiem pracodawcy

Nie licz na głębszą rozwagę - zawsze będziemy "złodziejami", "wyzyskiwaczami", "krwiopijcami". Ile byś dla nich nie zrobiła, zawsze będzie im mało...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każdy kij ma dwa końce... Bywają nieuczciwi pracownicy i wyzyskujący pracodawcy. Owszem. Zdarza się także , że zaangażowana i pragnąca rowoju zawodowego strona trafia na tę doceniającą starania- i to jest połączenie idealne.
Nie ma znaczenia stan cywilny, płeć, wiek a jedynie cechy osobowości i priorytety. To dotyczy obydwu stron. Nie ma co generalizować. Jeśli pracownik czuje się dobrze w firmie, doceniony właśnie, z chęcią pracuje uczciwie. Pracodawca zauważając to wynagradza i motywuje.
Teoria- niekoniecznie. Znam sytuację z obu stron barykady. Problem w tym, że zaczynając współpracę nie wiemy na jakiego człowieka trafiamy.
Z mężczyznami sprawa jest nieco prostsza, kobiety to częściej loteria... a szkoda, bo kobieta- mama jest doskonale zorganizowana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem pracownikiem i w swoim życiu zawodowym miałam trzech pracodawców. Pierwszy dobry "ludzki " człowiek, pracowałam z nim 15 lat. Rozstaliśmy się w pełnej zgodzie. Drugi też ok tyle, że pracowała tam cała rodzina i jeśli się pokłócili to pracownicą się obrywało :-) teraz moja trzecia praca( w ciągu 18 lat) i najgorsi pracodawcy:-( płaca minimalna( 1200zł za 6 dni pracy po 8 godzin) a samo podejście do pracownika koszmarne. Pracownik ma byc jak robot. Żadnych zachorowań, śmierc w rodzinie wykluczona. Dopatrują się oszustwa i kombinacji no bo przecież jak zmarł mąż to teraz pani jest w ciężkiej sytuacji materialnej więc będzie pani kradła. Reasumując pracownicy jak i prawodawcy są różni i nie można wrzucac wszystkich do jednego worka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widac zarzadzam juz za dlugo, zeby byc doglebnie sfrustowana, ale za krotko, zeby przejsc nad tym do porzadku dziennego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może te mniej uczciwe potrafią się lepiej "sprzedać". Może bardziej im zależy na doskonałym wykreowaniu wizerunku, bo póżniej wymierne korzyści z autoprezentaci większe. Zauważyłam taką zależność- im bardziej przekonująca osoba, znawczyni tematu, tym później większe rozczarowanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaka płaca taka praca
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaka praca taka płaca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najpierw praca, potem płaca - to co napisałeś świadczy o Twojej mentalności. Chcesz kasę, to popracujesz...a powinno być odwrotnie, nie sądzisz?

kolejność nie ma tu większego znaczenia. uczciwa praca=uczciwa kasa i tak samo nie powinni przeginać pracodawcy jak i pracownicy.

Kolejność ma fundamentalne znaczenie - wynagrodzenie jest za pracę, najpierw pracujesz, potem zarabiasz. Więc jeszcze raz: jaka praca, taka płaca.

żeby wszystko było jasne: nie postulowałem wynagradzania w systemie pre-paid

Aaaa to zmienia postać rzeczy^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

owssze, ale dziala tez jaka placa taka praca, bo pracownik , który dobrze wykonuje prace a ma niska pensje czuje pewie zal.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ile setek lat musi minąć jeszcze zanim ludzie w tym kraju zrozumieją że za uczciwą prace należy się uczciwa praca i vice versa i że nie warto jest wzajemnie się oszukiwać ??? obawiam się że polacy nie pojmą tego nigdy

praca-płaca
ja nie chcę praca-praca ;)

miało być za prace należy się uczciwa płaca oczywiście.

płaca zależy tez od zyskowności pracy, nie prowadzić interesu bo mogę zapłacić tylko 1200 zł pracownikowi czy interes kręcić i komos jednak dać zarobić ?

Inne tematy z forum

Życie za granicą to też nie bajka... (48 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

infolinia praca (14 odpowiedzi)

Konsultant Infolinii Medycznej · LeasingTeam Sp. z o.o. , czy ktoś orientuje się, czy jest to...

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...